Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022

ΓΡΙΦΟΣ τις τελευταίες ώρες - ξανακλείνει η πρεσβεία των ΗΠΑ - «απόδραση Αμερικανών διπλωματών από το Κίεβο»

 


Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΘΑ ΕΠΕΚΤΑΘΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΚΛΗΡΟΤΕΡΟΣ 

Με υπότιτλο: Οι φοβίες των Αμερικανών προκαλούν σκεπτικισμό, δημοσίευμα της Moskovskiy komsomolets αναφέρεται στην «απόδραση Αμερικανών διπλωματών από το Κίεβο».

Η αμερικανική πρεσβεία στο Κίεβο, που ήδη θεωρείται από πολλούς ως δείκτης της έντασης των εχθροπραξιών στην Ουκρανία, έσπευσε για άλλη μια φορά να κλείσει τις πόρτες της και να απομακρύνει τους διπλωματικούς της αξιωματούχους.

 Είναι πιθανό οι Ηνωμένες Πολιτείες να αντέδρασαν με κάθε σοβαρότητα στη δήλωση του Ρώσου υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, ο οποίος έδωσε εντολή να ενταθούν οι ενέργειες σε όλες τις επιχειρησιακές περιοχές. 

Τα διαβόητα "κέντρα λήψης αποφάσεων" θα πληγούν στο εγγύς μέλλον, είπε στην MK ο στρατιωτικός ειδικός Βλάντισλαβ Σούρυγκιν.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου την περασμένη εβδομάδα επιθεώρησε τις ομάδες του Κέντρου και του Νότου και είπε ότι είναι απαραίτητο να «ενταθούν οι ενέργειες προς όλες τις κατευθύνσεις» προκειμένου να αποκλειστεί η πιθανότητα για το Κίεβο να εξαπολύσει πλήγματα στο Ντονμπάς.
Εν τω μεταξύ, ο πρώην επικεφαλής της υπηρεσίας εξωτερικών πληροφοριών της Ουκρανίας, Mykola Malomuzh, είπε ότι η Μόσχα είχε όντως εκδώσει ένα «τελεσίγραφο» στο Κίεβο: εάν οι συμμαχικές δυνάμεις ξεκινήσουν μια μεγάλης κλίμακας επίθεση τις επόμενες δύο εβδομάδες, με αποτέλεσμα να αυξηθεί η  πίεση στο Χάρκοβο και στο νότο, ή οι διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία θα διεξαχθούν με ρωσικούς όρους.
Την ίδια ώρα, η αμερικανική πρεσβεία στο Κίεβο έκλεισε ξανά στις 17 Ιουλίου.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι πόρτες της πρεσβείας είναι ερμητικά κλειστές και κανείς δεν φαίνεται στο ίδιο το κτίριο. Προηγήθηκε το γεγονός που οι Ηνωμένες Πολιτείες απηύθυναν έκκληση στους πολίτες τους να εγκαταλείψουν την Ουκρανία, όπως έκαναν ήδη στα τέλη Φεβρουαρίου 2022.
Όλα τα πρόσφατα γεγονότα σημαίνουν ότι η ειδική στρατιωτική επιχείρηση περνά σε μια νέα, πιο έντονη φάση;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου