Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

ΑΓ. ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ:«ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ»


Προφανώς ο Πατροκοσμάς είχε άλλη άποψη για τις Κυριακές και δεν θα συμφωνούσε καθόλου με την απόφαση του Ορθόδοξου Ελληνικου Κράτους, να βάλει τους πολίτες του να δουλεύουν τις Κυρακές, ενώ θα έπρεπε την ημέρα αυτή να την αφιερώνουν στο Θεό. Τουλάχιστον για όσους θέλουν.

"Πρέπει και ημείς να εργαζώμεθα τας εξ ημέρας δια ταύτα τα μάταια, γήινα και ψεύτικα πράγματα, και την Κυριακήν να πηγαίνωμεν εις την εκκλησίαν και να στοχαζώμεθα τας αμαρτίας μας, τον θάνατον, την κόλασιν, τον παράδεισον, την ψυχήν μας οπού είναι τιμιωτέρα από όλον τον κόσμον, και όχι να πολυτρώγωμεν, να πολυπίνωμεν και να κάμνωμεν αμαρτίας, ούτε να εργαζώμεθα και να πραγματευώμεθα την Κυριακήν. Εκείνο το κέρδος οπού γίνεται την Κυριακήν είναι αφωρισμένο και κατηραμένο, και βάνετε φωτιά και κατάρα εις το σπίτι σας και όχι ευλογίαν. Και ή σε θανατώνει ο Κύριος παράκαιρα, ή την γυναίκα σου, ή το παιδί σου, ή το ζώον σου ψοφά, ή άλλον κακόν σου κάμνει.

Όθεν, αδελφοί μου, δια να μη πάθετε κανένα κακό, μήτε ψυχικόν μήτε σωματικόν, εγώ σας συμβουλεύω να φυλάγετε την Κυριακήν, ωσάν οπού είναι αφιερωμένη εις τον Θεόν. Εδώ πώς πηγαίνετε, χριστιανοί μου ; Την φυλάγετε την Κυριακήν ; Αν είσθε χριστιανοί, να την φυλάγετε."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου