Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Ανακοίνωση του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου μετά τον σάλο που προκλήθηκε για την εμφάνισή του χωρίς Σταυρό κατά την επισκεψή στο λιμάνι του Πειραιά και στους λαθρέποικους.

ÏÑÊÙÌÏÓÉÁ ÔÏÕ ÍÅÏÕ ÄÇÌÁÑ×ÏÕ ÁÈÇÍÁÉÙÍ ÃÉÙÑÃÏÕ ÊÁÌÉÍÇ.  (PHASMA / ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ)

Απάντηση στα σενάρια ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάση Ελλάδος κ. Ιερώνυμος «επέλεξε να μην φέρει σταυρό και εγκόλπιο», στο πλαίσιο της επίσκεψης αγάπης και διανομής τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης στους πρόσφυγες που πραγματοποίησε πρόσφατα στον Πειραιά, ώστε «να μην θίξει το θρησκευτικό συναίσθημα των μουσουλμάνων», δίνει ο διευθυντής Τύπου της Αρχιεπισκοπής, κ. Χάρης Κονιδάρης.

Απαντώντας σε σχετικά δημοσιεύματα, η Αρχιεπισκοπή αναφέρει συγκεκριμένα:
- Είναι λυπηρό και θλιβερό ταυτόχρονα να διακινούνται με τέτοια ευκολία ως ειδήσεις επικίνδυνες και νοσηρές φαντασιώσεις και εικασίες αρρωστημένων και σκοτεινών εγκεφάλων, οι οποίοι ουδεμία σχέση έχουν με τον Χριστιανισμό και την Εκκλησία μας.
- Σε τέτοιες μάλιστα τραγικές για κάθε εμπερίστατο και χειμαζόμενο συνάνθρωπό μας περιστάσεις, ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος βαθύτατα πιστεύει ότι η παρουσία του με το απλό ράσο του Ορθόδοξου κληρικού αρκεί για να δώσει ξεκάθαρη μαρτυρία Χριστού και Εκκλησίας. Η ποιμαντική, άλλωστε, του Ορθόδοξου παπά προς τον άνθρωπο που δοκιμάζεται, απαιτεί απλότητα και διάκριση και δεν πραγματοποιείται με την επίδειξη σε τόπους δυστυχίας των διακριτικών του αξιώματός του.
- Κατά τα λοιπά, όπως ο Αρχιεπίσκοπος επισήμανε στο πλαίσιο της προσφώνησής του προς την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας, η σύμφωνα με την αποστολή της Εκκλησίας και τη διδασκαλία του Χριστού αρωγή προς τον εμπερίστατο πρόσφυγα συνάνθρωπό μας, ούτε καταργεί, ούτε μετακινεί στο ελάχιστο την «κόκκινη γραμμή» που είναι η πρόασπιση της εθνικής, θρησκευτικής και πολιτισμικής ταυτότητας της πατρίδας μας.
http://www.makeleio.gr/?p=575577 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου