Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022

Γέρων Γεώργιος: ''Όποιος έχει τη χάρη του Θεού δεν φοβάται τίποτα!''

gewererere

Ακολουθεί κήρυγμα του Γέροντος Γεωργίου με αφορμή την παράγραφο από την Ευαγγελική περικοπή: «Ἐγὼ εἶπα θεοί ἐστε καὶ υἱοὶ Ὑψίστου πάντες».

Ο Γέροντας του Ιερού Κελλίου Αγίας Τριάδος Προβάτας, δίνει απαντήσεις σε διάφορα ζητήματα της εποχής, λέγοντας ότι “ο φόβος είναι ο μεγαλύτερος εχθρός του ανθρώπου”.

“Οι Άγιοι περιφρόνησαν τα πάντα, ενώ εμείς δεν θέλουμε να χάσουμε τίποτα, γιατί δεν προσδοκούμε τίποτε…” - ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γέροντας Γεώργιος.

Σε άλλο σημείο υπογράμμισε ότι “όποιος έχει την χάρη του Θεού δεν φοβάται τίποτα” και συμπλήρωσε πως “όλοι οι Άγιοι είχαν οδηγό το Ευαγγέλιο”.

Ακόμη, ο Γέροντας Γεώργιος αναρωτήθηκε πως “αν το σκοτάδι διαφημίζεται το φως τι πρέπει να κάνει;”

1 σχόλιο:

  1. Η ψυχή είναι άυλη και αδιαδιαστική. Η ψυχή παραβιάζει την θεωρία πληροφορίας. Η ψυχή είναι simple in philosophy = simple in mereology = philosophical simple = mereological simple = μερολογικό απλό, διότι αποτελεί άτμητη/καθαρή έννοια ενός μόνο shannon (shannon: unit of information). Ως εκ τούτου η αδιαδικαστική/αδικτυωματική/without being a connectome ψυχή δεν είναι οντολογικά εφικτή, και ως μερολογικό απλό είναι αδύνατον να δηλώσει πληροφορία, διότι η μνήμη και οι επεξεργαστικές μονάδες είναι σύνθετες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή