Σάββατο 23 Ιουλίου 2022

Τι θα γίνει με τον Ελπιδοφόρο και την βάπτιση του γκέι ζευγαριού; "Σκασίλα μας" το Φανάρι όπως με την γυναίκα Επίσκοπο στη Φινλανδία;

 


Από το Associated Press μέχρι το Forbes ασχολούνται με το σκάνδαλο που έλαβε χώρα προ ημερών σε ορθόδοξο ναό στην Ελλάδα με την βάπτιση τέκνου ομοφυλόφιλου ζευγαριού παρόντος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου. 

Το θέμα έχει λάβει διαστάσεις και όπως ενημερωθήκαμε μέσα στην εβδομάδα που πέρασε η Ελλαδική Εκκλησία δεν το περνάει...στο ντούκου. Αντιθέτως εξέφρασε επισήμως την δυσαρέσκειά της δια της Ιεράς Συνόδου και παρέπεμψε το ζήτημα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. 

"Τώρα σώθηκε"... Αυτή είναι η φράση στα χείλη της συντριπτικής πλειονότητας κληρικών και λαϊκών, οι οποίοι αδυνατούν να πιστέψουν πως το Φανάρι θα "τραβήξει το αυτί" από το αγαπημένο του παιδί, τον Ελπιδοφόρο. Ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω δεν έχει βγάλει άχνα για το θέμα. Έχει βγάλει δύο ανακοινώσεις μέσα στην ίδια εβδομάδα για την επέτειο της Κύπρου, αλλά και εκείνη της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, αλλά για την...ταμπακιέρα ούτε λέξη. 

Για την ιστορία και για όσους δεν γνωρίζουν την υπόθεση, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος χοροστάτησε στην τελετή της 9ης Ιουλίου κοντά στην Αθήνα, ενώ βρισκόταν στην Ελλάδα για ιδιωτική επίσκεψη. Το ομοφυλόφιλο ζευγάρι, ο Dundas και ο Bousis έχουν έναν γιο και μια κόρη που γεννήθηκαν μέσω παρένθετης μητρότητας.

Ο Dundas, ο οποίος έχει σχεδιάσει ρούχα για το κόκκινο χαλί και τις εμφανίσεις κορυφαίων καλλιτεχνών, όπως η Beyoncé, η Ciara και η Mary J. Blige, συμφώνησε να βαφτίσει τα παιδιά του ως ορθόδοξα, τη θρησκεία του συντρόφου του. Ο Bousis είναι ελληνικής καταγωγής.

Σε ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε την Τρίτη, η διοικούσα Ιερά Σύνοδος δήλωσε ότι θα στείλει επιστολές διαμαρτυρίας στον επικεφαλής της εκκλησίας των ΗΠΑ καθώς και στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

 

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος δεν απάντησε αμέσως στην ένσταση της ελληνικής εκκλησίας. Ο επίσημος λογαριασμός του στο Twitter παρουσίασε ένα απόσπασμα από μια ομιλία του στις 2 Ιουλίου στη Νέα Υόρκη, στην οποία μίλησε για την ανάγκη η θρησκεία να θεραπεύσει τις διαιρέσεις στην κοινωνία.

Συνταγή...Φινλανδής Επισκόπου.

Το θέμα όμως δεν είναι οι προκλήσεις του κάθε Ελπιδοφόρου. Είναι η στάση του Φαναρίου. Αμα είναι για σχισματικούς πετάει την σκούφια του να "διορθώσει την αδικία". Αν όμως είναι για σοβαρούς δογματικούς και θεολογικούς λόγους ακολουθεί την λογική του "Σκασίλα μας", την οποία ο ίδιος ο κ. Βαρθολομαίος υιοθέτησε πρώτος. 

Να θυμίσουμε πως και σε μια άλλα ανάλογη σκανδαλώδη υπόθεση προς 7ετίας το Φανάρι ουδέποτε δεν δικαιολόγησε τον θεσμικό του ρόλου ως προστάτη της Ορθοδοξίας, αντιθέτως ακόμη και τώρα σφυρίζει αδιάφορα για την υπόθεση του Μητροπολίτη στο Ελσίνκι που κάλεσε την γυναίκα Επίσκοπο να συλλειτουργήσουν... Στο Φανάρι τεχνηέντως έχουν αποσιωπήσει την ιστορία θεωρώντας πως θα ξεχαστεί ή πως ο κόσμος θα το προσπεράσει, αλλά πλανώνται πλάνην οικτράν…Εμείς είμαστε εδώ και με κάθε ευκαιρία θα το θυμίζουμε. Ήδη έχει καθυστερήσει πάρα πολύ το θέμα των διευκρινίσεων! Κάθε καλοπροαίρετος παρατηρητής αναρωτιέται πλέον τι συμβαίνει;

Θυμίζουμε πως στις αρχές Μαρτίου του 2015 σάλος είχε προκληθεί μετά την κίνηση του Μητροπολίτη Ελσίνκι Αμβρόσιου της φινλανδικής Ορθόδοξης Εκκλησίας να καλέσει γυναίκα επίσκοπο, την Irja Askola της Λουθηρανικής Εκκλησίας, στο βωμό κατά την κυριακάτικη Θεία Λειτουργία. Με αφορμή αυτό το περιστατικό η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου που συνήλθε περί τα μέσα Μαρτίου του 2015 αποφάσισε να παρέμβει ζητώντας εξηγήσεις! … Κι από τότε άκρα του τάφου σιωπή….Και στο μεταξύ παρήλθαν ούτε ένα ούτε δύο αλλά 7 ολόκληρα χρόνια!!

Υπενθυμίζεται πως στο τότε ανακοινωθέν της η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου ανέφερε: «Μεταξύ άλλων εθεωρήθη και αναφορά του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Καρελίας και πάσης Φιλλανδίας κ. Λέοντος επί προσφάτου αντικανονικής ενεργείας του Μητροπολίτου Ελσιγκίου Αμβροσίου, και απεφασίσθη όπως ζητηθώσι παρά του τελευταίου πλείονες διευκρινήσεις περί αυτής προς λήψιν εν συνεχεία των προσηκουσών αποφάσεων.»

Κατά πως φαίνεται την ίδια τύχη θα έχουν και τα κατορθώματα του Ελπιδοφόρου... 

pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου