Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019

Ευτυχώς όμως υπάρχει και η «μαγιά» του Μακρυγιάννη… Αυτοί με την Χάρη του Θεού μας, θα αναστήσουν το Έθνος, σε κάποιο νέο ’21.

Αποτέλεσμα εικόνας για ελλαδα ορθοδοξια αγιον ορος"
*Από το βιβλίο: «ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ και τις αιρέσεις: Παπισμό – Προτεσταντισμό και Οικουμενισμό»
… Η πολιτική μας Ηγεσία λειτουργεί, κατά κανόνα, ως τοποτηρητεία των Ξένων Δυνάμεων στην Ελλάδα, όπως ιδιαίτερα σήμερα.

Από την πορεία και στάση μας μετά τις δύο μεγάλες Αλώσεις διδασκόμαστε πως μπορεί να μην έλθει το τέλος της ιστορικής παρουσίας, που σήμερα δυστυχώς φαίνεται αναπόφευκτο. Οι δύο αλώσεις, η φραγκική και οθωμανική, δεν άλωσαν την ψυχή και την συνείδηση του Γένους – Έθνους μας. Σήμερα όμως πραγματοποιείται -άρχισε ήδη- η Τρίτη Άλωση, ή μάλλον βρισκόμαστε στο τελικό στάδιό της. Η άλωση του 1204 ολοκληρώνεται σήμερα, που τα σύνορά μας βρίσκονται μέσα στην ψυχή μας. Δεν είναι κυρίως γεωγραφικά, αλλά πνευματικά συνειδησιακά. Η ψυχή μας απειλείται με νέα μεγάλη άλωση, την Τρίτη και αποφασιστικότερη, που ίσως αποδειχθεί τελεσίδικη…
Η Δύση πήρε επιτέλους την «ρεβάνς» (revanche)! Τώρα πραγματοποιεί τον μακραίωνα πόθο της, την ολοκληρωτική διάλυση του Έθνους των Ελλήνων. Εντασσόμενοι στην Ενωμένη Ευρώπη, εκάμαμε τόσους πανηγυρισμούς, διότι θεωρήσαμε το γεγονός ως σωτηρία μας. Ο Θεός επέτρεψε, γι’ αυτό, να μας απογοητεύσει η Ευρώπη εκεί που στηρίξαμε «την πάσαν ελπίδα» μας, στα οικονομικά, για να είναι ευκολότερη η αφύπνισή μας. Έτσι, η ιστορία παίρνει την εκδίκησή της! Ξεχάσαμε τον Θεό των Πατέρων ημών και πιστεύουμε στην απολυτοποιημένη «αξία» του οικονομισμού. Δεν ανοίξαμε καμιά κερκόπορτα, αλλά τις πύλες της ψυχής και καρδιάς μας, για να μας αλλοτριώσει και να μας συντρίψει η σημερινή Δύση.
Ευτυχώς όμως υπάρχει -είναι βέβαιο- και η «μαγιά» του Μακρυγιάννη. Σ’ αυτήν ανήκουν όσοι σημερινοί Έλληνες μένουμε πιστοί στην Ορθοδοξία των Αγίων μας και τον Σωτήρα μας Κύριον Ιησούν Χριστόν. Οι αληθινοί πατερικοί και Ορθόδοξοι. Αυτοί με την Χάρη του Θεού μας, θα αναστήσουν το Έθνος, σε κάποιο νέο ’21, όταν ο Θεός το επιτρέψει!
(Απόσπασμα από το βιβλίο «ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΝΗ…»)
*****
«Και αν ακόμη πολύ ολίγοι μείνουν μέσα στην Ορθοδοξία και στην ευσέβεια, αυτοί είναι η εκκλησία και στα χέρια αυτών βρίσκεται το κύρος και η προστασία των θεσμών της Εκκλησίας. Και αν χρειασθεί αυτοί να υποφέρουν υπέρ της ευσεβείας, αυτό θα είναι αιώνιος έπαινος γι’ αυτούς και θα τους χαρίσει την σωτηρία της ψυχής».
…Δείχνοντας μεγάλο ζήλο να αρέσουμε στους ανθρώπους έχουμε εκπέσει από το να είμεθα δούλοι του Θεού.
«…Και της Αγίας Γραφής και της Ιερεάς Παραδόσεως η αλήθεια διασώθηκε με την αποστολική διδασκαλία…»
(Άγιος Νικηφόρος ο Ομολογητής, Πατρ. Κων/πόλεως)
simeiakairwn.wordpress.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου