Δευτέρα 24 Απριλίου 2023

Μεγάλη ευλογία στην Εκάλη: Προσκυνούν τη χείρα Αγίου Γεωργίου και τους σταυρώνει με λαδάκι Αγιορείτης.

 Σήμερα το βράδυ στις 21:00 αγρυπνία ενώπιον του λειψάνου. Μεγάλη ευλογία - Εκάλη: Προσκυνούν τη χείρα Αγίου Γεωργίου και τους σταυρώνει με λαδάκι Αγιορείτης.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Από την Κυριακή 23 Απριλίου μέχρι και τις 2 Μαΐου θα βρίσκεται στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας στην Εκάλη η Τίμια Δεξιά Χείρα του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, την οποία θα έχουν οι πιστοί την ευκαιρία να προσκυνήσουν.

«Έχουμε την ιδιαίτερη, πνευματική χαρά, μέσα στη χαρά της Αναστάσεως να υποδεχτούμε το λείψανο του Αγίου Γεωργίου.


Ο Άγιος Γεώργιος πάντα γιορτάζει μέσα στην Αναστάσιμη χαρά κι αν η γιορτή του πέσει μέσα στη Μεγάλη εβδομάδα, πάντοτε μετατίθεται. Φέτος, πέφτει κανονικά η γιορτή του, στις 23 Απριλίου και το απόγευμα της Κυριακής, ανήμερα της γιορτής του, θα υποδεχτούμε στον ναό της Αγίας Μαρίνας, στην Εκάλη, την χείρα του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου, που έρχεται από την Ιερά Μονή Ξενοφώντος του Αγίου Όρους. Είναι ένα μεγάλο γεγονός για την ενορία μας και όχι μόνο, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή, καθώς είναι μία πολύ μεγάλη ευκαιρία και ιδιαίτερα για τις γυναίκες, που δεν μπορούν να επισκεφτούν το Άγιο Όρος, να έρθουν, να προσκυνήσουν τον μεγάλο αυτόν Άγιο της Εκκλησίας», είπε στο star.gr ο πατήρ Νικόλαος Μωραΐτης, εφημέριος του Ιερού Ναού.

Όπως εξήγησε, η επιλογή να «έρθει ο Άγιος Γεώργιος» δεν ήταν τυχαία, καθώς η περιοχή και η ενορία, τον τιμούν ιδιαίτερα.

«Ο πρώτος ναός της Εκάλης δεν είναι η Αγία Μαρίνα, που το κτίσμα είναι του 1938, αλλά το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, στην ομώνυμη πλατεία της Εκάλης. Το χέρι του Αγίου είναι ένα σημαντικό κειμήλιο που έχει Μονή Ξενοφώντος στο Άγιο Όρος. Δε βγαίνει συχνά λείψανο για προσκύνημα από το Άγιο Όρος, δεν επιτρέπεται συνεχώς, παρά μία φορά τοn χρόνο. Αυτό γίνεται με την άδεια της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους, με την άδεια εννοείται πρώτα Του Μοναστηριού και με την άδεια της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος».

ekklisiaonline.gr 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου