Τρίτη 27 Ιουλίου 2021

9 εικόνες και 7 σταυροί δάκρυσαν στην ίδια εκκλησία στην Ρωσία.

 Η πρώτη εικόνα που ξεκίνησε να ρέει στην εκκλησία ήταν του Θεραπευτή και του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Παντελεήμονα

Ενώ οι μυροροούσες και δακρυροούσες εικόνες αποτελούν ένα σπάνιο φαινόμενο στην Ορθοδοξία, με το οποίο ο Θεός αποκαλύπτει την παρουσία Του για να ενισχύσει και να παρηγορήσει τους πιστούς, υπάρχουν και εξαιρέσεις.

Μια εκκλησία χωριού, τρεις ώρες με το αυτοκίνητο νότια της Μόσχας, φιλοξενεί 16 είδη που ρέουν μύρο: 9 εικόνες και 7 σταυρούς.

Μια εικόνα της Μητέρας του Θεού στην Εκκλησία του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο χωριό Ουρούσοβο άρχισε να ρέει τον Φεβρουάριο του 2020 και έκτοτε περιοδικά.


«Ήμουν πολύ έκπληκτος όταν το είδα. Ήταν ένα σοκ για μένα. Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν σκουριά. Αλλά λίγες μέρες αργότερα, η εικόνα άρχισε να κλαίει ακόμα πιο έντονα, με αιματηρά δάκρυα», υπενθύμισε ο ενορίτης Βιτάλι Νικολάεφ μιλώντας το myslo.ru. Το άρθρο δημοσιεύτηκε στη σελίδα της ενορίας στα ρωσικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η εικόνα της Μητέρας του Θεού άρχισε να ρέει ξανά στις 20 Ιουλίου, ακολουθούμενη από μια εικόνα του ίδιου του Χριστού, που τελικά καλύφθηκε με κηλίδες αίματος.

«Θεωρείται ότι αυτό συμβαίνει για να μας παρηγορήσει. Οι άγιοι δεν μας αφήνουν. είναι μαζί μας. Όμως όλοι αντιλαμβάνονται το σημάδι με τον δικό τους τρόπο», σχολίασε ο Νικολάεφ.

Συνολικά, 16 εκκλησιαστικά προσκυνήματα βρίσκονται κατά ροή, συμπεριλαμβανομένων των εικόνων του Αρχαγγέλου Μιχαήλ και μιας εικόνας του Αγίου Νικολάου του Θαυματουργού. Η πρώτη εικόνα που ξεκίνησε να ρέει στην εκκλησία ήταν του Θεραπευτή και του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Παντελεήμονα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου