Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Ο Τόσκας προαναγγέλλει παρέμβαση της Αστυνομίας στην Ειδομένη.

ΣΧΟΛΙΟ : Ελπίζουμε να μην χρησιμοποιηθεί βία,αν και κάθε επέμβαση από την αστυνομία θα είναι ρίσκο,γιατί υπάρχει το απρόβλεπτο της αντίδρασης και της έντασης.Εκεί οι πρόσφυγες θέλουν να περάσουν στην Ευρώπη και οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη μπορεί να φέρει έκτακτη αναστάτωση.Δεν θέλουν να μείνουν στη χώρα και αν δεν το έχουν καταλάβει οι τοπικές αρχές θα το καταλάβουν στη πορεία.Μακρυά από οποιαδήποτε επέμβαση,συνιστούμε εμείς.Εχουμε να κάνουμε με Μουσουλμάνους και όχι με Χριστιανούς.Ο Τόσκας προαναγγέλλει παρέμβαση της Αστυνομίας στην Ειδομένη
Μπορεί ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας να μίλησε για ήρεμη και ωραία εκκένωση της Ειδομένης ωστόσο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, έχει διαφορετική άποψη αφού αποκάλυψε πως είναι πολύ πιθανό  να επέμβει η Αστυνομία.
Με δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, τόνισε: «Στην Ειδομένη δεν είναι καλή η κατάσταση. Πρέπει να εκτονωθεί. Δεν φτιάξαμε εγκαταστάσεις στην Ειδομένη για να μη δημιουργήσουμε μία κατάσταση τύπου Καλαί. Φτιάξαμε υποδομές για την υποστήριξή τους. Ήδη έχουν αρχίσει να καταλαβαίνουν ότι θα πρέπει να πάνε στα κέντρα φιλοξενίας. Ο στρατός θα αναλάβει ανάγκες ανθρωπιστικές. Δεν είναι ρεαλιστική η διάλυση 13.000 ανθρώπων, πολλοί εκ των οποίων είναι γυναίκες και παιδιά. Οι συνθήκες χάους και βίας δεν δημιουργούνται από μόνες τους. Πράγματι υπάρχει πρόβλημα. Μπορεί να υπάρξουν αστυνομικές παρεμβάσεις σε περιορισμένη κλίμακα, αλλά όχι βία. Μπορεί να εφαρμοστεί η πειθώ. Όσοι βρίσκονται στα κέντρα, τους ενημερώνουμε ότι υπάρχουν δύο δρόμοι. Είτε η αίτηση ασύλου, είτε η επιστροφή στην Τουρκία».
Αναφερόμενος στη μεταφορά των Πακιστανών μεταναστών με χειροπέδες, δήλωσε πως «δεν ήταν ακριβής η πληροφόρηση που μεταφέρθηκε. Δεν ήταν δεμένοι στη διάρκεια του ταξιδιού. Δέθηκαν με τύπου χειροπέδες όταν εξήλθαν από το πλοίο».
Για το χτύπημα με τους νεκρούς στις Βρυξέλλες σχολίασε «Τι κίνδυνοι μπορούν να προέλθουν μετά το χτύπημα στις Βρυξέλλες, πως να αποτραπούν και τι συνεργασίες χρειάζονται, είναι κάτι που μας απασχολεί. Δεν είχαμε πληροφορίες για κάτι, αλλά υπήρχαν μέτρα μετά το χτύπημα στο Παρίσι. Έχουμε την εμπειρία από τότε και τα εφαρμόσαμε άμεσα και στη συγκεκριμένη περίπτωση», δήλωσε αρχικά και συμπλήρωσε «Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για την Ελλάδα. Η χώρα μας πρέπει κατά τα άλλα να έχει το νου της, γι' αυτό και συνεργαζόμαστε με άλλες υπηρεσίες. Δεν υπάρχει, όμως, λόγος ανησυχίας. Έχουμε λάβει όλα τα μέτρα», είπε για το ενδεχόμενο τρομοκρατικού χτυπήματος στη χώρα.
http://www.koolnews.gr/prosfygiko/882976-o-toskas-proanaggelei-epemvasi-tis-astynomias-stin-eidomeni/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου