Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022

Επείγει η απελευθέρωση της εκκλησιαστικής ιεραρχίας αλλά και όλης της ελληνικής κοινωνίας από την αιρετική Δύση.

 

Οι ορθόδοξοι επίσκοποι θα έρθουν αντιμέτωποι με την ιστορία εάν δεν αναγνωρίσουν τα σημεία των καιρών και δεν αντισταθούν υπέρ του Χριστού της Εκκλησίας και της Ελλάδος

Γιώργος Παύλος
Καθ. Φυσικής και φιλοσοφίας ΔΠΘ
σχόλιο Γ.Θ : Ένα απόσπασμα της επιστολής του καθηγητή που απέστειλε στους επισκόπους της Εκκλησίας της Ελλάδος. Το υπόλοιπο της επιστολής θα δημοσιευθεί σε ξεχωριστές αναρτήσεις αλλά όποιος θέλει, στο τέλος της ανάρτησης μπορεί να βρει τον σύνδεσμο για ολόκληρο το άρθρο 

Η ιεραρχία της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ελλάδος έχει περιπέσει σε μεγάλη κρίση και σε αιρετικές πρακτικές και απόψεις εξαιτίας:

α) της διαπλοκής της με μια πλέον εγκληματική πολιτική ηγεσία που κατήργησε την Δημοκρατία και το Σύνταγμα της Ελλάδος. Διαπλοκή με την κομματοκρατία που μετά την δολοφονία του Καποδίστρια οδήγησε και την εκκλησία ως διοίκηση και όλη την ελληνική κοινωνία στην ξενοκρατία και την υποτέλεια σε ξένα κέντρα εξουσίας και σε μυστικές θρησκευτικές, πολιτικές και άλλες λέσχες.

β) της απομάκρυνσής της από τα ορθόδοξα εκκλησιολογικά και θεολογικά κριτήρια των πατέρων της Εκκλησίας, του ορθόδοξου μοναχισμού και των ορθοδόξων συνόδων. Δυτικοποίηση και ουνιτοποίηση της Εκκλησίας. Αχρήστευση της ελληνικής και ορθοδόξου παιδείας μας με σαφή εκκλησιαστική αδράνεια και αδιαφορία ή και αποδοχή.

γ) της κατάργησης της Ορθόδοξης Συνοδικότητας και επικίνδυνης μετακίνησης της προς την παπική και αιρετική  εκκλησιολογία του αλαθήτου ανθρώπου, επισκόπου ή ό,τι άλλο. 

δ) της αποδοχής των αιρετικών αντιλήψεων του μετανθρωπισμού και των έμφυλων ταυτοτήτων και της παραμόρφωσης της ανθρώπινης φύσης και ταυτότητας.

ε) της συμμετοχής της σε ένα παγκόσμιο πλέον πείραμα και έγκλημα κατά της ανθρωπότητας παρασύροντας την ελληνική κοινωνία και εμμέσως την παγκόσμια κοινωνία στην αποδοχή των υποχρεωτικών και μαζικών εμβολιασμών με πειραματικά εμβόλια.

στ) Ανοχή στον απόλυτο έλεγχο των ανθρώπων μέσω της ιατρικής τρομοκρατίας και την κατάργηση του ανθρώπινου αυτεξούσιου ως θεμελιώδες θεολογικό αξίωμα. Ανοχή στην γενετική τροποποίηση του γενετικού κώδικα των ανθρώπων.

ζ) συμμετοχή στην παραβίαση διεθνών συνθηκών για τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την μη βίαιη επιβολή ιατρικών πράξεων χωρίς την ελεύθερη συγκατάθεση των ανθρώπων.  

η) αποδοχή της κατάργησης και κατάλυσης της συνταγματικής Δημοκρατίας και επιβολή μιας νέας μορφής κομματικού  φεουδαρχισμού και ενός νέου τεχνοκρατικού μεσαίωνα.

Η Εκκλησία της Ελλάδος ως ιεραρχία και ως κλήρος και ως λαός διέσωσε ανά τους αιώνες όλο το ελληνικό και ορθόδοξο φαινόμενο. Έτσι, μετά από αιώνων δουλεία ξαναγέννησε η εκκλησία το ελεύθερο ελληνικό κράτος και την νέα ελληνική  πολιτεία. Όμως η υποταγή τους τελευταίους δυο αιώνες της εκκλησίας της Ελλάδος ως διοίκηση σε ξένα κέντρα εξουσίας οδήγησε στη νέα υποτέλεια των Ελλήνων στον δυτικό φεουδαρχισμό, τη δυτική αποικιοκρατία και στο δυτικό εν γένει ανθελληνικό και αντιορθόδοξο πνεύμα. Επείγει για αυτό η απελευθέρωση και της εκκλησιαστικής ιεραρχίας αλλά και όλης της ελληνικής κοινωνίας από την αιρετική Δύση. Οι ορθόδοξοι επίσκοποι θα έρθουν αντιμέτωποι με την ιστορία εάν δεν αναγνωρίσουν τα σημεία των καιρών και δεν αντισταθούν υπέρ του Χριστού της Εκκλησίας και της Ελλάδος. 

Για ολόκληρο το άρθρο "Μήπως στην Ελλάδα κινούμεθα σε τροχιά Ουνίας και Παναίρεσης;"

Ε Δ Ω

yiorgosthalassis.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου