Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022

Την Τιμία Κάρα του Οσίου Δαυίδ υποδέχθηκε η Άνω Γλυφάδα (ΦΩΤΟ).

 

ypodoxi timias karas 17

Άνω Γλυφάδα | Θάνος Θανόπουλος


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα υποδέχθηκαν σήμερα, Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022 κλήρος και λαός την Τιμία Κάρα του Οσίου Δαυίδ Του Γέροντος στον Ιερό Ναό Εισοδίων Της Θεοτόκου Τερψιθέας Άνω Γλυφάδας.

Την Τιμία Κάρα του Οσίου Δαυίδ κόμισε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Οσίου Δαυίδ, Γέροντας Γαβριήλ και την υποδέχθηκε στα προπύλαια του Ναού ο Σεβ. Μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Αντώνιος.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο Προϊστάμενος του Ναού π. Χριστόδουλος Σαμαράς, οι συνεφημέριοι του και κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στην συνέχεια τελέστηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Γλυφάδας κ. Αντωνίου, συμπροσευχομένων του Καθηγουμένου Γέροντα Γαρβιήλ και του Καθηγούμενο της Ι.Μ. Αγίας Τριάδας Γέροντα Νήφωνα.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στο φρόνημα των Αγίων και στα Ιερά Λείψανα.

''Ευλογημένη η σημερινή ημέρα καθώς με την υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Οσίου Δαυίδ, ο ίδιος ο Άγιος βρίσκεται κοντά μας” - τόνισε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Γλυφάδας.

Σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος πρόσθεσε: "Η ύπαρξη των Ιερών Λειψάνων είναι μία έμμεση απόδειξη της υπάρξεως του Θεού και τούτο διότι οι Άγιοι αγάπησαν τον Θεό και έζησαν σύμφωνα με το θέλημα Του".

Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Γλυφάδας κ Αντώνιος ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο για την άδεια ώστε να έλθει η Τιμία Κάρα του Οσίου Δαυίδ στον Ιερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου και τον Καθηγούμενο της Ι.Μ. Οσίου Δαυίδ Γέροντα Γαβριήλ για την μεταφορά της. 

Μετά το πέρας του εσπερινού τελέστηκε το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου.

Να αναφερθεί ότι πλήθος πιστών συνέρρευσε στον Ιερό Ναό για να προσκυνήσουν την Τιμία Κάρα του Οσίου Δαυίδ και να λάβουν την Χάρη Του.

Τέλος να σημειωθεί ότι η Τιμία Κάρα του Οσίου Δαυίδ θα παραμείνει στον Ιερό Ναό έως την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022, και καθημερινά θα τελούνται Ιερές Ακολουθίες.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

romfea.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου