Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

Ο Ελπιδοφόρος απότυχε ως αρχιεπίσκοπος... Να παραιτηθεί.

Δυστυχώς, γιά μία ακόμα φορά επιβεβαιώνεται το ''ΚΑΛΑΜΙ'', το οποίο, από την ημέρα που αναγγέλθηκε η ''επιλογή' του Ελπιδοφόρου ως αρχιεπίσκοπου Αμερικής, τόνιζε ότι έρχεται στις ΗΠΑ γιά να ολοκληρώσει την καταστροφή και ''υποταγή'' στον ''νεογενίτσαρο'', φιλοχρήματο της Κων/πολης.

Μετά 9 (εννέα) μήνες από την ενθρόνισή του, αποδείχτηκε στην πράξη ότι υποδύεται την ''γλάστρα'' ως αρχιεπίσκοπος Αμερικής, με ουσιαστικό -άτυπο- αρχιεπίσκοπο τον εισπράκτορα Βαρθολομαίου, τον ''φάδερ 'Αλεξ'' (Καρλούτσο). Και γιά 25 χρόνια ο Ελληνισμός στις ΗΠΑ ''τρώει στην μάπα'' το δίδυμο των κουμπάρων Καρλούτσου-Κατσιματίδη, που με ''μάγκικου, μαφιόζικου ύφους'' απειλές, ''απαιτούν'' σιωπή γιά τα σκάνδαλα, που δημιούργησαν, εξευτελίζοντας Εκκλησία-Αρχιεπισκοπή και Ελληνισμό.

Ο αρχιεπ. Ελπιδοφόρος, αποδείχτηκε ανίκανος και ''μικρός'' γιά να κυβερνήσει μία μεγάλη Αρχιεπισκοπή. Το γεγονός ότι αναβάθμισε τον π. Αλ. Καρλούτσο, αντί να τον ''πετάξει έξω με τις κλωτσιές'', πιστοποίησε ότι είναι διαπλεκόμενος και ανήμπορος. Παράλληλα, μας γέμισε με ψευτιές, μιλώντας γιά ''διαφάνεια'' και κάνοντας το... αντίθετο. ''Διαφάνεια'' με ψευτιές, μόνο λόγια χωρίς πράξεις και ''απειλές'' του αντιπροέδρου του στο αρχειπσικοπικό Συμβούλιο, δεν υπάρχει. Και όλα αυτά με τις έρευνες των ομοσποδιακών αρχών ΗΠΑ, γιά ''απάτες'', να είναι σε εξέλιξη.

Δεν μπορεί ο αντιπρόεδρος του αρχιεπισκοπικού του Συμβούλιου Γιάννης Κατσιματίδης, να αποκαλεί δημόσια ''αλήτες'' ομογενειακά ΜΜΕ, να ''απειλεί'' δημόσια, με προφανή στόχο να ''τρομοκρατήσει, εκφοβίσει, εκβιάσει'' ΜΜΕ που κάνουν κριτική, αποκαλύψεις γιά τα σκάνδαλα και ο αρχιεπίσκοπος να αδιαφορεί, αντί να τον επικρίνει. Ούτε καν την στοιχειώδη σοβαρότητα-ευθυξία είχε να καταγγείλει τις ''απειλές''. Η αδιαφορία του Ελπιδοφόρου γιά το ζήτημα, πιστοποιεί ότι αποδέχεται και ''ευλογεί'' μεθόδους απειλών-εκβιασμών.
(Σημ.: Αρχιεπ. Ελπιδοφόρε... ''Αλήτες'' ΔΕΝ είναι αυτοί που ξεσκεπάζουν βρωμιές-απάτες σε μη κερδοσκοπικές εταιρίες στις ΗΠΑ, όπως η Αρχιεπισκοπή. ''Αλήτες'' είναι όσοι ''χριστιανέμποροι'' εξαπατούν και σπαταλούν το χρήμα των ''πιστών'', χωρίς να δίνουν έντιμους απολογισμούς-λογαριασμούς και έχουν την αναίδεια να απειλούν-εκβιάζουν, νομιζοντας ότι θα ''φοβίσουν''. Kαι πρέπει να ντρέπεσαι που ανέχεσαι τον αντιπρόεδρό σου να κάνει τέτοιες δηλώσεις. Αυτό είναι το ''ήθος'' σου, ως αρχιεπίσκοπος;;;).

Τώρα, ο Ελπιδοφόρος, με εντολή Βαρθολομαίου, δρομολογεί την κατάργηση Μητροπόλεων και την μετατροπή τους σε ''επισκοπές'', δηλ. και επίσημα ''μαγαζιά πατριαρχείου'', υπό την Αρχιεπισκοπή. Με ολική κατάργηση της Μητρόπολης Νέας Υερσέης. Μαζί και ο έλεγχος μοναστηριών, γιά το χρήμα τους. Σχέδιο του άπληστου Βαρθολομαίου, του διαιρετικού πατριάρχη που κατάστρεψε την Ορθοδοξία και από ''οικουμενικός'', κατάντησε ''της πλάκας'', με μικρό ''ποίμνιο''.

Μην ξεχνάμε ότι μετά την απομάκρυνση του μακαριστού Ιάκωβου, ο εξουσιομανής-εγωμανής Βαρθολομαίος διαίρεσε την μεγάλη και δυνατή Αρχιεπισκοπή Βορείου και Νοτίου Αμερικής σε Μητροπόλεις. ''Διαίρει, βασίλευε και κονόμα''. Και αφού άρπαξε το χρήμα Ομογένειας και ''νεοραγιάδων αρχόντων'', τώρα μιλά πάλι για... επισκοπές.

Αυτός και ο σκοπός του ταξιδιού του τον Μάϊο στις ΗΠΑ, αν γίνει τελικά και δεν εκδοθεί πριν κανένα ένταλμα σύλληψης και γι' αυτόν, σχετικό με την υπόθεση της εξαγοράς του με χρήματα γιά ανοικοδόμηση αγίου Νικολάου, γιά να δώσει αυτοκεφαλία στην Εκκλησία Ουκρανίας, με απαίτηση Στέητ Ντηπάρτμεντ, πράξη που τώρα πληρώνει ακριβά, μαζί και η -διαιρεμένη εξαιτίας Βαρθολομαίου- Ορθοδοξία.

Οι μητροπολίτες, χρησιμοπoιήθηκαν γιά την ''βρώμικη δουλειά''. Να μαζεύουν το χρήμα της Ομογένειας γιά τον Βαρθολομαίο, να τους βρίζουν οι Ομογενείς και τώρα να πετιούνται στον κάλαθο αχρήστων ως ''στυμμένες λεμονόκουπες''.

Αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα: Οι 'Ελληνες στις ΗΠΑ, αηδιασμένοι με τα ρασοφόρα αρπακτικά, γύρισαν την πλάτη σε Βαρθολομαίο, Ελπιδοφόρο, π. Καρλούτσο κ.ά., με αποτέλεσμα να αδειάσουν οι εκκλησίες, τις οποίες εξευτέλισαν, μαζί με τον χριστιανισμό, οι ασυνείδητοι ''χριστιανέμποροι''.

Αξιοσημείωτο κα το γεγονός, ότι, ακόμα και ΜΜΕ Αθήνας που ''υμνούσαν'' υπέρμετρα τον αρχιεπ. Ελπιδοφόρο (άσχετα με Ομογένεια ή εξαγορασμένα-ξεπουλημένα, των διάφορων ''παπαχελάδων''), έπαψαν τους τελευταίους 5 μήνες, να αναφέρουν έστω τον Ελπιδοφόρο. Κατάλαβαν και στην Ελλάδα ότι ήταν ''άνθρακας ο θησαυρός''.

Τώρα, μόνο η ανυπόληπτη εφημερίδα, μικρής κυκλοφορίας, ''Εθνικός Κήρυξ'' Αστόριας της παραπληροφόρησης, τον υποστηρίζει. Και όσο η συγκεκριμένη εφημερίδα γράφει ''μπράβο'' γιά Ελπιδοφόρο, π. Καρλούτσο και Κατσιματίδη, τόσο περισσότερο γελούν οι Ομογενείς, αφού γνωρίζουν ότι γίνεται παραπληροφόρηση και συγκάλυψη σκανδάλων με οικονομικό αντάλλαγμα.

Ο Ελπιδοφόρος φιλοδοξεί να γίνει πατριάρχης, επειδή έτσι θα εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα της Τουρκίας και των μυστικών Υπηρεσιών ΗΠΑ, προορίζοντας γιά διάδοχό του στις ΗΠΑ, τον ανακατεμένο σε πληθώρα σεξουαλικών και άλλων σκανδάλων, τον επίσκοπο Μηδείας (Κουφαλάκη).

Αρχιεπισκοπή Αμερικής. Σκάνδαλα, απάτες, κακοδιαχείριση, σπατάλες, ψευτιές, απειλές, εκβιασμοί, εκφοβισμοί κλπ. 'Ολα τα καλά μιάς φαινομενικά μόνο ''καθώς πρέπει Εκκλησίας''. Πατριαρχική εμπορική επιχείρηση, με πινακίδα ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑ.

Στις ΗΠΑ, καταντήσαμε να έχουμε εμπορική επιχείρηση -όλα για το χρήμα- Αρχιεπισκοπή ''αρχόντων-λεφτάδων''. Αλλά δεν έχουμε Εκκλησία γιά τον κόσμο. Οι υπάρχουσες εκκλησίες είναι ''μέλη μόνο'' (members only). Και τα ''members'' αντιπροσωπεύουν ποσοστό -περίπου- 16% του Ελληνισμού ΗΠΑ.

Γιά την ιστορία, θυμίζουμε την δήλωση Κατσιματίδη: ''Αν δεν φύγει ο αρχιεπ. Δημήτριος, δεν δίνουμε λεφτά γιά άγιο Νικόλαο''. Πιστοποίηση της εκβιαστικής ''επιλογής'' Ελπιδοφόρου, γιά να διαιωνίζεται η ''διακυβέρνηση'' (των εκλεκτών του διεφθαρμένου πατριάρχη) Καρλούτσου-Κατσιματίδη, στην αμαρτωλή Αρχιεπισκοπή.

Είναι ώρα να φεύγει ο αποτυχημένος και ''ολίγος'' Ελπιδοφόρος. Αποδείχτηκε ανίκανος, ψεύτης και διαπλεκόμενος. Δεν μπορεί να σταθεί στις ΗΠΑ, δεν τον εμπιστεύεται η Ομογένεια.

kalami.us

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου