Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019

Γέροντας Θαδδαίος: «Πλησιάζει το τέλος… ‘Ερχονται οι έσχατοι καιροί!»

Σχετική εικόνα
*Από το βιβλίο: «ΓΕΡΩΝ ΘΑΔΔΑΙΟΣ – Ένας πνευματικός της εποχής μας»
… Σήμερα ο κόσμος λίγο επικαλείται τον Κύριο. Ο κόσμος ασχολείται με τον εαυτό του. Καμιά φορά η μεγάλη δυσκολία μας αναγκάζει να αναζητήσουμε το νόημα πιο βαθιά μέσα μας. Χωρίς δυστυχία δεν υπάρχει λατρεία και πάλι αντιλαμβανόμαστε ότι η φλόγα της πίστης δύσκολα διατηρείται, επειδή διάφοροι άνεμοι του κόσμου φυσούν για να την σβήσουν.

Παρόλο, που, θα λέγαμε, απομακρυνθήκαμε πολύ από τον Κύριο, και πάλι έχουμε πολλούς ανθρώπους μπροστά στον Θεό, οι οποίοι μας εκπροσωπούν και συνέχεια προσεύχονται στον Κύριο για μας, για να μας λυτρώσει από αυτή τη δύσκολη κατάσταση, αφού όλος ο κόσμος σηκώθηκε ενάντια σε μας, αλλά εμείς δεν έχουμε φίλους μεταξύ των ανθρώπων. Τότε ο Κύριος θα αποτελεί για μας φίλο και αντιπρόσωπο. Όπως βλέπουμε, δεν έχουμε φίλους μεταξύ των ανθρώπων.
Και η νεολαία μας έμαθε να βρίζει, αλλά στη γλώσσα μας δεν υπήρχαν βρισιές… Η διανόησή μας δεν μπορεί να βγάλει λέξη χωρίς να βρίσει, και μάλιστα βρίζει και τα ιερά πράγματα. Τώρα οι άνθρωποι είναι άμυαλοι, μωροί, δεν ξέρουν τι λένε. Αν τον επιπλήττεις, αυτός λέει, όχι εγώ, δεν το παραδέχεται. Γι’ αυτό και δεινοπαθούμε.
Πλησιάζει το τέλος, είναι καιρός η γη να τελειώσει το καθήκον της. (Αυτό γίνεται) με απίστευτη ταχύτητα, αφού σε τίποτα καλό δεν μπορούμε να ελπίζουμε από αυτόν τον κόσμο…
‘Ερχονται οι έσχατοι καιροί! Στον 20ο αιώνα υπήρξαν οι περισσότεροι εγγεγραμμένοι σεισμοί. Ο Κύριος και ο Ίδιος, το είπε ότι πριν από το τέλος η γη θα σείεται, ότι θα παρουσιαστούν πολλά σημάδια στη γη, ότι θα δοθεί στους ανθρώπους να δουν και να καταλάβουν… Κάποιοι λένε ότι ο άξονας της γης θα διαταραχτεί, η γη θα ξεφύγει από την τροχιά της και θα ξεκινήσει στο σύμπαν το ταξίδι της προς τον ήλιο… Ο Θεός ξέρει.
Η νεολαία μας είναι δηλητηριασμένη. Εντελώς. Ιδιαίτερα τα παιδιά των διανοούμενων. Έχουν από ένα ή δύο παιδιά, τους κάνουν όλα τα χατίρια, τα παραχαϊδεύουν, τα μαθαίνουν να γίνουν πεισματάρικα. Ενώ ο χαρακτήρας του παιδιού χτίζεται ως το πέμπτο έτος. Και ακριβώς τότε, σ’ αυτήν την ηλικία, οι γονείς τους επιτρέπουν τα πάντα.

…Όμως να συνέλθουμε, να επιστρέψουμε στη δική μας παλιά παράδοση. Αυτή η χώρα, το κράτος ιδρύθηκε από αγίους ανθρώπους. Εφόσον εμείς είμαστε δικοί τους απόγονοι, πρέπει να αποτελούν για μας πρότυπα οι πρόγονοί μας. Να επιστρέψουμε στον ορθό και αληθινό δρόμο, και ο Κύριος θα μας φυλάξει. Και ο Κύριος μπορεί να μας φυλάξει.
simeiakairwn.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου