Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019

Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΑΤΟΥ,ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ.

Ο αείμνηστος Γέροντας Θεόκλητος της Μονής Διονυσιάτου,μίλησε τον Μά'ι'ο του 2001 για τα σημερινά γεγγονότα ,τα οποία ζούμε.
Η αναφορά του ξεκινά με τον Γέροντα Πα'ί'σιο που του είπε ότι η Ελλάς μετά μία δεκαετία περίπου(περί το 2004)θα δοξασθεί από το Θεό.
Ο Γέροντας Θεόκλητος εξέφερε τις επιφυλάξεις του και αντιρρήσεις του,"διότι γνωρίζω ότι έχουμε μία εκτεταμένη διαφθορά στην Ελλάδα,μία εξαπλωμένη ακολασία(εννοεί την ομοφυλοφιλία που έγινε νόμος με το σύμφωνο συμβίωσης)πορνείας,μοιχείας,ομοφυλοφιλίας,αθε'ί'ας,και ακόμη πολύ φοβούμαι και έχω μία απογοήτευση για το μέλλον της Ελλάδος και αυτό με στατιστικά στοιχεία και από άρθρα που δημοσιεύτηκαν στην Αθήνα,με το γεγγονός ότι αφελληνιζόμεθα(πρόσφυγες)η Ελλάς γίνεται σταδιακώς ένα πολυεθνικό κράτος και προβλέπω δυστυχώς,ότι η Ελλάς μάλλον δεν θα πάει καλά,και δεν μπορώ να συμφωνήσω με αυτά που είπε ο Αγιος Πα'ί'σιος περί δόξας της Ελλάδος",ασπαστήκαμε και χωριστήκαμε.
Υστερα από 2-3 μέρες παρέδωσε το πνεύμα του.Ζήτησε ο τάφος του να γίνει έξω από το Αγιον Ορος.Και πράγματι έγινε στη Σουρωτή Θεσαλονίκης.

Leo Imd

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου