Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022

«Πρέπει ο άνθρωπος να έχει Θεϊκή καθαρότητα σήμερα, για να μη ξεγελασθεί από τα σημεία των καιρών»


Μαρτυρία Αγιορείτη μοναχού 

~ Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ζούμε σε έσχατους καιρούς. Και μια από τις ισχυρότερες αποδείξεις είναι το ότι όλοι, πιστοί και άπιστοι, διαισθάνονται καθαρά ότι κάτι μαγειρεύεται εν αγνοία τους και κάτι πολύ σοβαρό πρόκειται να συμβεί. Είναι βέβαιοι ότι τελεσιουργείται ένα γεγονός καθοριστικό για την ιστορία του κόσμου, με πλήρη μυστικότητα. Λίγο ή πολύ, έτσι νιώθουμε όλοι μας.

Σαν αρχοντάρης στο Άγιο Όρος, περί τις αρχές της δεκαετίας του ’80, δεχόμουν πολλές τέτοιου είδους ερωτήσεις από τους επισκέπτες και για να ξέρω τι να λέω, πήγα να συζητήσω με τον Γέροντα Παΐσιο.

Όσο ήταν κι άλλοι μπροστά, τους βεβαίωνε ότι τα περί Αντιχρίστου είναι μακρινό γεγονός και ας κοιτάξουν να στρώσουν τη ζωή τους, και προπάντων να βρουν ηρεμία και ειρήνη μέσα τους, δια της εξομολογήσεως και της θείας μεταλήψεως.

Όταν, όμως, βρεθήκαμε οι δυό μας, με κοίταξε σοβαρά και μου είπε:

“Τώρα που είμαστε μεταξύ μας, θα τα πούμε αλλιώς. ……

Γέροντα, τον ρώτησα, είπατε πριν στους ανθρώπους ότι αυτά είναι μακρινά γεγονότα. Πόσο μακρινά είναι; Ας πούμε, εμείς θα τα ζήσουμε;

Ο Γέροντας έγινε πολύ σοβαρός και μου απάντησε:

–Εγώ, όχι. Εσύ, ναί.

–Ο λογισμός όμως μου λέει κάτι: Ότι κάθε φαινόμενο που προηγείται της παρουσίας του Αντιχρίστου ως προετοιμασία, χρειάζεται και τον δικό του χρόνο για να ωριμάσει και να επιβληθεί φυσιολογικά, ως χρόνο προετοιμασίας θα χρειαζόμασταν πολλές δεκαετίες. Δεν είν᾽ έτσι;

–Όχι, έκανε αυτός κουνώντας αρνητικά το κεφάλι του. Όσο πλησιάζουμε προς τα κεί, τα πράγματα θα γίνονται όλο και πιο γρήγορα, έως ότου καταλήξουν να εξελίσσονται μ’ αστραπιαία ταχύτητα. Η τηλεόραση δεν θα προλαβαίνει ν’ ανακοινώνει στους ανθρώπους τα καινούργια γεγονότα. Κι όλο αυτό τότε θα θεωρείται σαν θρίαμβος του κακού και του Αντιχρίστουενώ στην πραγματικότητα ο Χριστός θα επιτρέψει αυτήν την εξέλιξη προνοούμενος τα δικά Του παιδιά και συντέμνοντας τον χρόνο ταλαιπωρίας τους.

Χαμογέλασε.

–Πόσο χρόνο θα πάρουν; τον ρώτησα. Εγώ όμως θα τα προλάβω, ε; ζήτησα να το διευκρινίσω.

–Ναί, έκανε ο Γέροντας κουνώντας καταφατικά το κεφάλι του. Εσύ θα τα προλάβεις και θα τα ζήσεις.

Ο γερο-Παΐσιος μου έκανε μια πάρα πολύ χρήσιμη διευκρίνηση:

–Όταν έρθει ο Αντίχριστος, δεν θα προσπαθήσει να εξαπατήσει τους ανθρώπους για να περάσει κρυφά το 666. Ο Αντίχριστος θα ᾽ναι το όχημα του Σατανά κι ο Σατανάς δεν γνωρίζει τίποτε από την έννοια της ελευθερίας ή των προσωπικών δικαιωμάτων. Όταν λάβει την εξουσία από τον Χριστό, θα επιβληθεί σαν τύραννος: ο πιο απαίσιος απ᾽ όσους γνώρισε η ανθρωπότητα. Θ᾽ απαιτεί να τον αναγνωρίσεις σαν θεό και να τον προσκυνήσεις. Και δεν θα τον νοιάζει αν εσύ αυτό το θέλεις και αν συμφωνείς. Τα πάντα τότε θα γεμίσουν καταπίεση και τρόμο, διότι ο διάβολος θα ζητάει προσωπικά κι ενσυνείδητα την άρνηση του Χριστού και την αποδοχή την δική του. Δεν θα του αρκεί ουδετερότητα και δεν θα υπάρχουν υπεκφυγές. Η τον δέχεσαι κι υφίστασαι την εγκατάλειψη της χάριτος ή τον αρνείσαι και περιθωριοποιείσαι μ᾽ όλες τις συνέπειες που γράφει στην Αποκάλυψη: Ότι αυτοί δεν θα μπορούν να πουλήσουν η ν᾽ αγοράσουν τίποτα, διότι δεν θα ᾽χουν το σήμα του Αντιχρίστου.

Και τι θα γίνει μ᾽ αυτούς; ρώτησα τον Γέροντα. Θα πεθάνουν απ’ την πείνα;

Ε, όχι ευλογημένε κι έτσι… Θα ᾽χουν οι άνθρωποι το ψωμάκι τους, τ᾽ αλεύρι τους, τις ελίτσες, τα φρούτα … Αλλοίμονο όμως σ᾽ αυτούς που είναι μαθημένοι σε πλούσια τράπεζα. Αυτούς δεν θα τους αρκούν το ψωμάκι κι οι ελίτσες και θα ᾽ναι βαρύ το δίλημμα.

Επειδή οι καλομαθημένοι και καλoβoλεμέvoι χριστιανοί έχουν εφεύρει την «ιδεολογία του κρυπτοχριστιανού», νομίζω, έγινε σαφές ότι τέτοιο ενδεχόμενο δεν υπάρχει. Εδώ θα εφαρμοστεί αυτό που είπε ο Χριστός στο Ευαγγέλιο: «ή με ομολογείς έμπροσθεν των αρχόντων και σε αποδέχομαι στην Βασιλεία μου ή με αρνείσαι κι εγώ σε απορρίπτω».

Από το βιβλίο «Γέρων Παΐσιος – ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ» -Μαρτυρίες Μοναχῶν καὶ Προσκυνητῶν (Κάρτα Πολίτου, Σφράγισμα, Χάραγμα, Ἀντίχριστος), Ἀλεξανδρούπολη 2011

Πρέπει ο άνθρωπος να έχει Θεϊκή καθαρότητα σήμερα, γιά να μη ξεγελασθεί από τα σημεία των καιρών.

πηγή: iconandlight

simeiakairwn.wordpress.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου