Πέμπτη 21 Μαΐου 2020

Τουρκία: Σήμερα οι αποφάσεις για την Αγιά Σοφιά.

Τουρκία: Σήμερα οι αποφάσεις για την Αγιά Σοφιά
Εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινωθούν τα μέτρα επαναλειτουργίας στα τζαμιά της Τουρκίας, αλλά και το αν θα δοθεί η άδεια να πραγματοποιηθεί μουσουλμανική προσευχή στο προαύλιο της Αγιά Σοφιάς, ανήμερα της θλιβερής επετείου της Αλώσεως της Πόλης.

Όπως έχει ήδη ανακοινώσει ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τα τζαμιά θα επαναλειτουργήσουν την επόμενη Παρασκευή 29 Μαίου (Ημερα της Αλώσεως της Πόλης).
Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα «Σοζτζού», σήμερα Πέμπτη, θα αποφασιστεί με ποιο τρόπο θα ανοίξουν τα μουσουλμανικά τεμένη στην Τουρκία που παραμένουν κλειστά από τις 16 Μαρτίου.
Το δημοσίευμα επικαλείται δηλώσεις του Διευθυντή της Υπηρεσίας Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας Αλί Ερμπάς, ο οποίος είπε ότι τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για το πώς θα γίνει η προσέλευση των πιστών εν μέσω πανδημίας, θα διευκρινιστούν σήμερα σε συνάντηση που θα λάβει χώρα με εκπροσώπους των υπουργείων Εσωτερικών και Υγείας.
Στο δημοσίευμα της «Σοζτζού» αναφέρεται ότι, οι προσευχές θα γίνονται κατά προτίμηση στις αυλές των τζαμιών και όχι στο εσωτερικό. Στο πλαίσιο αυτό είναι πιθανόν να υπάρξει απόφαση σχετικά με την Αγία Σοφία, δίνοντας την άδεια στους πιστούς να προσευχηθούν στην πλατεία μπροστά από το Σύμβολο της Ορθοδοξίας χωρίς να εισέλθουν στο εσωτερικό του ναού.
orthodoxianewsagency.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου