Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023

η ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ κλειδί - ποιος την είπε - τι πνευματικό μέγεθος ήταν - ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ;

 

" ο άνθρωπος του ΘΕΟΥ" 
Την Μεγάλη Πέμπτη (2016), την ώρα που ο Χριστός βρισκόταν Εσταυρωμένος στους Ιερούς Ναούς, κοιμήθηκε εν Κυρίω ο Γέροντας Θεόδωρος ο Αγιοφαραγγίτης (στην Κρήτη), ο   σταυρωμένος για την αγάπη του Χριστού.


ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ βίντεο https://youtube.com/watch?v=2Q3LJ7BDeKs&si=EnSIkaIECMiOmarE

ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ

1 Φεβρουαρίου 2023 " Ένα πολύ επικίνδυνο πολεμικό μέτωπο είναι έτοιμο να ανοίξει σε σύντομο χρονικό διάστημα - Για συγκεκριμένους λόγους θα είναι πιο καταστροφικό από την Ουκρανία και πιθανώς να δώσει τον απευκταίο Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο

Μία νέα πολεμική σύγκρουση σχεδιάζουν οι Αγγλοσάξονες και χρησιμοποιούν το Ισραήλ και το Αζερμπαϊτζάν προκειμένου να εξαναγκάσουν το Ιράν να απαντήσει στους βομβαρδισμούς με drones στις στρατιωτικές του εγκαταστάσεις.

Ωστόσο το Ιράν μπορεί να δώσει μια απάντηση που δεν περιμένει κανείς και η προσάρτηση του Nakhichevan θα μπορούσε να είναι μία εξ αυτών, υπογραμμίζει σε ανάλυσή της η Lyuba Lulko καθηγήτρια Οικονομικής Γεωγραφίας στο Πανεπιστήμιο της Μόσχας και ειδική επί των γεωπολιτικών ζητημάτων." 

Οι ΗΠΑ σκοπεύουν να «σκοτώσουν δύο πουλιά με μια πέτρα»

Είναι σημαντικό για την Ουάσιγκτον να βάλει τέλος στα σχέδια της Ρωσίας να δημιουργήσει έναν νότιο μεταφορικό διάδρομο μέσω του Ιράν προς την Ινδία, καθώς και να διακόψει κάθε άλλη συνεργασία.
Οι κεντρικές τράπεζες της Ρωσίας και του Ιράν υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας για τη διευκόλυνση των χρηματοοικονομικών και τραπεζικών εργασιών για τη δημιουργία άμεσης σύνδεσης μεταξύ ιρανικών και ρωσικών τραπεζών. Έτσι, το Ιράν θα συνδεθεί απευθείας με 106 ξένες τράπεζες.
Τα χρηματοπιστωτικά κανάλια του Ιράν με τον υπόλοιπο κόσμο αποκαθίστανται, δήλωσε ο πρόεδρος της Ιρανικής Κεντρικής Τράπεζας Mohammad Reza Farzin.
Σύμφωνα με τον ειδικό επί γεωπολιτικών ζητημάτων Yuri Baranchik εάν οι ΗΠΑ αποφάσιζαν να αντιταχθούν ανοιχτά στο Ιράν, η Ρωσία θα προμήθευε σύγχρονα συστήματα αεράμυνας στην Τεχεράνη για να ενισχύσει την αεροπορική άμυνα του Ιράν.
Επιπλέον, μια άλλη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή θα αναγκάσει τις ΗΠΑ να μειώσουν την πίεση στη Ρωσία για το ουκρανικό ζήτημα, όπου οι Αγγλοσάξονες εντείνουν την παρέμβασή τους το τελευταίο διάστημα συμπεριλαμβανομένης της πυρηνικής κλιμάκωσης.
Αυτό μπορεί επίσης να επιτρέψει στον Κινέζο πρόεδρο Xi Jinping να δράσει ελεύθερα όσον αφορά στο ζήτημα της Ταϊβάν.
Μία νέα σύγκρουση στη Μέση Ανατολή θα επηρεάσει τις τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου στον κόσμο.
Οι τιμές των καυσίμων θα αυξηθούν και η Ρωσία θα κερδίσει μόνο από αυτό αλλά ολόκληρος ο κόσμος θα έχει αλλάξει μετά από αυτό, εάν καταφέρει να βγει αλώβητος από την κατακλυσμιαία κρίση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο https://www.bankingnews.gr/analyseis-ektheseis/articles/663251/i-efialtiki-provlepsi-zhirinovsky-ginetai-pragmatikotita-erxetai-o-g-pagkosmios-polemos-alla-den-tha-ksekinisei-apo-tin-oukrania



Ήταν μεσημέρι Μεγάλης Τρίτης 2016.


Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΕΙΡΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ


Φευγαλέα λόγω της εργασιακής πληρότητας που επέβαλλαν οι ρυθμοί των Άγιων ημερών, επισκεφθήκαμε στο κρεβάτι του πόνου τον παλαίμαχο αγωνιστή της ερήμου Γέροντα Νείλο (Θεόδωρο) τον Αγιοφαραγγίτη.

Του Αρχιμ. Αντωνίου Φραγκάκη, Ιεροκήρυκος Ι.Μ. Γορτύνης και Αρκαδίας

Τον βρήκαμε καταπονημένο σωματικά, σχεδόν ξέπνοο, εξουθενωμένο από την βαριά και επίπονη νόσο που ταλαιπώρησε το αραχνώδες χοϊκό του περίβλημα αλλά ωρίμασε απόλυτα την γενναία του και εν-Χριστωμένη ψυχή.

Παρά την σωματική ταλαιπωρία ήταν θαλερότατος ψυχικά, σε μάχιμη ετοιμότητα και με την συνήθη υψιπετούσα καρδιά και πνευματική ακμαιότητα.

H άνεση που μας χορηγούσε ο στενότατος πνευματικός σύνδεσμος που είχε αναπτυχθεί ανάμεσά μας τώρα και αρκετά χρόνια, έδινε για μια άλλη φορά την δυνατότητα να ρουφήξουμε κάτι από το νέκταρ της ερήμου, τώρα που κατασταλαγμένο και συνολικό ξεχυνόταν από τον κρατήρα της άσκησης και του πόνου, στην περίλαμπρη δεξαμενή της αιωνιότητας.

Κάποια στιγμή παρατήρησα ότι ο Γέροντας ολοπόρφυρος στο πρόσωπο και με κάποια εναγώνια επιμονή, έφτυνε μέσα από την μάσκα του οξυγόνου και κάτι ψιθύριζε.

H μεταξύ μας αγάπη μου έδωσε την άνεση του ερωτήματος:

- Γέροντα, γιατί προσπαθείς να φτύνεις συνέχεια μέσα από την μάσκα του οξυγόνου;

Γέροντας: - Φτύνω τον αόρατο.. νά 'ξερες τί μου κάνει; Έχω να κοιμηθώ πέντε μερόνυχτα...

- Τί σου κάνει Γέροντα;

Γέροντας: Είναι συνεχώς απέναντί μου. Με βρίζει και με απειλεί... Η μορφή του είναι τόσο απαίσια που αν δεν ενδυναμώσει ο Θεός, δεν αντέχει ο άνθρωπος την αγριότητα της παρουσίας του...

- Πώς είναι Γέροντα;

- Σαν χοίρος με χονδρές - αδρές τρίχες (έτσι τον έβλεπε κι ο Γέροντας Αναστάσιος). Βρωμάει απαίσια... Αλλάζει όψεις... Δεν μπορείς να τον
περιγράψεις... Βγάζει τη γλώσσα του, που είναι τεράστια... από το στόμα του εξέρχονται κοκκινωπές φωτιές...

- Σου μιλάει Γέροντα;

Γέροντας: Αν μου μιλάει; Προσπαθεί να με αποθαρρύνει... Και τι δεν μου λέει... Εγώ -λέει- σού 'φαγα την σάρκα... εγώ σου λάβωσα τα πνευμόνια... Εγώ έβαλα και σε καταδίωκαν μία ζωή. Εγώ σού έκανα το τάδε και το τάδε.. Εγώ σ' έφερε σε αυτή την κατάσταση. Όποιους βάλω στα δίχτυα μου, τους περιποιούμαι καλά... Δικός μου είσαι ρε... Δικός μου... Ακούς;

- Εσύ πώς αντιδράς Γέροντα;

- Γέροντας: Απαντώ με το Χρυσοστομικό λόγιο: «Ανέστη Χριστός και πεπτώκασι δαίμονες». Και τον φτύνω συνέχεια...

Αυτός μου λέει: «Το περιποιήθηκα καλά και το Χρυσοστομάκι σας, που μου πήγαινε κόντρα και τά 'γραψε αυτά (εννοούσε τον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο). Τον συγύρισα χειρότερα από σένα. Έβαλα τους δικούς μου και τον διέλυσαν στην εξορία... Αφεντάδες και Δεσποτάδες... Ακούς ρε; Εγώ σας κατευθύνω και τώρα... Θα τ' αλλάξω όλα στα μπλα μπλα σας (στην διδασκαλία σας)... Όποιος μου πάει κόντρα τον περιποιούμαι καλά... Έλα τώρα να σε... δροσίσω...».

Βγάζει την απαίσια γλώσσα του, την τεντώνει αν και βρίσκεται σε απόσταση κάποια μέτρα μακριά, την κάνει σαν προβοσκίδα ελέφαντα, με ακουμπά σε διάφορα σημεία του προσώπου μου και με καίει αφόρητα... Και συνεχίζει σαρκαστικά: «Αυτό το δώρο από την γλώσσα μου επειδή εσύ με έψηνες με την δική του την γλώσσα... Μπορείς να μου πεις γιατί δίδασκες; Αφού ερχόμουνα και σού 'λεγα ότι δεν ήταν δουλειά σου να διδάσκεις και να δίνεις κατευθύνσεις στον κόσμο. Να διδάσκουν οι θεολόγοι, οι δεσποτάδες, μάλιστα... Αλλά όχι κι εσύ να με βαράς... Το ξύλο το απελέκητο!».

Άλλοτε γίνεται τεράστιο φίδι, περιτυλίγει και σφίγγει το σώμα μου και αντιμετωπίζω αφόρητο μαρτύριο. Επιμένω στο «Χριστός Ανέστη και πεπτώκασι δαίμονες» και στο φτύσιμο... Τα είχα αυτά και στην έρημο αλλά και πιο αραιά και νικηφόρα... Ξεκίνησαν εντατικότερα τις τελευταίες ημέρες... Επιμένει και δεν φεύγει...

- Ξέρετε, του είπα, ο Γέροντας Εφραίμ ο Αριζονίτης γράφει, ότι το υφίστανται αυτό προ του τέλους οι μεγάλοι αθλητές για να αποκομίσουν και μαρτυρικό στεφάνι.

ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ στο https://www.romfea.gr/pneumatika/14579-i-teleutaia-maxi-me-ton-diabolo-tou-gerontos-neilou-tou-agiofaraggitou


ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ κλειδί



ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ βίντεο https://youtube.com/watch?v=U-cQF_JCy_E&si=EnSIkaIECMiOmarE

Γέρων Θεόδωρος – Νείλος ο Αγιοφαραγγίτης (εκοιμήθη 28/4/2016): «Θα πίνετε τον καφέ σας και θα ακούσετε ότι οι Εβραίοι χτύπησαν το πυρηνικό πρόγραμμα της Περσίας». ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ κλειδί Ἀπόσπασμα ἀπὸ τὴν Γ΄ πνευματικὴ σύναξη διαλόγου μὲ τὸν Πανιερώτατο Μητροπολίτη Μόρφου κ. Νεόφυτο ποὺ πραγματοποιήθηκε στὶς 22 Μαΐου, 2019 στὸ πλαίσιο τῶν ἐκδηλώσεων τοῦ ἱεροῦ ναοῦ Ἁγίων Κωνσταντίνου καὶ Ἑλένης Ἰδαλίου, μὲ ἀφορμὴ τὴ μεταφορὰ στὸν ναὸ τῆς ἱερᾶς εἰκόνας Παναγίας τῆς «Ἐλαιωνίτισσας» ἀπὸ τὸν ἱερὸ ναὸ Ἁγίων Ἀποστόλων στὸ Ὅρος τῶν Ἐλαιῶν Επιλογή αποσπάσματος: ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΕΝ ΟΨΕΙ • Official Channel https://www.youtube.com/channel/UCEHk...

konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου