Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022

Εκοιμήθη ο Ηγούμενος της Μονής Θεμάτων στην Κεφαλονιά.

 Σε ηλικία 86 ετών

Εκοιμήθη λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τρίτης 29 Νοεμβρίου 2022, ο Ηγούμενος της Μονής Θεμάτων, Αρχιμανδρίτης Ιερόθεος Αμίτσης σε ηλικία 86 ετών. 
















Ο μακαριστός για πολλά χρόνια υπήρξε εφημέριος στην Αγία Ευφημία στην Κεφαλονιά.

Το μοναστήρι

Στην πλαγιά της Αγίας Δυνατής, κοντά στα Μακριώτικα της επαρχίας Πυλάρου, είναι χτισμένο το Μοναστήρι στα Θέματα, αυτό το πολύ παλιό μοναστήρι της Κεφαλονιάς. Η τοποθεσία της Μονής δίνει στον επισκέπτη την δυνατότητα να θαυμάσει υπέροχη θέα προς την Ιθάκη και το Ιόνιο πέλαγος.

 Το Μοναστήρι στα Θέματα ιδρύθηκε στα τέλη του 10ου αιώνα, σε μια τοποθεσία καταπράσινη, μέσα σε δάσος από πουρνάρια. Οφείλει το όνομά του είτε στον διοικητή του συγκεκριμένου «θέματος» του νησιού την εποχή εκεί που είχε την έδρα του εκεί είτε, κατά άλλους στο γεγονός πως όποιος κατέφευγε στην βοήθειά της είχε «θέματα», προβλήματα να αντιμετωπίσει.

Ο επισκέπτης μπορεί να δει εδώ το παλιό ξυλόγλυπτο τέμπλο του Μοναστηριού των Θεμάτων, αλλά και την εικόνα της Παναγίας, η οποία και λιτανεύεται την Τρίτη της Διακαινησίμου, την Τρίτη του Πάσχα δηλαδή, που γιορτάζει το Μοναστήρι. Την ίδια μέρα γίνεται και μεγάλο πανηγύρι στο γειτονικό πουρναρόδασος.

Στο Μοναστήρι στα Θέματα θα φτάσετε από ασφαλτωμένο δρόμο από τα Μακριώτικα, αφού βέβαια σταματήσετε πολλές φορές στην διαδρομή για να θαυμάσετε την θέα!

Το επίσημο όνομα του Μοναστηριού στα Θέματα είναι «Ιερά Μονή Υπεραγίας Θεοτόκου Θεμάτων Πυλάρου».

thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου