Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022

Πάτρα: Με λαμπρότητα η λιτάνευση της Τίμιας Κάρας του Απόστολου Ανδρέα -ΒΙΝΤΕΟ&ΦΩΤΟ.

 Χιλιάδες οι πιστοί

Ολοκληρώθηκε η λιτανεία της Τίμιας Κάρας του Απόστολου Ανδρέα, παρουσία χιλιάδων πιστών η οποία ξεκίνησε από την πλατεία Τριών Συμμάχων, πέρασε την οδό Αγίου Ανδρέου για να καταλήξει στον Ναό του Πολιούχου, όπου εψάλλει Ιερά Παράκληση προς τον Πρωτόκλητο Απόστολο.  Νωρίτερα τελέστηκε δοξολογία, στην οποία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος.
















Επίσης, παρόντες ήταν οι Μητροπολίτες Ναυπακτίας και Αγίου Βλασίου Ιερόθεος, Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος, Kαλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος, Ηλείας και Ωλένης Αθανάσιος, Αιτωλίας και Ακαρνανίας Δαμασκηνός, Κινσάσας και Κονγκό Θεοδόσιος, Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρος, καθώς επίσης ο Επίσκοπος Τεγέας κ. Θεόκλητος και ο Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος.

Πρώτη Ενημέρωση: Μετά το πέρας της δοξολογίας στην πλατεία Τριών Συμμάχων, ξεκίνησε, η λιτανεία δια μέσω της οδού Αγίου Ανδρέου με κατάληξη στον Ναό του Πολιούχου, όπου εψάλλει ιερά παράκληση προς τον Πρωτόκλητο Απόστολο. Η λιτάνευση  της ιεράς Εικόνας, της Τιμίας Κάρας και του Σταυρού του Μαρτυρίου του Αγίου ενδόξου Αποστόλου Ανδρέα. Κατά χιλιάδες οι πατρινοί ακολουθούν την Λιτανεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου