Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Έκλεψαν εκκλησία στη Δράμα – Τράπηκαν σε φυγή και τράκαραν με ένα σταθμευμένο Ι.Χ.

-Για τα ίδια αδικήματα κατηγορείται ακόμη ένας 31χρονος ημεδαπός
Συνελήφθη την Κυριακή (21-6-2014), το μεσημέρι, στη Δράμα, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Δράμας, 33χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κλοπή και απείθεια. Στη σχετική δικογραφία περιλαμβάνεται και ο 31χρονος ημεδαπός συνεργός του, ο οποίος δεν συνελήφθη. 
Αναλυτικότερα, την Κυριακή το πρωί, στον Καλό Αγρό Δράμας, οι δύο δράστες, διέρρηξαν Ιερό Ναό και αφού αφαίρεσαν από το εσωτερικό του και το παγκάρι, διάφορα αφιερώματα πιστών (τάματα) και το χρηματικό ποσό των 48 Ευρώ, επιβιβάστηκαν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και τράπηκαν σε φυγή.  
Ύστερα από σχετική καταγγελία, υπήρξε άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών της Δράμας, οι οποίοι εξέδωσαν εκτεταμένες αναζητήσεις, με αποτέλεσμα να εντοπίσουν, στη Δράμα, το όχημα των δραστών. 
Σε σήμα στάσης που ακολούθησε, ο 31χρονος οδηγός του, δε συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και πραγματοποίησε επικίνδυνους ελιγμούς, με αποτέλεσμα να προσκρούσει σε σταθμευμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, προκαλώντας σε αυτό φθορές. 
Ακολούθως, οι δράστες εγκατέλειψαν το όχημα και τράπηκαν σε φυγή, προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψη, πλην όμως, μετά από πεζή καταδίωξη, οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν και να συλλάβουν τον 33χρονο.    
Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο όχημα των δραστών, καθώς και την κατοχή του 33χρονου βρέθηκαν όλα τα αφαιρεθέντα αντικείμενα και το χρηματικό ποσό, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον εφημέριο του Ιερού Ναού.  
Κατασχέθηκαν επίσης 1 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, 1 σιδηρολοστός και 1 ζευγάρι πλαστικά γάντια. 
Σημειώνεται ότι και οι δύο δράστες έχουν απασχολήσει επανειλημμένα κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα. 
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Δράμας, ενώ η προανάκριση και οι έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας. 

http://www.thrakitoday.com/2014/06/blog-post_5431.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου