Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

Οι Σκωτσέζοι... βαρέθηκαν τα ελληνικά νησιά: Στη Χαλκιδική και το Άγιο Όρος είναι η αληθινή μαγεία!

Εντάξει η Ρόδος, η Κέρκυρα, η Ζάκυνθος και η Μύκονος. Αυτά είναι γνωστά νησιά που κάθε χρόνο έχουν την τιμητική τους και τα επισκέπτονται πάρα πολλοί τουρίστες από όλο τον κόσμο και που οι… «ψαγμένοι» Σκωτσέζοι φαίνεται να τα έχουν πλέον βαρεθεί! 
 
Τι γίνεται, λοιπόν, αναρωτιέται ο Σκωτσέζος δημοσιογράφος με άλλα σημεία της Ελλάδας που έχουν παρόμοια και κάπως διαφορετική... θέα από τα νησιά;
 
Η σκοτσέζικη εφημερίδα υμνολογεί(!) τη Χαλκιδική και το Άγιο Όρος ως σημεία της Ελλάδας που προσφέρουν εντελώς διαφορετική ποιότητα διακοπών.
 
Το συγκεκριμένο πλάνο διακοπών περιλαμβάνει χλιδή, αλλά όχι στα όρια της πρόκλησης, καλό κρασί και φαγητό μέχρι... σκασμού. Σημεία συνάντησης του ρεπορτάζ είναι τα τρία πόδια της Χαλκιδικής, αλλά και το κέντρο της Θεσσαλονίκης με τα αρώματα, τα χρώματα, τους πρόσχαρους ανθρώπους και το γαλάζιο να αντανακλά στον Θερμαϊκό.
 
Ο συντάκτης του άρθρου, όμως, κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο Άγιο Όρος, το οποίο όπως σημειώνει αποτελεί σημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Οι εκτάσεις είναι εντυπωσιακές, τα μοναστήρια στέκουν βλοσυρά πάνω από το κεφάλι σου και οι μοναχοί ζουν τη δική τους ήρεμη ζωή μακριά από τα εγκόσμια.
 
Εδώ οι γυναίκες δεν έχουν πρόσβαση, πληροφορεί όσους δεν γνωρίζουν, αλλά ακόμα και έτσι η θέα και το τοπίο από τον περίπλου με το καραβάκι σε αποζημιώνουν και με το παραπάνω. Μάλιστα σημειώνει πως ο Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Πρίγκιπας Κάρολος επισκέπτονται πολύ συχνά αυτά τα μέρη, επομένως κάτι περισσότερο θα ξέρουν.
 
Το άρθρο καταλήγει όπως ξεκίνησε: ναι, μπορεί όλοι να ονειρεύονται παραλίες και θάλασσες, αλλά αυτού του είδους τα ταξίδια στην Αθωνική πολιτεία και στα γύρω μέρη της Χαλκιδικής προσφέρουν μια ξεχωριστή μαγεία.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου