Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Η Ουκρανία είναι έτοιμη για πόλεμο με την Ρωσία.Eκατέρωθεν πολεμικές δηλώσεις.

Την Τετάρτη 16 Μαρτίου, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας ,Πέτρο Ποροσένκο, εισήγαγε μια νέα έννοια  άμυνας σε δράση.Νωρίτερα, στις 4 Μαρτίου το έγγραφο εγκρίθηκε από το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας (Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας).Η Ουκρανία είναι επικεφαλής για πόλεμο με τη Ρωσία | Ρωσική άνοιξη
Λέει «η απειλή από επιθετικές ενέργειες της Ρωσίας", με απώτερο στόχο την "καταστροφή της Ουκρανίας και να καταλάβει  το έδαφός της», θυμίζει το  Free Press .

H Μόσχα πιστεύει ότι το Κίεβο είναι έτοιμο για το πολεμικό σενάριο στο Ντόνετσκ. Αυτό  τγράφει το πρακτορείο Tass,σύμφωνα με δήλωση του Ρώσου αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Γκριγκόρι Karasin. 

"Δεν θα ήθελα να σκεφτώ  αυτόν τον τρόπο(πολεμικό), όμως, για να είμαστε ειλικρινείς, οι δραστηριότητες που διεξάγονται από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις στην περιοχή της γραμμής επαφής, με την ενίσχυση  των στρατιωτικών δυνάμεων, θα πω ότι προφανώς το στρατιωτικό σενάριο δεν αποκλείεται, "- είπε.

Ο διπλωμάτης σχολίασε επίσης τα λόγια του Προέδρου της Ουκρανίας Πέτρου Ποροσένκο,  που   ανακοίνωσε τα σχέδιά του για ειρηνική επιστροφή του Ντόνετσκ. "Ελπίζουμε ότι αυτές οι λέξεις και θα ακολουθήσουν την πραγματική διαπραγμάτευση. Αυτό συνεπάγεται νομοθεσία », - δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός. Κατά τη γνώμη του, οι αρχές του Κιέβου πρέπει να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη των κατοίκων στα νοτιο-ανατολικά της Ουκρανίας. "Δυστυχώς, δεν το βλέπουμε», - κατέληξε.
Στις 16 του Μάρτη, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας δήλωσε ότι ,το τέλος της σύγκρουσης στο Ντόνετσκ δεν πρέπει να το περιμένουμε στο άμεσο μέλλον. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν άλλα κατά νου: με μεγάλη εμπειρία των πολεμικών επιχειρήσεων, σύγχρονο εξοπλισμό, τα μέσα επικοινωνίας,  την εξυπνάδα και την ικανότητα μάχης.
"Αυτές οι μάχες βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή της βιομηχανικής ζώνης στην Avdeevka, η συγκέντρωση του εχθρού με ένοπλες δυνάμεις ,με άρματα μάχης, και πυροβολικό, δεν μας δίνει λόγο να ελπίζουμε για μία εγγυημένη ειρηνική ανάπτυξη»
Νωρίτερα σε μια συνέντευξη με τον αρχηγό του στρατού του Ντόνετσκ, στο τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι TRT World, δήλωσε ότι το Κίεβο θέλει την ειρηνική επιστροδή του Ντόνετσκ.Ωστόσο, η
Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ ανέφερε ότι τα ουκρανικά στρατιωτικά όπλα είναι έτοιμα στη διαχωριστική γραμμή.Την παραμονή ενός νέου πολέμου
Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατάσταση  στην διαχωριστική γραμμή επιδεινώθηκε τις τελευταίες
 ημέρες. Επανειλημμένα αύξησαν τον αριθμό των επιθέσεων από την ουκρανική πλευρά, μεταξύ άλλων και με τη βοήθεια των βαρέων μηχανημάτων, τα οποία, σύμφωνα με τις συμφωνίες του Μινσκ, θα πρέπει να αποσυρθούν. Για σχεδόν δύο εβδομάδες,βομβαρδίζουν την εθνική οδό Γκορλόβκα-Ντόνετσκ.
Στις 13 Μάρτη λόγω του βομβαρδισμού σταμάτησε να λειτουργεί ο σταθμός φιλτραρίσματος του νερού στο Ντόνετσκ, το οποίο παρέχει νερό στους οικισμούς και στις δύο πλευρές της διαχωριστικής γραμμής. 
http://svpressa.ru/politic/article/144594/?rpop=1

Το Κίεβο απειλεί τη Ρωσία με πόλεμο.

Petro Poroshenko (φωτογραφία αριστερά), φαίνεται όλο και περισσότερο έρχεται να μιλάμε για στρατιωτική γλέντι.
Χθες ο Πρόεδρος της Ουκρανίας,Πέτρο Ποροσένκο,  υπόγραψε δύο διατάγματα: την εισαγωγή μιας νέας έννοιας  ανάπτυξης στον τομέα της ασφάλειας και τις εθνικές στρατηγικές άμυνας και ασφάλειας στον κυβερνοχώρο. Και τα δύο έγγραφα αναφέρονται με σαφήνεια σχετικά με την απειλή της επίθεσης από τη Ρωσία. Και προτείνει μια σειρά μέτρων που αποσκοπούν στην αντιμετώπιση αυτής της απειλής.
http://news.rambler.ru/articles/33064801/?utm_source=svpressa.ru&utm_medium=aside_block

 Το έγγραφο κατηγορεί επίσης τη Μόσχα για τα ακόλουθα:
-  Εφαρμογή στη Νοτιοανατολική  Ουκρανία  της στρατιωτικής ισχύος "υβριδική τεχνολογία του πολέμου.
-«Προσωρινή κατάληψη του εδάφους της  Κριμαίας"
- «Δράσεις για την αποσταθεροποίηση της κατάστασης στην περιοχή της Βαλτικής-Μαύρης Θάλασσας-Κασπίας"
Τη δημιουργία και  πλήρη υποστήριξη των μαριονέτων των κρατικών σχηματισμών στα προσωρινά κατεχόμενα εδάφη των περιοχών Ντόνετσκ και Λουγκάνσκ.
-Ρωσικές δυνάμεις κοντά στα Ουκρανικά σύνορα.
- Ανάπτυξη των τακτικών πυρηνικών όπλων στην Κριμαία.
Η νέα έννοια της άμυνας της Ουκρανίας προκάλεσε την αρνητική αντίδραση στη Μόσχα. Όπως αναφέρθηκε από ένα μέλος της Κρατικής Δούμας -της ΚΑΚ Υποθέσεων-τον  Βασίλι Likhachev, « αυτό το είδος του εγγράφου δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με επιείκεια ... η σύγχρονη ουκρανική ηγεσία έφερε ένα σοβαρό πλήγμα για την ιστορική μας μνήμη, η μνήμη της φιλίας και της συνεργασίας των λαών της Ρωσίας και του λαού της Ουκρανίας, και κλείνει τα μάτια της για το μέλλον του διαλόγου."
- Η Νέα αντίληψη της άμυνας στην Ουκρανία, διακηρύσσει ως κύρια στρατηγική τον πόλεμο - δήλωσε ο αναπληρωτής διευθυντής πληροφοριών- Tauride Σεργκέι Ermakov  στο RISS. - Γι 'αυτό και χρειάζεται μια τεχνητή απειλή με τη μορφή της υπερβολικής ρωσικής επιθετικότητας.
Τεχνητή τουλάχιστον, γιατί ακόμη και από την άποψη του διεθνούς δικαίου,η  προσάρτηση της Κριμαίας δεν ήταν  αποτέλεσμα της επιθετικότητας. Η αλήθεια είναι ότι στην Ουκρανία σχηματίζεται ένα πολύ σοβαρή λόμπι συντονισμένο για πόλεμο με τη Ρωσία -  τόσο πραγματικό όσο και η προπαγάνδα. 

Και η νέα έννοια επιτρέπει στα «γεράκια» της ουκρανικής ηγεσίας, που ήταν πίσω από την αιματηρή φάση του Μαϊντάν, να παραμείνουν στην εξουσία.
Το ΝΑΤΟ υποστηρίζει αυτή την πολιτική και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας Πολωνίας-Λιθουανίας-Ουκρανίας.Μια ξεχωριστή γραμμή  στρατιωτικής συνεργασίας προγραμματίζεται στο Κίεβο και με την Άγκυρα.Εκτός από τους στρατιωτικούς εξοπλισμούς από την Τουρκία,είναι πολύ πιθανό η Ουκρανία να συνεργαστεί με την Τουρκία σε στρατιωτικές δραστηριότητες στη Μαύρη θάλασσα.
Υπάρχει ακόμα χρόνος. Τώρα, υποθέτω, η Ουκρανία θα εντείνει τη στρατιωτική συνεργασία, όχι μόνο με το ΝΑΤΟ, αλλά και με μεμονωμένους βουλευτές της συμμαχίας. Για παράδειγμα, στα μάτια μας, συμμάχησαν το Κίεβο και η Άγκυρα, η οποία δεν κρύβει την αντι-ρωσική βάση της. Επιπλέον, είναι πιθανό ότι η Ουκρανία θα προσπαθήσει να οικοδομήσει μια ειδική σχέση στον στρατιωτικό τομέα, και με την Γερμανία ...
http://rusvesna.su/recent_opinions/1458251390
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΡΩΣΙΚΑ FREE PRESS KAI RUSVESNA : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου