Κυριακή 29 Μαρτίου 2026

ΠΟΤΕ ΑΡΧΙΣΕ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΕΤΩΝ ΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΗΜΙΧΡΟΝΑ;

 


«Γήπεδο η Παλαιστίνη...»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ

 
Στην γνωστή μαρτυρία του κ. Ξενοφώντος από την Κύπρο, ο Άγιος Παΐσιος φέρεται να του είπε:
«Θ' ανοιχτεί ένας πόλεμος στην περιοχή. Θα πάει γύρω στα τέσσερα χρόνια...» (ΕΔΩ
 και πολλοί που ασχολούνται με τις προφητείες, αναρωτιούνται ποια να είναι η έναρξη αυτών των τεσσάρων ετών...
Σε άλλη μαρτυρία ο Άγιος αναφέρει:
«θα οικονομήσει ο Θεός σ’ αυτό τον πόλεμο όλοι να γυρίσουν ηττημένοι. Ο ελληνικός στρατός θα είναι θεατής. Δεν θα γυρίσει κανένας νικητής. Γήπεδο θα είναι η Παλαιστίνη, τάφος η Νεκρά Θάλασσα. Αυτό θα είναι το πρώτο ημίχρονο, αλλά θα υπάρχει και δεύτερο ημίχρονο.».
 
Προσωπικά, εκτιμώ ότι αυτή η αναφορά έχει άμεση σχέση, με τον μεγάλο πόλεμο που αναφέρει στην πρώτη μαρτυρία ο Άγιος και θα κρατήσει περίπου τέσσερα χρόνια. Κι επειδή, ως πρώτο ημίχρονο, αναφέρει τα γεγονότα της Παλαιστίνης όπου οι ισραηλινοί έκαναν την Γάζα όντως γήπεδο, νομίζω πως η έναρξη των γεγονότων αυτών σηματοδοτείται από την έναρξη των γεγονότων μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων, στις 07/10/2023.
Αν προσθέσουμε τέσσερα, χρόνια το πέρας του μεγάλου πολέμου, με επιφύλαξη πάντα, μπορεί να προσδιοριστεί περίπου - λίγο πριν ή λίγο μετά τον Οκτώβριο - στο δεύτερο μισό του 2027! 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου