Σάββατο 31 Ιουλίου 2021

Ποιά η σχέση σας Σεβασμιότατε Μεσογαίας με τον αρχιμασώνο Μιχαήλ Ματτέ;

 

Ο ονομαζόμενος «Μέγας διδάσκαλος της μεγάλης τεκτονικής στοάς της Ελλάδος’» και πρόεδρος του τεκτονικού ιδρύματος Μιχαήλ Ματτές φαίνεται ότι σας έχει αδυναμία σεβασμιότατε Μεσογαίας κ. Χατζηνικολάου και ευκαίρως ακαίρως εδώ και χρόνια σας προβάλει και διαφημίζει δημοσίως στο προφίλ του στο fb.  Βέβαια εσείς δεν χρειάζεστε διαφήμιση και προβολή, διότι είστε έτσι και αλλιώς δημόσιο πρόσωπο.

Αναρωτιόμαστε όμως εφόσον εκείνος ανήκει στη Μασονία που ως γνωστόν λατρεύουν τον ΜΑΤΣ (Μέγα Αρχιτέκτονα Του Σύμπαντος) δηλαδή τον Εωσφόρο (μας τα είχε πει και ο σεβασμιότατος Πειραιώς Σεραφείμ, πριν 5 χρόνια και πριν προσκυνήσει τη νέα τάξη δια του διαβολίου) https://www.youtube.com/watch?v=2KJspEJNbjE&t=194s και εσείς είστε ένας Ιεράρχης της Ορθοδόξου Εκκλησίας που λατρεύεται ο Αληθινός Τριαδικός Θεός η Αγία Τριάδα και επομένως αυτά τα δύο είναι δύο εκ διαμέτρου αντίθετα μεγέθη, πως γίνεται να υπάρχει συνύπαρξη;

Βεβαίως θα πείτε ότι είναι δικαίωμα του καθενός να έχει τις συμπάθειές του και να τις εκφράζει δημοσίως, ασχέτως αν λατρεύει διαφορετικό »θεό» από το πρόσωπο της συμπαθείας του. Και πάνω στον ενθουσιασμό του ανεβάζει κατά καιρούς και την προσωπικότητά σας Σεβασμιότατε και μάλιστα έχει και κρίση και άποψη περί αγίων της Ορθοδοξίας και σας κατατάσσει στους αγίους.

Αν είστε γνωστοί, φίλοι, συνεργάτες, ή ευεργέτης με κάποιο τρόπο ο ένας του άλλου Σεβασμιότατε, τότε δικαιολογημένα σας προβάλει. Αλλά σε αυτή την  περίπτωση οφείλετε εξηγήσεις στο Χριστεπώνυμο πλήρωμα ως Ορθόδοξος Ιεράρχης.
Αν πάλι δεν είστε τίποτα από τα παραπάνω, τότε και πάλι οφείλετε εξηγήσεις στο Χριστεπώνυμο πλήρωμα. Γιατί πως και αυτά τα χρόνια που σας προβάλει και διαφημίζει ο συγκεκριμένος, δεν ξεχωρίσατε δημοσίως την θέση σας από τον μασόνο και δεν διαμαρτυρηθήκατε ότι ακουσίως και χωρίς την σύμφωνη γνώμη σας, σας προβάλει στο δημόσιο προφίλ του στο fb;  Εκτός πάλι, αν έχει την συγκατάθεσή σας και πάμε πάλι από την αρχή.  Ή εκτός και αν δεν το γνωρίζατε.

Και για να χρησιμοποιήσουμε δικά σας λόγια σεβασμιότατε περί της εποχής μας που »παράγει διχασμούς και όχι ενότητα»

Ερώτηση: »Επειδή ζούμε σε εποχές διχασμών και αιρέσεων, θα σας ακουγόταν ως κάτι ανεδαφικό η επικοινωνία και – γιατί όχι; – η επανένωση όλων των χριστιανικών δογμάτων και η προοπτική της ένωσης και της αλληλοκατανοήσεως όλων των ανθρώπων;»

Απάντηση: »..Η ειρηνική όμως συνύπαρξη, η συνεργασία, η αμοιβαία κατανόηση είναι μεγάλη ευλογία..»

Ερώτηση: Πώς αντιμετωπίζετε το φαινόμενο της εργαλειοποίησης του θρησκευτικού φανατισμού με τα γνωστά σε όλους μας επακόλουθα;

Απάντηση:
α. Κατ’ αρχάς ο φανατισμός, ο εμπαθής ζηλωτισμός, η θρησκευτική εξαγρίωση, τι σχέση μπορεί να έχουν με τον Θεό της ειρήνης, την πνευματική απελευθέρωση του ανθρώπου, τη σωτηρία του από τα πάθη και το καταστροφικό εγώ του;
β. Συνεπώς, κάθε εμπαθής φανατισμός είναι απορριπτέος. Οπως και ο συντηρητισμός, γιατί εμποδίζει την ψυχή να κινηθεί προς το καινούργιο, αντιστρατεύεται τον ανακαινισμό του, την υποδουλώνει, τη φυλακίζει στον τύπο, στη συνήθεια, στην ασφάλεια, στην άποψή του.
https://www.tanea.gr/2021/06/22/interviews/mesogaias-nikolaos-i-epoxi-mas-paragei-dixasmous-oxi-enotita/

Κανείς δεν είπε ότι αρνούμαστε την ειρηνική συνύπαρξη υπό φυσιολογικές συνθήκες σεβασμιότατε. Αλλά οι διχασμοί συνήθως παράγονται από αλλότριους και πονηρούς που έχουν δηλώσει ότι και με τον διάβολο θα συνεργαστούν, αρκεί να πάει »η πατρίδα καλά»  τάχα τες..  Θα συνεργαστούμε και με μασόνους σεβασμιότατε?

Επιπλέον »ειρηνική συνύπαρξη» με ποιους σεβασμιότατε;

Ο Χριστός μας είπε «ουκ ήλθον βαλείν ειρήνην αλλά μάχαιραν»

Δηλαδή δεν ήρθα να συμφιλιώσω την αλήθεια και το ψέμα, την σοφία και την βλακεία, το καλό και το κακό, το δίκαιο και την βία, την κτηνωδία και την ανθρωπιά, την αγνότητα και την ασωτία, το φως με το σκοτάδι, τον Θεό και τον μαμωνά αλλά έφερα το ξίφος για να κόψω το ένα από το άλλο, για να μην ανακατεύονται.

Με το ξίφος της αληθείας, με το ξίφος τού λόγου τού Θεού

Τούτο το ξίφος είναι σωτήριο για τον κόσμο, και όχι η ειρήνη τού καλού με το κακό. Και τότε και τώρα και πάντα και για πάντα.

Το ότι αυτή η αντίληψη είναι σωστή φαίνεται από τα παρακάτω λόγια τού Χριστού: «ήλθον γαρ διχάσαι άνθρωπον κατά του πατρός αυτού και θυγατέρα κατά της μητρός αυτής και νύμφην κατά της πενθεράς αυτής» (Ματθ. 10, 35)

Ο Χριστός φέρνει την ουράνια ειρήνη του σαν κάποιο ουράνιο βάλσαμο, σε εκείνους που ειλικρινά πιστεύουν σε Αυτόν. Αλλά δεν ήρθε να δημιουργήσει ειρήνη μεταξύ των υιών του φωτός και των υιών του σκότους.

Και πάλι αναρωτιόμαστε γιατί νιώσατε την ανάγκη σε αυτή σας την συνέντευξη να αναφερθείτε σε »εμπαθή φανατισμό». Από ότι  γνωρίζουμε δεν συνδιαλέγεστε με φανατισμένους ζηλωτές παλαιοημερολογίτες.

Μήπως αναφέρεστε στους Ορθοδόξους που είναι εντός της Εκκλησίας και αντιστέκονται στα άνομα κελεύσματα των πολιτικών και των ιεραρχών και αρνούνται τις ανούσιες και αμαρτωλές υπακοές που δυστυχώς πολλοί από τους Επισκόπους προσπαθούν να επιβάλουν στο ποίμνιό τους και ειδικότερα το εμβόλιο της νέας τάξης;

Και όταν αναφέρεστε στον »συντηρητισμό» που εμποδίζει την ψυχή να κινηθεί προς το καινούργιο και την φυλακίζει, μήπως εννοείτε την πατερική Θεολογία σεβασμιότατε; Η οποία πατερική Θεολογία χρήζει ανανέωσης και αλλαγής για κάποιους δυστυχώς, με την λεγόμενη μεταπατερική και δυτικόφερτη Θεολογία.

Σε κάθε περίπτωση σεβασμιότατε κ. Χατζηνικολάου οφείλετε μία δημόσια τοποθέτηση περί της σχέσης σας, ή όχι με τον αρχιμασώνο Μιχαήλ Ματτέ, (ο οποίος όπως ήταν αναμενόμενο, είναι υπέρμαχος των εμβολίων) όπως δημόσια δήλωση κάνατε π.χ. για τα εμβόλια, αλλά σε εκείνη την περίπτωση μετά πλήρους βεβαιότητας σας λέμε, ότι δεν μας είπατε την αλήθεια.

Από άγνοια ή συνειδητά, εσείς και ο Θεός το γνωρίζετε. Όμως άγνοια σεβασμιότατε ή δεν είχαμε χρόνο όπως χαρακτηριστικά είπατε σε τέτοια σοβαρά θέματα που αφορούν εκκατομύρια ανθρώπων, μάλλον δεν σας δικαιολογούν.

Α. Κυτταρικές σειρές από εκτρωμένα έμβρυα υπάρχουν στα εμβόλια, βάση των αρχείων του Βατικανού. (σε άλλα ακολουθούμε τον Πάπα και σε άλλα όχι;)  1. https://simerini.sigmalive.com/article/2020/12/23/batikano-balte-to-embolio-esto-kai-an-proerkhetai-apo-kuttarike-seira-ektroseon/?fbclid=IwAR1kwbq51Y3vow14JcyZK0UG4WhXoRtWzrw64puaSGEdHFB3j8OIwLcqqD4

 

Β. Από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Βιοηθικής (Ινστιτούτο Charlotte Lozier)
https://www.ieb-eib.org/nl/nieuws/biomedisch-onderzoek/medisch-onderzoek/coronavirusvaccins-en-het-gebruik-van-cellen-van-geaborteerde-foetussen-stand-van-zaken-1926.html?backto=search

Γ. Αλλά και από την ένορκη κατάθεση του Stanley Plotkin πρώην συμβούλου της Moderna, Pfizer, Sanofi κλπ από τον Αμερικανό δικηγόρο Aaron Siri τον Ιανουάριο του 2018 όπου εκεί αποκάλυψε ότι εκτρώνονται και κατατεμαχίζονται έμβρυα προκειμένου να παραχθούν εμβόλια. Ο ίδιος ομολογεί ότι σε μία μόνο περίπτωση χρησιμοποίησε στο εργαστήριό του 76 εκτρωμένα έμβρυα ηλικίας τουλάχιστον τριών ενδομήτριων μηνών.
1. https://www.youtube.com/watch?v=7Hd_NqwLa7M
2. http://salpismazois.blogspot.com/2021/03/stanley-plotkin.html?m=1

Και ναι Σεβασμιότατε, υπάρχει ηθικό μέγα ζήτημα για εμάς τους Ορθοδόξους Χριστιανούς τους βαπτισμένους εις το όνομα της Αγίας Τριάδος.

Αναμένουμε την δημόσια απάντησή σας.

«Oυδείς δύναται δυσί κυρίοις δουλεύειν· ή γάρ τον ένα μισήσει καί τον έτερον αγαπήσει, ή ενός ανθέξεται καί του ετέρου καταφρονήσει. ου δύνασθε Θεώ δουλεύειν και μαμωνά» (Mατθ. 6, 24)

ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΝΙΚΑ – ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ
https://tasthyras.wordpress.com

romioitispolis.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου