Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021

Ο πειρασμός όπου και να βρίσκεσαι θα είναι δίπλα σου.

Και όσα συμβαίνουν τώρα με σένα, θα συμβούν και πάλι θα έρθει κάτι καινούργιο, επειδή ο εχθρός ποτέ δεν ησυχάζει.Δεν γνωρίζει άραγε τι είπε εκείνος στον Θεό, όταν τον ρώτησε για τον Ιωβ; Τα ίδια αφορούν και όλους εμάς. Ο πειρασμος έρχεται με μέτρο στον καθένα. Και πρέπει να αντέξεις για να γίνεις νικητής. Επειδή ο Χριστός για αυτό το λόγο αφήνει τους πειρασμούς να μας έρχονται για να νικούμε τον εχθρό, να καθαριζόμαστε από τα πάθη και να τελειοποιούμαστε.

 

Λοιπόν, είναι κόπος και υπομονή. Μην απελπίζεσαι. Μην γυρίζεις πίσω. Όταν βλέπεις ότι κουράζεσαι, να έρχεσαι εδώ και να ξεκουράζεσαι. Να αποκτάς δυνάμεις και να γυρίζεις πάλι για να ενδυναμωθείς.

Αφού ο άθλος συνεχίζεται μέχρι των εσχάτων. Και ο πειρασμός , όπου και να βρίσκεσαι, όπου και να μένεις, θα είναι δίπλα σου.

Νόμιζες ότι θα φύγεις από εδώ και θα τελειώσουν οι μάχες. Τώρα ήδη το κατάλαβες καλά ότι δεν υπάρχει τόπος χωρίς πειρασμό . Και ο άνθρωπος πρέπει να νικήσει εκεί, όπου τον μάχονται, για να λυπήσει και και να προσβάλει τον διάβολο, τη χαρά και τη δόξα στον Θεό.

Ιωσήφ Ησυχαστής.

vimaorthodoxias.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου