Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Πόσο κοντά είμαστε σε πολεμική σύγκρουση στην Ουκρανία;Η Ρωσία ετοιμάζεται για ολομέτωπη σύγκρουση με το ΝΑΤΟ.Ολες οι τελευταίες εξελίξεις από Ρωσικές εφημερίδες.

Σταματήστε τις μικρές δυνάμεις του ΝΑΤΟ.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Shoigu ,δήλωσε ότι ο οργανισμός αναγκάζεται να ανταποκριθεί στην ικανότητα των στρατιωτικών δυνατοτήτων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη.Остановить НАТО малыми силами
"Το ΝΑΤΟ συνεχίζει να ενισχύει τις στρατιωτικές δυνατότητές του στην Ευρώπη,και ειδικά κοντά στα ρωσικά σύνορα.Φυσικά, με μια τέτοια κατάσταση δεν μπορούμε παρά να ανησυχούμε. Πρέπει να αντιδράσουμε σε αυτό "- ανέφερε  ο Shoigu στην εφημερίδα" Rossiyskaya Gazeta ".Σύμφωνα με τον υπουργό, φέτος στη Δυτική Στρατιωτική Περιοχή έχουν παραδωθεί πάνω από 1 100 μονάδες νέου και αναβαθμισμένου στρατιωτικού εξοπλισμού,όπως σύγχρονα αεροσκάφη, ελικόπτερα, τανκς, τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, επικοινωνίες.
Νωρίτερα υπήρξαν αναφορές ότι το ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη σχεδιάζει να τοποθετήσει μέχρι τέσσερις χιλιάδες στρατιώτες. Όπως δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg, 
θα την ενισχύσει με βαριά όπλα. Η επέκταση του ΝΑΤΟ δικαιολογείται από την «ρωσική απειλή», η οποία φέρεται να έλαβε χώρα,όταν η  Ρωσία παρενέβη στην Ουκρανική κρίση.
Η Ρωσία, ενισχύει τις στρατιωτικές δυνάμεις της στα δυτικά σύνορα,λέει ο στρατιωτικός αναλυτής- στοTASS πρακτορείο ειδήσεων-, συνταξιούχος συνταγματάρχης Βίκτορ Litovkin.
Οι Αμερικανοί φοβούνται τη "ρωσική απειλή» στην Ανατολική Ευρώπη,έτσι αναπτύσσει στρατεύματα στα σύνορά μας και εμείς αποσύρουμε το παλαιό υλικό και φέρνουμε νέες στρατιωτικές τεχνολογίες.
Έτσι,για παράδειγμα, η τοποθέτηση του «Ισκαντέρ-Μ" σημαίνει ότι οι δύο χώρες συμμετέχουν στην κούρσα των εξοπλισμών.
Φυσικά. Αν και πολλοί λένε ότι δεν θα υπάρξει άμεση στρατιωτική αντιπαράθεση μεταξύ της Ρωσίας και του ΝΑΤΟ, πρέπει να καταλάβουμε ότι τα λόγια είναι λόγια. Στο παράδειγμα της Συρίας,
 βλέπουμε ότι στο σύγχρονο κόσμο είναι αρκετά κλασικός ο πόλεμος με τη χρήση του πυροβολικού, αρμάτων μάχης και ούτω καθεξής.Ο Υβριδικός πόλεμος απλά υποθέτει ότι οι μέθοδοι του πολέμου μπορεί να είναι πολύ διαφορετικοί.
Τώρα υπάρχει μια διαδικασία, κατά την οποία διαμορφώνεται μια νέα ισορροπία δυνάμεων στην Ανατολική Ευρώπη, - λέει ο διευθυντής του Στρατηγικού Κέντρου Μελέτης, Ιβάν Konovalov.
 Η Πολωνία, και οι χώρες της Βαλτικής στρέφονται προς το ΝΑΤΟ,ενισχύοντας έτσι την στρατιωτική παρουσία του εκεί.Η διαφορά είναι ότι το ΝΑΤΟ στέλνει στρατεύματα και εξοπλισμό πολλά χιλιόμετρα μακρυά από την έδρα του,ενώ η Ρωσία τα έχει εντός των συνόρων της.
Πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν είναι μόνο η αριθμητική αναλογία. Οι στρατιωτικές μονάδες του 
ΝΑΤΟ στην Ευρώπη είναι εξαιρετικά κατακερματισμένες. Στη λειτουργία του εδάφους θα ήταν
 δύσκολο να εργαστούν από κοινού. Σε γενικές γραμμές, οι Ευρωπαίοι δεν είναι πρόθυμοι να πολεμήσουν. 
Αν συμβεί ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ θέλουν να διασφαλίσουν ότι θα είναι συμβατικός πόλεμος- μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης -και δεν θα μετατραπεί σε πυρηνικό.Οι κύριες δυνάμεις του στρατού μας επικεντρώθηκαν στην κάλυψη των νότιων και ανατολικών συνόρων μέχρι το 2008.Σήμερα αυτό άλλαξε και επικεντρωνόμαστε στα Δυτικά σύνορα.Τότε η Κίνα θεωρούταν στρατιωτική απειλή,σήμερα είναι στρατηγικός σύμμαχος.Αλλά όλα είναι πολύ δύσκολα στην 
Κεντρική Ασία. Σχετικά με το πρόβλημα του Αφγανιστάν, προστίθεται στην αυξανόμενη απειλή της σύγκρουσης των στρατών του Ουζμπεκιστάν και του Κιργιστάν.
Σε γενικές γραμμές θα έλεγα ότι η στρατιωτική ηγεσία της χώρας λειτουργεί με βάση την παρούσα πολιτική κατάσταση. Και δικαίως.
http://svpressa.ru/war21/article/145218/
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ SV PRESSA:Corfiatiko.blogspot.com
 

To Ντόνετσκ ενισχύεται με πυρομαχικά και στρατιωτικό υλικό από τη Ρωσία.Πόσο κοντά είμαστε σε πολεμική σύγκρουση;

Η πολιτοφυλακή και η αντιτρομοκρατική ομάδα του Ντόνετσκ έλαβαν στρατιωτική ενίσχυση από τη Ρωσία.ГУР: Боевики в Донбассе усиливают передовые подразделения
Σύμφωνα με πληροφορίες και δημοσιεύματα ,η περιοχή έχει ενισχυθεί με άρματα μάχης,με μηχανοκίνητη διμοιρία πεζικού,την 5η μηχανοκίνητη Ταξιαρχία πεζικού και την 1η ΑΚ των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

Στο Ντόνετσκ βρίσκονται μόνιμα κινητές μονάδες ηλεκτρονικού πολέμου.
Προς την κατεύθυνση της κατεχόμενης Γκορλόβκα και του Ντόνετσκ κατευθύνονται ομάδες ελεύθερων σκοπευτών που έχουν εκπαιδευτεί σχετικά με  "Kadamovsky"  στο Ροστόφ της Ρωσίας.
Επιπλέον υπάρχουν πληροφορίες για άμμεση προμήθεια πυρομαχικών από τη Ρωσία και και ειδικού εξοπλισμού για τις ανάγκες του 1ου (Ντόνετσκ) και 2ου (Lugansk) AK των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Από τη Ρωσία έχουν εισέλθει μη επανδρωμένα εναέρια Tipchak για αναγνώριση στόχων.
http://news.liga.net/news/politics/9749574-gur_boeviki_v_donbasse_usilivayut_peredovye_podrazdeleniya.htm
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ LIGA.NET:Corfiatiko.blogspot.com
 

Το Κίεβο είναι ανίκανο ή απρόθυμο να καλύψει τη συμφωνία του Μινσκ.Προσέξτε να μην πάμε σε θερμή πολεμική σύγκρουση. - Πεσκόφ.

Κίεβο είναι ανίκανο ή απρόθυμο να εκπληρώσει τις συμφωνίες Μινσκ - Sands | Ρωσική άνοιξη
Το Κίεβο δεν είναι σε θέση ή δεν επιθυμεί να εκπληρώσει τις συμφωνίες του Μινσκ, αλλά εξακολουθούμε να ελπίζουμε ότι ο Πρόεδρος της Ουκρανίας,Πέτρο Ποροσένκο θα προβεί σε όλες τις αναγκαίες αποφάσεις, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα υπογράψει τους νόμους που χρειάζονται για την Αν.Ουκρανία,και να λάβει τις σωστές αποφάσεις,πριν η κατάσταση ξεφύγει σε θερμή πολεμική σύγκρουση,δήλωσε ο Πεσκόφ.
Η Ρωσία επανειλημμένα επιθυμεί όπως και ο Πρόεδρος μας , μια ενωμένη, σταθερή Ουκρανία. Το μόνο πράγμα που δεν μας ενδιαφέρει,είναι ο πόλεμος.
Υπάρχουν όμως οι εθνικιστές ομάδες που οδηγούν σε λυσσαλέες και απόλυτα τρελές καταστάσεις.Εμείς θέλουμε να έχουμε καλές σχέσεις.
http://rusvesna.su/news/1459001673
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ RUSVESNA:Corfiatiko.blogspot.com
 

H Oυκρανία ετοιμάζει ολοκληρωτικό πόλεμο στο Ντόνετσκ από 3 μέτωπα.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν αυξηθεί στα σύνορα με το Ντόνετσκ και το μόνο που καθυστερεί την γενική επίθεση,είναι ο καιρός.ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Ουκρανία ετοιμάζει επίθεση στην Donbass σε τρεις κατευθύνσεις (+ VIDEO) | Ρωσική άνοιξη
Αυτό δήλωσε ο αναπληρωτής διοικητής του Υπουργείου Άμυνας Σώματος DNI, Eduard Eduard Basurin.

 Η Ουκρανία προετοιμάζεται για την έναρξη των εχθροπραξιών,σε τρία μέτωπα: Τη Μαριούπολη, το Ντόνετσκ και τη Γκορλόβκα.
Στις συγκεκριμένες περιοχές υπάρχουν αυξομειώσεις στρατιωτικών δυνάμεων και έτσι δεν μπορεί να προκαθοριστεί από που θα ξεκινήσει ο πόλεμος.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ RUSVESNA : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου