Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022

Ραγδαίες εξελίξεις για τους ΑΓΙΟΥΣ ΙΣΙΔΩΡΟΥΣ στον Λυκαβηττό: Τι ανακοίνωσε η Αρχιεπισκοπή Αθηνών – Τι θα πει ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ στην Ιερά Σύνοδο.

 Επιμέλεια: ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Στην Διαρκή Ιερά Σύνοδο(ΔΙΣ) Οκτωβρίου αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο για την υπόθεση του Ιερού Ναού των Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού, μετά και τις πρόσφατες καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας περί… θαυμάτων.




















ΕΚΤΑΚΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΘΗΝΩΝ 

Για την συνολική αντιμετώπιση και επίλυση των ζητημάτων που έχουν ανακύψει με τον Ιερό Ναό των Αγίων Ισιδώρων στον Λυκαβηττό, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος έχει προβεί το τελευταίο χρονικό διάστημα σε ενέργειες για τις οποίες θα ενημερώσει αναλυτικά την Διαρκή Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος κατά τη διάρκεια των τακτικών συνεδριάσεών της για το Μήνα Οκτώβριο, η οποία και θα λάβει τις σχετικές αποφάσεις”, αναφέρεται χαρακτηριστικά στο ανακοινωθέν της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών

Ο ρόλος του Αργολίδος Νεκταρίου

Είναι γνωστό πως το ζήτημα επανήλθε στην επικαιρότητα μετά από μια σοβαρή καταγγελία του Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκταρίου ο οποίος τόνισε πως όλες οι επίσημες καταγγελίες για τον ιερέα μπήκαν στο συρτάρι με εντολές άνωθεν ενώ έκανε λόγο και για πολιτική παρέμβαση για το εκκλησάκι των Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού και τη λειτουργία του

Από την άλλη πλευρά, ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας κ.Ιερώνυμος, φαίνεται να έχει προχωρήσει σε βάθος την έρευνα και να έχει προβεί και σε σχετικές ενέργειες όπως αναφέρεται στο ανακοινωθέν της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και τον τελευταίο λόγο θα έχει η ΔΙΣ Οκτωβρίου όπου θα ληφθούν και οι σχετικές αποφάσεις.

Τα «θαύματα» και οι μαρτυρίες των επωνύμων

Ο Ιερός Ναός των Αγίων Ισιδώρων είναι ένα γραφικό εκκλησάκι χτισμένο στην πιο μεγάλη σπηλιά του Λυκαβηττού. Ανεβαίνοντας τα σκαλιά του ναού, ο επισκέπτης συναντά το εικονοστάσι του Χριστού και τα πετρόχτιστα εικονοστάσια, της οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας, της αγίας Παρασκευής, του αγίου Ιούδα του Θαδδαίου και το σπήλαιο του αγίου Αριστείδου. Όλα αυτά σε έναν καταπράσινο χώρο γεμάτο λουλούδια.

Καθημερινά πλήθος κόσμου συρρέει στο ναό. Κόσμος πονεμένος που ψάχνει από κάπου να πιαστεί κι ένας παπάς που υποστηρίζει πως έχει το «θαυματουργό» Σταυρό. Την ημέρα που ο παπά-Δημήτρης βγάζει για προσκύνημα το Σταυρό, το εκκλησάκι έχει αμέτρητο κόσμο που σχηματίζεται μια τεράστια ουρά. Ανάμεσα σε αυτούς και πολλοί διάσημοι, οι οποίοι επισκέπτονται τον ναό. Μεταξύ αυτών ο Γιώργος Αγγελόπουλος, η Ντορέττα Παπαδημητρίου, ο Πάνος Μουζουράκης, η Μελίνα Ασλανίδου, ο Γιώργος Τσαλίκης, ο «παπα-Γρηγόρης» από τις «Αγριες μέλισσες» Κωστής Σαββιδάκης, ο οποίος μάλιστα έχει μιλήσει και για το θαύμα με τον Σταυρό που του έσωσε τη ζωή.

Και όσο οι επισκέψεις των επωνύμων γίνονταν συχνότερες, άρχισε να λειτουργεί διαδικτυακό κανάλι που μεταδίδει τις ακολουθίες. Η Θεία Λειτουργία μεταδίδεται ζωντανά μέσω της σελίδας των Αγίων Ισιδώρων στο διαδίκτυο. Τα «θαύματα» που γίνονται στο εκκλησάκι έχουν αποτυπωθεί σε βίντεο , τα οποία κάνουν το γύρο των social media προκαλώντας σοκ και δέος.

Στο ένα από αυτά εμφανίζεται ο πατέρας Δημήτριος να σηκώνει απαλά τη μπλούζα της άρρωστης κοπέλας και να ακουμπά πάνω στην πλάτη της το «θαυματουργό» σταυρό ενώ η ίδια έχει γονατίσει μπροστά του, σκύβοντας ευλαβικά το κεφάλι. Το πολυπόθητο «θαύμα»που όλοι περιμένουν γίνεται λίγα λεπτά αργότερα, όταν η νεαρή γυναίκα σηκώνεται ξαφνικά στα πόδια της, ενώ ο κόσμος γύρω της ξεσπά σε κλάματα.

Ραγδαίες εξελίξεις για τους ΑΓΙΟΥΣ ΙΣΙΔΩΡΟΥΣ στον Λυκαβηττό: Τι ανακοίνωσε η Αρχιεπισκοπή Αθηνών - Τι θα πει ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ στην Ιερά Σύνοδο

Στη συνέχεια, το βίντεο με τις χιλιάδες κοινοποιήσεις κλείνει με τον παπά-Δημήτρη να κρατά από το χέρι την κοπέλα που πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας και να προχωρούν προς την εκκλησία.

vimaorthodoxias.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου