Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Aνεπιθύμητο πρόσωπο στο Αγιο Ορος ο Ουκρανός πρόεδρος Π.Ποροσένκο! - Aποπειράθηκε να δωροδοκήσει τους μοναχούς!

"Ανεπιθύμητο πρόσωπο" χαρκτηρίστηκε από όλες τις μονές του Αγίου Ορου ο Ουκρανός πρόεδρος της Δημοκρατίας Π.Ποροσένκο, όπως και όλα τα μέλη της κυβέρνησής του Κιέβου που περιλαμβάνει και νεοναζιστές του κόμματος Σβόμποντα (το πολιτικό σκέλος του Δεξιού Τομέα)!

Και αυτό παρά την προσπάθεια δωροκοδοκίας από την "χούντα του Κιέβου" όπως καταγγέλλουν οι μοναχοί.

Η αρχή έγινε με τον πρωταγωνιστή της επιχείρησης ανατροπής του νόμιμα εκλεγμένου προέδρου της ουκρανικής Δημοκρατίας Β.Γιανουκόβιτς, του ελεγχόμενου από το Βερολίνο πυγμάχου Βλαντίμιρ Κλιτσκό, βασικού υποστηρικτή του Π.Ποροσένκο ο οποίος είναι κα αδελφός του νεοεκλεγέντος "δημάρχου" του Κιέβου.
Επισκέφθηκε προ δύο εβδομάδων το Άγιο Όρος, χωρίς οι μοναχοί να γνωρίζουν ποιος είναι. Οταν το έμαθαν αρνήθηκαν να του επιτρέψουν να κοινωνήσει με τη αιτιολογία ότι βαρύνεται με εγκλήματα κατά του ουκρανικού λαού κατά την διάρκεια της επιχείρησης ανατροπής του Γιανουκόβιτς
Του καταλογίζουν την χρήση ελεύθερων σκοπευτών, που σκότωναν αδιακρίτως υποστηρικτές και αντιπάλους του Γιανουκόβιτς για να σκορπίσουν το χάος, την πυρπόληση του Μεγάρου των Συνδικάτων στην Οδησσό και τους εκατό ή περισσότερους καμένους ζωντανούς, εκατοντάδες δολοφονίες αμάχων, δημοσιογράφων και πολλά άλλα εγκλήματα που έχει διαπράξει η κυβέρνηση του Κιέβου, όπως η χρήση βομβών φωσφόρου στην ανατολική Ουκρανία κατά αμάχων κλπ.
Οταν οι μονές πληροφορήθηκαν την πρόθεση του Ουκρανού προέδρου και ελεγχόμενου από την Δύση, Π.Ποροσένκο να επισκεφθεί το Αγιο Ορος, αμέσως αντέδρασαν, ειδικά μετά την κατάρριψη του Boeing των μαλαισιανών αερογραμμών που όπως φαίνεται έγινε από τους κυβερνητικούς.
Σε επιστολή που κοινοποίησαν μοναχοί από το Αγιο Ορος αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι:
«Τον τελευταίο καιρό πύκνωσαν οι επισκέπτες από το Κίεβο στο Όρος, υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι και όχι, πνευματικοί και κοσμικοί. Γιατί τόση φασαρία;
Μας ζήτησαν να ευλογήσουμε τον Ποροσένκο για την προεδρία, καθώς και την 'πολεμική επιχείρηση' στην Ανατολή. Οι εκπρόσωποι της χούντας του Κιέβου επισκέφθηκαν όλα τα μεγάλα μοναστήρια του Αγίου Όρους, πρωτίστως το Βατοπέδι, τη Δοχειαρίου, την Παντελεήμονος, το Χηλανδάρι, τη Φιλοθέου, την Κουτλουμουσίου...
Με κυνικό τρόπο επιχειρηματίες πρότειναν στους ηγούμενους εξαιρετικά μεγάλα ποσά για μια μικρή επιστολή υποστήριξης. Εισπράττοντας αρνήσεις, προχωρούσαν στην επόμενη μονή... Αλίμονο, οι σύντροφοι υπέστησαν πλήρη αποτυχία ακόμη και στο ρωσικό μοναστήρι, όπου περισσότεροι από τους μισούς είναι Ουκρανοί.
Ναι, είμαστε ορθόδοξοι φονταμενταλιστές. Ολόκληρος ο Άθως με ομοψυχία υποστηρίζει τη Ρωσία και τους πολιτοφύλακες του Ντονμπάς στον αγώνα τους κατά των δυνάμεων του χάους.
Στα μάτια των αγιορειτών γερόντων ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν είναι τίποτε διαφορετικό, παρά άλλη μια επίθεση των σκοτεινών δυνάμεων της Δύσης στην ορθόδοξη Ανατολή. Είμαστε βαθιά ανάστατοι με τις ενέργειες των εγκληματιών του Κιέβου και τους εκδικητές από τη Δυτική Ουκρανία και τα εξίσου κυνικά ψέματα των ουκρανο-αμερικανικών ΜΜΕ. Πρόκειται για καθαρό σατανισμό. Δεν μπορούν με κανέναν τρόπο να δικαιολογηθούν.
Καμία ευλογία μας στους στρατιώτες και αξιωματικούς των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας.
Καμία ευλογία στους εκπροσώπους της φασιστικής χούντας!».
Είναι πραγματικά εντυπωσιακή η καταγγελία των μεγαλύτερων Ιερών Μονών του Αγίου Ορους για προσπάθεια δωροδοκίας τους από το ουκρανικό καθεστώς και την προσπάθεια προσεταιρισμού τους.
Υπενθυμίζεται ότι η κεντρική και η ανατολική Ουκρανία κατοικείται από αμιγείς ορθόδοξους πληθυσμούς, αλλά επικρατεί σε μεγάλο βαθμό, στα κεντρικά και στα δυτικά της χώρας η ουνία, η ορθόθοξη ουκρανική εκκλησία που αποδέχεται την πρωτοκαθεδρία του Πάπα.
Σίγουρα θα υπάρξουν εξελίξεις στην υπόθεση. Και είμαστε βέβαιοι ότι κάπου "έχει βάλει το χεράκι της" και η ελληνική κυβέρνηση στην προσπάθεια να ευλογηθεί το ουκρανικό καθεστώς...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου