Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Ειρήνη από τις συναντήσεις πάπα - Ορθοδόξων;

Λεόντιος Μοναχός Διονυσιάτης
 «...Και ως ήγγισεν ο Ιησούς, ιδών την πόλη, έκλαυσε γι' αυτήν λέγων: Είθε να γνώριζες και συ, και βέβαια κατά την ημέρα σου αυτή, τα (ωφέλιμα) προς την ειρήνη σου. Τώρα όμως κρύφθηκαν από τους οφθαλμούς σου. Διότι θα έρθουν ημέρες εναντίον σου και θα περιβάλουν οι εχθροί σου χάρακα σε εσένα και θα σε περικυκλώσουν και θα σε καταλάβουν από παντού. Και θα κατεδαφίσουν εσένα και τα τέκνα σου μέσα σε σένα, και δεν θα αφήσουν σε σένα λίθον επί λίθου, επειδή δεν γνώρισες τον καιρό που σε επισκέφθηκα». (Λουκ. 19,41-44)
    Τα παραπάνω αφορούν την Ιερουσαλήμ, που δεν δέχθηκε τον Χριστό αλλά τον σταύρωσε. Αφορούν όμως και την μεγάλη Ιερουσαλήμ δηλ. την ανθρωπότητα, που επειδή σταυρώνει το σώμα Χριστού που είναι οι Χριστιανοί, όπως τότε οι Ιουδαίοι σταύρωσαν τον Κύριο Ιησού Χριστό, περικυκλώνεται από τους δαίμονες και καταστρέφεται από αυτούς. Αυτοί έχουν αρχηγό τον άγγελο της Αβύσσου, που ονομάζεται Απολύων (Καταστροφέας) κατά την Αποκάλυψη, και θα κάνει τον 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο.
    Αν λοιπόν η ανθρωπότητα θέλει ειρήνη ας δεχθεί τον ειρηνάρχη Χριστό. Αν δεν τον δεχθεί με τον τρόπο που Αυτός θέλει, θα υποστεί τις συνέπειες, και κανένας "διάλογος αγάπης" προς αμετανοήτως αδιόρθωτους (όπως τον πάπα) δεν θα την γλυτώσει από αυτές!
     Δηλαδή η πίστη προηγείται της ειρήνης. Χωρίς ορθή πίστη, ούτε σαν άτομα ούτε σαν κοινωνίες θα έχομε ειρήνη, γιατί ειρηνάρχης είναι μόνον ο Χριστός.
 
     Μετά την συνάντηση του πάπα με τον οικουμενικό πατριάρχη στα Ιεροσόλυμα τον Μάϊο 2014, διαβάζουμε στις ειδήσεις:
 
   Είναι η πρώτη φορά που οι φανατικοί τζιχαντιστές υπεύθυνοι για τις σφαγές χιλιάδων ελληνορθόδοξων, αλαουϊτών και σιιτών, και υποστηριζόμενοι ανερυθρίαστα από τις ΗΠΑ, επιτίθενται σαν τακτικός στρατός.

     Είναι γνωστό οτι οι Αμερικανοί διαθέτουν μεγάλη βάση στην Ιορδανία, στην οποία εκπαίδευαν επί μήνες μεγάλη σαλαφιστική δύναμη. Ο σκοπός της εκπαίδευσης ήταν να καταστήσουν το σώμα αυτό, τακτική δύναμη, διότι την Ουάσιγκτον έχουν καταλάβει  οι αντάρτικες μέθοδοι δεν είναι πλέον αρκετές.
   Να σημειώσουμε ότι οι ΗΠΑ θεωρούν απόλυτα φυσιολογικό να εξοπλίζουν φανατικούς αντιχριστιανούς ισλαμιστές στην Συρία, αλλά δεν αναγνωρίζουν το ίδιο δικαίωμα στην Ρωσία, να βοηθά τους ρωσόφωνους που είναι και ομόαιμοί τους στην Α. Ουκρανία. Θεωρούν απόλυτα φυσιολογικό να επεμβαίνουν στα εσωτερικά της ανεξάρτητης Συρίας και να επιδιώκουν τον διαμελισμό της σε τρία κρατίδια, αλλά παθαίνουν ολική αμνησία όταν ζητείται από τους Ρώσους ομοσπονδιοποίηση της Α.Ουκρανίας. Λινκ
   Ο πάπας όμως "ευλόγησε" τον Ομπάμα, και δεν διαμαρτυρήθηκε για τους πολέμους που αυτός άνοιξε, όταν τον επισκέφθηκε στο Βατικανό (όπως βλέπεται στη φωτογραφία) στις 27 Μαρτίου 2014, δηλαδή λίγο πριν να αρχίσουν τα αιματηρά γεγονότα στην Ουκρανία. Τα περιστέρια μάλιστα του πάπα δεν έφεραν την ειρήνη στην Ουκανία, αλλά καταφαγώθηκαν από δυό όρνεα, ένα στεριανό και ένα θαλασσινό. Σημάδι μαχών σε στεριά και θάλασσα. Δείτε την Ου-κρανική εποχή.
   Μήπως μετά την συνάντηση με τον πάπα στα Ιεροσόλυμα του Οικουμενικού πατριάρχη φαίνεται να υπάρχει κάποιο δείγμα ειρήνης στον ορίζοντα; 
    Όχι. Αντίθετα είδαμε ότι στη Συρία οι αντάρτες επιτίθενται τώρα με βαριά όπλα που τους προμήθευσε η Αμερική του Ομπάμα.
Οι ισλαμιστές σταυρώνουν ανθρώπους, (λινκ) αλλά η "δημοκρατία" των Χριστιανών της Δύσης και του πάπα δεν ενδιαφέρεται ή υποκρίνεται την αθώα. Στην Ουκρανία η αιματοχυσία συνεχίζεται με πυροβόλα όπλα και αεροπορία.
Η Ουκρανία όπως κατάντησε από τους Νεοταξίτες
      Η πόλωση μεταξύ Ανατολής - Δύσης με αφορμή την Ουκρανία, αν και φαίνεται να ξεκίνησε ελεγχόμενα από τους φορείς της παγκοσμιοποίησης, τείνει να λάβει διαστάσεις αληθινής προετοιμασίας για γενικευμένη σύγκρουση.
      Έτσι προετοιμάζεται η μάχη των Γωγ και Μαγώγ, δηλ. των απατώμενων από τον διάβολο λαών, που για να εξαπατηθούν καλύτερα χωρίζονται από αυτόν σε δύο αλληλομαχόμενα στρατόπεδα. Με τον τρόπο αυτό αυξάνονται τα μίση και προωθούνται ταχύτερα οι εξοπλισμοί και από τα δύο μέρη. Αυτό συνήθως κινείται από τυφλά "συμφέροντα" και συμβαίνει όταν οι αληθινοί πνευματικοί ηγέτες έχουν εκλείψει.
    Όταν οι Ορθόδοξοι παίρνουν το μέρος του πάπα, τότε ποιος θα υπερασπισθεί την αλήθεια παρά ο πνευματικός νόμος, που πάντα ισχύει, και θα κινήσει και τους λίθους ακόμη για να κηρύξουν με τον τρόπο τους τον αλήθεια του Χριστού, όταν οι νομιζόμενοι μαθητές Του σιωπήσουν;... «Σας λέγω ότι αν αυτοί (οι μαθητές Μου) σιωπήσουν, οι λίθοι θα κραυγάσουν» (Λουκ. 19,40). Και παρατηρούμε πράγματι τις προειδοποιήσεις της Αποκάλυψης να ηχούν με πολύ πιο δυνατή φωνή από αυτή των ανθρώπων.
      Τώρα που ετοιμάζεται η 2η προειδοποίηση από τους πονηρούς 4 «αγγέλους του Ευφράτη», η αντίστοιχη του παγκοσμίου πολέμου της έκτης σάλπιγγας,  ο οποίος θα είναι κατά βάση έμφυλος σύμφωνα με τις προφητείες δηλ. μεταξύ Χριστιανικών λαών (λινκ), έχει ενδιαφέρον η είδηση ότι η Ρωσία απαντά στην σκληρή αντιμετώπιση των δυτικών με νέο δόγμα για την ασφάλειά της:
     Νέα άποψη για τις ΗΠΑ: Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Shoygu συναντήθηκε με Άραβες ηγέτες στα τέλη Μαΐου στη Διάσκεψη της Μόσχας για τη Διεθνή Ασφάλεια.  
     DUBAI - Άραβες αξιωματούχοι ενημερώθηκαν στη Μόσχα πάνω στο νέο-εμφανιζόμενο Ρωσικό δόγμα εθνικής ασφάλειας, το οποίο επικεντρώνεται στις παγκόσμιες εξεγέρσεις και επαναστάσεις που επηρέασαν τον αραβικό κόσμο και άλλες περιοχές, όπως την Ουκρανία.  Το δόγμα υποστηρίζει ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους μηχανεύονται επαναστάσεις και εξεγέρσεις σε βασικούς τομείς σε όλο τον κόσμο για να αποσταθεροποιήσουν τις κυβερνήσεις και να αντικαταστήσουν τα υφιστάμενα καθεστώτα προκειμένου να αποκτήσουν τον έλεγχο και την εκμετάλλευση των φυσικών πόρων. Επιπλέον, το δόγμα αντιμετωπίζει τις ΗΠΑ ως μια επικίνδυνη χώρα που επιδιώκει να διαλύσει τη ρωσική κρατική υπόσταση… (defensenews.com - αγγλικά).
    Εν τω μεταξύ βέβαια οι πολεμικές βιομηχανίες στη Δύση είναι ευχαριστημένες από το κλίμα αντιπαλότητας προς τη Ρωσία για να αυξήσουν τα κέρδη τους από νέα εξοπλιστικά προγράμματα. (Russian, NATO Arms Race Takes Shape)
Οι χώρες του ΝΑΤΟ μπαίνουν σε πολεμικά παιγνίδια κοντά στα σύνορα της Ρωσίας που δεν θα έχουν καλό τέλος. λινκ
Μάλιστα θα ζητήσουν να μας πάρουν (τους Έλληνες) και στρατιώτες, αλλά δεν θα προλάβουν... όπως προείπε ο άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός.
Αν και οι πολιτικοί μαζί με τον πάπα εξαίρουν την ανάγκη μιας παγκόσμιας κυβέρνησης και ενός μοναδικού ηγέτη για όλο τον πλανήτη, τα πάθη δημιουργούν τέτοιο κλίμα αντιπαραθέσεων και μίσους, που κατάλληλος ηγέτης, των αμετανόητων, δεν μπορεί να είναι άλλος από τον Αντίχριστο. Στο πνεύμα αυτό οι Νατοϊκοί περικυκλώνουν την Ρωσία με αντιπυραυλική ασπίδα, αλλά...
     Η Ρωσία θα απαντήσει στην αντιπυραυλική “ασπίδα” λένε οι Ρώσοι.
Στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών αναφέρεται ότι η ρωσική πλευρά «είχε προτείνει επανειλημμένα στους ξένους εταίρους της την καθιέρωση συνεργασίας για την αντιμετώπιση πιθανών πυραυλικών απειλών και προκλήσεων» και ότι «οι προτάσεις αυτές εξακολουθούν να ισχύουν.
Ωστόσο, είναι απίθανο να υλοποιηθούν όταν η μια εκ των πλευρών απορρίπτει εντελώς τον διάλογο. Διαμορφώνεται μια κατάσταση -αναφέρεται στην ανακοίνωση- η οποία, αν μη τι άλλο, ενισχύει τα συμπεράσματά μας για τον πραγματικό σκοπό του αντιπυραυλικού δυναμικού που δημιουργούν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους»...
Η Ρωσία θα απαντήσει στην αντιπυραυλική “ασπίδα”
Ο ισχυρισμός της Ουάσιγκτον ότι το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας στην Ευρώπη προορίζεται για την προστασία της περιοχής από την πλευρά του Ιράν και της Βόρειας Κορέας ελάχιστα ευσταθεί.
Την Πιονγκγιάνγκ χωρίζουν από την ευρωπαϊκή ήπειρο χιλιάδες χιλιόμετρα, τα οποία οι βορειοκορεατικοί πύραυλοι δεν είναι σε θέση να καλύψουν. Πολλώ δε μάλλον, το καθεστώς της Βόρειας Κορέας δεν είχε ποτέ εχθρούς στην Ευρώπη. Ανάλογη περίπου είναι η κατάσταση και με τις ιρανικές απειλές.
Το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας, το οποίο η Ουάσιγκτον αναπτύσσει στην Ευρώπη, στην πραγματικότητα δεν στρέφεται κατά της Τεχεράνης ή της Πιονγκγιάνγκ, αλλά εναντίον της Μόσχας. Αυτόν τον ισχυρισμό απηχεί και η ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ. λινκ  
    Παρ' όλα αυτά δεν πρόκειται να συμβεί απότομα η Συντέλεια, αλλά τα γεγονότα θα προχωρούν σταδιακά, σύμφωνα με την σειρά τους στην Αποκάλυψη. Όλο και θα χειροτερεύουν, παρά το ότι θα θέλουν να τα ελέγξουν. Και βέβαια δεν θα θέλουν να καούν από τα πυρηνικά όπλα, και να μην προλάβουν να διασκεδάσουν με όσα άρπαξαν από τους φτωχούς ως τότε! Αλλά δεν θα μπορέσουν κατά τον άγιο ισαπόστολο Κοσμά τον Αιτωλό: «Θα προσπαθούν να το λύσουν με την πέννα, μα δεν θα μπορούν. 99 φορές με τον πόλεμο και μια με την πέννα» (δηλ. με συμφωνία. (48η προφητεία)
     Εμείς οι Χριστιανοί, όπως επανειλημμένα είπε η Παναγία στον γέροντα Βησσαρίωνα, και όπως τόνιζε ο π. Ιωάννης Καλαΐδης, δεν πρέπει να φοβόμαστε!
     Πάντως ο πόλεμος που θα γίνει στο Ισραήλ και μετά στην Πόλη, θα αποδείξει ότι ο πάπας είναι η αιτία, όπως επίσης είπε ο άγιος Κοσμάς. Και επειδή ο πάπας ανοίγει το "φρέαρ της αβύσσου" δηλ. τον τόπο των φυλακισμένων πονηρών πνευμάτων, κατά την Αποκάλυψη, πρώτος αυτός γίνεται υποχείριό τους, και προωθεί το κακό όπως και αυτοί.
    Εμείς να είμαστε αληθινοί Χριστιανοί, για να έχομε την ειρήνη του Χριστού μέσα μας, και να χρησιμοποιούμε τα μέσα της Εκκλησίας για την καθημερινή μας προστασία και ενίσχυση, ώστε να μην φοβόμαστε τίποτα!
28 Μαΐου / 10 Ιουνίου 2014
Αγίου Ανδρέου του διά Χριστόν σαλού

Λεόντιος Μοναχός Διονυσιάτης
ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ

http://www.imdleo.gr/diaf/2014/06/peace.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου