Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

To Oυκρανικό Κοινοβούλιο διακόπτει τις διπλωματικές σχέσεις με την Ρωσία.

ΚΙΕΒΟ, 15 Μαρτίου -. RIA Novosti . Η ομάδα των βουλευτών του Verkhovna Rada της Ουκρανίας την Τρίτη καταχώρησε στο κοινοβούλιο ένα σχέδιο ψηφίσματος για τον τερματισμό των διπλωματικών σχέσεων με τη Ρωσική Ομοσπονδία.Заседание Верховной Рады Украины в Киеве, 16 февраля 2016


Το κείμενο της απόφασης δεν είναι ακόμα διαθέσιμο στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης. 
οι συντάκτες του εγγράφου είναι οι βουλευτές Oksana Korchynska και Yuriy Shukhevych-Bogdan από το Ριζοσπαστικό Κόμμα,ο  Oleg Lyashko, μέλος του Συνασπισμού Πέτρο Ποροσένκο,ο Oleg Petrenko, και οι ανεξάρτητοι βουλευτές, ακτιβιστής Vladimir euromaidan Parasyuk, που έσκισε στις 9 του Μάρτη τη ρωσική σημαία έξω από το κτίριο του Γενικού Προξενείου στο Λβιβ. 
Οι Νομοθέτες από την κοινοβουλευτική ομάδα του «Ριζοσπαστικού Κόμματος» το 2015,  ήδη έλαβαν την πρωτοβουλία της προσωρινής διακοπής των διπλωματικών σχέσεων με τη Ρωσία. Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Pavlo Klimkin  στη συνέχεια μίλησε  ενάντια στην πρωτοβουλία. Είπε ότι μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να καταστρέψει τη μορφή των διαπραγματεύσεων και να θέσει σε κίνδυνο την υλοποίηση των συμφωνιών Μινσκ.
http://ria.ru/world/20160315/1390142496.html
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ RIA NOVOSTI : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου