Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019

Καλοκαιρινό ''Αλάθητο''

alathito
"Πλάγιος του πέμπτου"
1. Ο Σεπτέμβριος φαίνεται να είναι καυτός! Το Ουκρανικό θα φέρει τα πάνω κάτω και θα δούμε σκηνές απείρου κάλλους! Η απόφαση για μη αλλαγή της ονομασίας της Ουκρανικής Εκκλησίας από την Κυβέρνηση, φαίνεται να δυσκολεύει πολύ τα πράγματα. Ήδη πολλοί Ιεράρχες έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους, με το αν πρέπει η Εκκλησία της Ελλάδος να κάνει κάποια κίνηση, την στιγμή που ακόμα ούτε ένα Πατριαρχείο δεν το έχει κάνει....

2. Κάτι μου λέει ότι σύντομα θα έχουμε παραιτήσεις Μητροπολιτών! Ανήμποροι Μητροπολίτες έχουν γαντζωθεί με νύχια και με χάπια στην καρέκλα...Έλα όμως που το έργο το έχουμε ξαναδεί! Κληρικοί, ξαδέλφια και αυλοκόλακες κάνουν κουμάντο! Δεν είναι κρίμα Άγιοι, Άγιος αδελφός σας να λειτουργεί με καθετήρα....;
3. Πάρτυ Βοηθών Επισκόπων ετοιμάζεται στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Ήδη έχουν ράψει τα συνολάκια με τα κουδουνάκια τους κανά 2 - 3. Ο γρίφος παραμένει αναπάντητος για τον τέταρτο της παρέας που όμως σύντομα θα φανερωθεί... Διορθόδοξος και Διαχριστιανικός γάρ!!!
4. Και από την άλλη όχθη του Αιγαίου, κοιτάζοντας την Μαύρη θάλασσα, ακονίζει τα σπαθιά του ο Άναξ! Από τον Οκτώβριο και μετά σίγουρα θα κατεβούν οι Συνοδικοί στον Άγιο Γεώργιο για δύο Μεγάλες εκλογές τουλάχιστον!
5. Προχθεσινός Μητροπολίτης, ακόμα δεν βγήκε από το αυγό όπως λένε και οι παππούδες μας, έχει ανοίξει τα φτερά του και το παίζει ήδη εκλογομάνα! Ρυθμιστής εξελίξεων τείνει να γίνει! Και πρωταγωνιστής πανηγυριών και κουτσομπολιών! Μην με ρωτήσετε ποιος είναι! Αν θέλετε να μάθετε, δεν έχετε παρά να απευθυνθείτε σε περιφερειακό Μητροπολίτη της Συμπρωτεύουσας: εκείνος θα σας κατατοπίσει και αν πάλι αρνηθεί, ρωτήστε κάποιον από τους πνευματικούς του υιούς-έχει πολλούς, είτε Ανώτατους είτε Ανώτερους!!!
Υ.Γ.: ;Έχουμε τελευταία και εκείνους που ασχολούνται με τα εκκλησιαστικά, αλλά δεν έχουν μυρωδιά τι είναι εκκλησιαστικό, αφού δεν γνωρίζουν ότι η σαλιοδημοσιογραφία στην εκκλησία μόνο κακό κάνει...Έφτασε το σάλιο τους μέχρι την Αυστραλία.... "Δένει ο Αρχιεπίσκοπος τα κορδόνια από ένα παιδάκι" - "Χαιρετάει ο Αρχιεπίσκοπος ένα παιδάκι" - "Λέει καληνύχτα σε ένα παιδάκι" - "Διαβάζει ένα παραμύθι για να κοιμηθεί ένα παιδάκι". Μπράβο στον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο, όλοι γνωρίζουμε πόσο αγάπη έχει μέσα του και το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτοί που προσπαθούν να τον εκθειάσουν, απλά πέφτουν στο κενό! Ας μάθουν ότι η σαλιοδημοσιογραφία τους, δεν αγγίζει έναν Ιεράρχη πραγματικά φαινόμενο για τις μέρες μας, που από την πρώτη στιγμή απέδειξε ότι δεν σκάει ούτε για σάλια, ούτε για γλειψίματα και ούτε για κουδουνίστρες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου