Τρίτη 30 Ιουλίου 2019

Αρχιεπίσκοπος στη CT για Μητροπολίτη Μόρφου: Δε με εκφράζουν οι απόψεις του.


Αρχιεπίσκοπος στη CT για Μητροπολίτη Μόρφου: Δε με εκφράζουν οι απόψεις του
Τις τελευταίες ημέρες το διαδίκτυο έχει «πλημμυρίσει» με αποσπάσματα από τις ομιλίες του Μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτου. Οι αναφορές του Μητροπολίτη σε διάφορα θέματα, όπως η ομοφυλοφιλία και η σύνδεση των θυμάτων του Μεταξά με τις εκτρώσεις, έχουν προκαλέσει μεγάλο σάλο ενώ έχουν πάρει και διεθνές διαστάσεις αφού μέσα ενημέρωσης του εξωτερικού έχουν ασχοληθεί με τις τοποθετήσεις του.

Ουκ ολίγοι είναι οι πολίτες που με επιτακτικό τρόπο ζητούν τη δημόσια τοποθέτηση της Εκκλησίας της Κύπρου καθώς οι αναφορές του Μητροπολίτη Μόρφου έχουν χαρακτηριστεί από πολλούς ως απαράδεκτες για έναν άνθρωπο που κηρύττει τον λόγο του Θεού.
Η Cyprus Times επικοινώνησε με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι «πρόκειται για προσωπικές απόψεις του Μητροπολίτη Μόρφου. Δεν εκφράζουν ούτε εμένα, ούτε την Εκκλησία».
Υπενθυμίζεται, ότι σε ομιλίες του ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος έχει δώσει εξήγηση για το «πώς δημιουργούνται οι ομοφυλόφιλοι», επιρρίπτοντας «ευθύνες» στις μητέρες των ανθρώπων αυτών ενώ έχει αναφέρει ότι «Οι ομοφυλόφιλοι αναδίδουν μπόχα».
Το τελευταίο απόσπασμα που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες και προκαλεί είναι όταν ο Μητροπολίτης κλήθηκε να απαντήσει από πρόσωπο που βρισκόταν στο κοινό και για τα εγκλήματα του καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνου Νίκου Μεταξά τα οποία και συνέδεσε με το θέμα των εκτρώσεων. «Ρε εσύ έκαμες τρεις εκτρώσεις τα μωρά σου και τώρα υποκριτή και φαρισαίε κατακρίνεις τον Νικόλα; Και έχει συμβεί σε πάρα πολλά σπίτια, σε πάρα πολλές οικογένειες. Δεν είναι κάτι το μεμονωμένο» ήταν μία από τις πιο χαρακτηριστικές αναφορές του.
cyprustimes.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου