Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

Mεγάλος μουφτής της Συρίας: «Η Τουρκία ευθύνεται για την απαγωγή των επισκόπων»!

Σε πρόσφατα ανάρτησή του στο YouTube, ο σουνίτης μεγάλος μουφτής της Συρίας, Αχμέτ Χασούν, κατηγόρησε την τουρκική κυβέρνηση, ότι εν μέρει ευθυνόταν για την απαγωγή του Έλληνα και του Σύρου επισκόπου του Χαλεπιού.
Mεγάλος μουφτής της Συρίας: «Η Τουρκία ευθύνεται για την απαγωγή των επισκόπων»!
Ο μουφτής είπε ότι η Τουρκία ενήργησε με τον τρόπο αυτό για να αναγκάσει την Συριακή Εκκλησία να επαναφέρει την έδρα του Πατριαρχείου Αντιοχείας, στην ομώνυμη, ελεγχόμενη όμως από τη Τουρκία πόλη, τερματίζοντας, αλά τούρκα και τη συζήτηση για τις κατασχεμένες, από την Τουρκία, χριστιανικές περιουσίες.

Οι δύο επίσκοποι απήχθησαν τον περασμένο Απρίλιο, έξω από το χωριό Κφαρ Νταέλ και παραμένουν αγνοούμενοι. «Αν έκρινα, ιστορικά το συμβάν, θα το καταλόγιζα στον Ερντογάν και τον Νταβούτογλου», αναφέρει ο μουφτής στο επίμαχο βίντεο. «Αυτοί είναι οι απαγωγείς των επισκόπων», καταλήγει.
Δεν είναι η πρώτη φορά πάντως οι Τούρκοι εμφανίζονται αναμεμιγμένοι στην υπόθεση της απαγωγής. Το ερώτημα όμως είναι θα αξιοποιηθεί αυτή η πληροφορία, έστω και τώρα;
Το ελληνικό λόμπι στις ΗΠΑ, πρόσφατα, πέτυχε μια σημαντική νίκη, όταν συμμαχώντας με τα αρμενικό, κατόρθωσε να περάσει ψήφισμα από το Κογκρέσο, με το οποίο ζητείται από την Τουρκία να επιστρέψει τις αρπαγμένες και κατασχεμένες περιουσίες Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων, που κατοικούσαν στην κατεχόμενη Κύπρο.
  Το γεγονός αυτό έχει μεγάλη σημασία, γιατί το ψήφισμα μπορεί να βρει εφαρμογή και στην Συρία. Ίσως αυτός να ήταν και ένας λόγος για τους Τούρκους…          
  • defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου