Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Προφητικοί στίχοι τον Γέροντος Ιωσήφ από την Ιερά Μονή Βατοπεδίου Αγίου Όρους, για τον επερχόμενο 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο.


ΣΧΟΛΙΟ: Μετά την πτώση της Βουλγαρικής Κυβέρνησης(ήδη ανακοινώθηκαν οι εκλογές)παραθέτουμε το ποίημα που αποδίδεται στον Γέροντα Ιωσήφ τον Βατοπαιδινό με τις επερχόμενες εξελίξεις.Η κατάσταση σε Ουκρανία και Β.Ιράκ επιδεινώνονται καθώς ακούγεται για διπλή Αμερικανική επέμβαση σε Ιράκ και Συρία(άρα ο πόλεμος θα πιαστεί από κάτω)και το μόνο που απομένει είναι να υπάρξει ένταση στα Βαλκάνια και η πτώση του Τεμένους του Ομάρ στα Ιεροσόλυμα.Οσο για τα δικά μας ,όπως φαίνεται θα έχουμε ανακοίνωση εκλογών το Φθινόπωρο....Το ΝΑΤΟ ήδη στέλνει στρατεύματα στις Βαλτικές χώρες,τις Σκανδιναβικές ,στην Πολωνία και στην Μαύρη θάλασσα αναμιγνύοντας Ρουμανία και Βουλγαρία. Ακούσατε Έθνη και λαοί της Οικουμένης πάσης / και εσύ αναγνώστα πρόσεχε σ' αυτό που θα διαβάσεις.
Είναι σκληρά και λυπηρά, και παραχωρημένα / να γίνουν όσα εις τας Γραφάς ευρίσκονται γραμμένα.
Τά 'γραψαν οι Πατέρες μας ο κόσμος για να μάθει / από αυτόν τον πόλεμο τι μέλλεται να πάθει.
Για να προσφύγει στον Θεό και να μετανοήσει / αν θέλει δια να σωθεί και ευτυχής να ζήσει.
Με μιας θα ανάψει η φωτιά από μικρή αιτία / κραυγή πολέμου έρχεται από τη Βουλγαρία.

Η δε Ρωσία ξαφνικά εισβάλλει στην Τουρκία / και ως χείμαρρος ορμητικός σαρώνει την Περσία.
Και προχωρεί ακάθεκτη φθάνει στην Παλαιστίνη / Θεός θέλει ο Αντίχριστος του Κόσμου για να γίνει.
Τότε κατέρχονται ομού της Δύσεως τα κράτη / ουαί στα Έθνη του Βορρά γίνονται όλα στάχτη.
Με λύσσα αμύνεται σκληρά η Άρκτος2 στην Τουρκία / που αδίκησε την Ελλάδα, και όλη (η Τουρκία) αναφλέγεται και καίει σα λαμπάδα.
Ματαίως αγωνίζεται η Άρκτος να κράτηση / τα περιβόητα Στενά3 στο τέλος θ' απηυδήσει.

Γιατί από την Ανατολή, Κορέα, Μαντζουρία / εισβάλλει η Αμερική με την Ιαπωνία / και προχωρεί ολοταχώς γραμμή στη Σιβηρία / ενώ στη Δυτική πλευρά νικά η Γερμανία. / Και τότε είναι αδύνατον να κρατηθεί η Ρωσία / και εγκαταλείπει τα Στενά, Αίγυπτο και Τουρκία.
Κτυπιέται η Άρκτος πανταχού και φεύγει προτροπάδην / όπως διασκορπίζεται ένα άτακτο κοπάδι.
Τότε ομού θα ηττηθεί και η δόλιος Τουρκία / γιατί θα πράξη πονηρά μεγάλη προδοσία.
Γιατί αφού καταβληθεί όλη από τη Ρωσία / θα συμμαχήσει μετ' αυτής, και με τη Βουλγαρία.
Για τούτο όσοι χριστιανοί ευρίσκονται στην Πόλη / και στα περίχωρα αυτής, πρέπει να φύγουν όλοι.
Γιατί η Πόλις θα καεί και ουδείς θα απομείνει / κάτοικος ζων εντός αυτής.
Μόνο ο Ναός θα μείνει / (ο οίκος ούτος και ναός της του Θεού Σοφίας / όστις θα μείνει αείφωτος φάρος Ορθοδοξίας. / Εξ ού το φως θα εξαπλωθεί σ' όλη την Οικουμένη, / της Βασιλείας του Χριστού που ο κόσμος αναμένει).
Η πρώτη φάσις έληξε του τρομερού πολέμου / τόσα δεινά πέντε μηνών δεν επαρκούν Θεέ μου; / Και πάλι νέος πόλεμος έρχεται να ξεσπάσει / αλλοίμονο στον άνθρωπο τι έχει να περάσει.
Το ζήτημα της Πόλεως πάλι θα βγει στη μέση / κι ο κόσμος θα περιπλεχθεί και δε θα ξεμπερδέψει.
Αμέσως η διχόνοια ενσκήπτει εις την Κρήτη / και ανάπτουν εις τα αυθωρεί4 τα μίση και τα πάθη.
Αφού οι ισχυροί της γης απογοητευθώσιν / τότε θα γίνει πόλεμος, που ουδέποτε έχει γίνει, αλλοίμονο στους ασεβείς κανείς δε θα απομείνει!
Τότε η Ελλάς ουδέτερη και πάντα αδικημένη / το δίκαιο της θα ζητεί / και έτοιμη θα αναμένει / χωρίς ν' αναμιχθεί.
Και τότε θα μιλήσει όταν η σάλπιγξ του Θεού / εκ του Ουρανού σαλπίσει, για να δικαιωθεί. Τότε τα Έθνη μεληδόν θα
σφάζωνται αγρίως / στα όρια της Πόλεως για τα Στενά5 κυρίως.
Τότε θα πλεύσει και πνιγεί στο αίμα το μοσχάρι / τότε θα εκκαθαρισθεί η ήρα απ' το σιτάρι.
Στη θάλασσα, όπου βρεθεί, πλοίο δεν θ' απομείνει / και από το αίμα η θάλασσα κοκκινωπή θα γίνει.
Η Πόλις θα κατακαυτεί κι ίχνος δεν θα υπάρξει / πλέον ανθρώπου υλιστή, γιατί πολλά έχει πράξει.
Μόνος θα μείνει ο Ναός της του Θεού Σοφίας / το στόλισμα της Νύμφης του Αγίας Εκκλησίας. Τρία ημερονύκτια θα διαρκέσει η μάχη / όποιος εξέλθει ζωντανός μεγάλη τύχη θάχει!
Κράτη ομού δέκα οκτώ με πείσμα αγριεμένα / θα σφάζωνται αλλόφρονα στο αίμα βουτηγμένα. Την τρίτη ημέρα ακριβώς όσοι εξαντλημένοι / από την μάχη θ' αποζούν, θα δούνε ξαφνιασμένοι / εκεί ψηλά στον ουρανό στα δεξιά τα μέρη / να λάμπει υπέρ τον ήλιον ένα μεγάλο αστέρι.
Και από τ' αστέρι κάτωθεν ένας Σταυρός ν' αστράπτει, / πύρινος κατακόκκινος, κΓ έκπληκτα τα Κράτη / θ' ακούσουν εκ του ουρανού μια φωνή βροντώδη / αγγέλου απροσδόκητον και θα σταθούν στο πόδι.
Τα όπλα θα πετάξουνε στη γη και τρομαγμένοι / τ' αστέρι θα κοιτάξουνε σαν απολιθωμένοι. Σταθείτε θ' ακουστεί φωνή. Σταθείτε επί τόπου / Γιατί αρκετά εχύθηκε το αίμα του ανθρώπου. Σπεύσατε πάραυτα εκεί στα δεξιά τα μέρη / το τόξο ακολουθήσατε που βγαίνει από τ' αστέρι.
Κι εκεί θα βρείτε άνθρωπον Άγιον / δικόν Μου. Ποιμένα αυτόν εξέλεξα δια το ποίμνιόν Μου. Τούτον και σεις εκλέξατε ποιμένα να ποιμάνει / τα πρόβατα Μου, που γυρνούν έρημα δίχως στάνη.
Νύκτα θ' ακουστεί η φωνή, και ο κόσμος τρομαγμένος / εκ της φωνής της σάλπιγγος θα μείνει σαστισμένος.
Κι ευθύς το τόξο θα στραφεί προς νότον στην Ελλάδα / που απ' το φως το Ουράνιο θα φέγγει σαν λαμπάδα.
Τότε θα καταφθάνουνε οι Πρέσβεις στην Ελλάδα / ολόχαρη δε η Ελλάς με βία και γρηγοράδα, πρώτη τότε αυτή θα σηκωθεί με το στρατό της / να εκπληρώσει ολόχαρη τον Ιερό σκοπό της.
Να καταλάβει αμαχητί, τα ιερά της μέρη / που της τα πήραν οι εχθροί, που όλος ο κόσμος ξέρει.
Τότε οι πρόσφυγες ομού από χαρά σκιρτώντες / θα τρέξουνε εις τα μέρη τους σαν αετοί πετώντες.
Τότε ο Έλλην Βασιλεύς, ο εκλεκτός Κυρίου / εις πάντα θάναι άριστος και επί της υφηλίου / θα άρχει και θα διοικεί μετά δικαιοσύνης / και η γη θα χαίρεται εκ διαρκούς ειρήνης.
  Τα όπλα τα πολεμικά θα γίνουν εργαλεία / και άροτρα γεωργικά. / Κι ειρήνη και ευτυχία θα βασιλεύσει απανταχού / κι ως αδελφοί θα ζώσι / οι άνθρωποι επί της γης και δεν θα ερωτώσι / ο εις τον άλλον άνθρωπον μήπως και είναι ξένος / αλλά θα λέγεται αδελφός και εκ του Αδάμ το γένος.
  Έλληνες ανανήψατε αυτή είναι η αλήθεια / μη σας πλανούν οι άπιστοι πώς είναι παραμύθια!
  Όλα αυτά θα γίνουνε, η ώρα πλησιάζει / το σύμπαν συνταράσσεται και σας δεν σας τρομάζει; Η συμφορά που έρχεται τους ασεβείς να πλήξει / και εκ της γης αλύπητα να τους εξαφανίσει.
  Πάρετε την απόφαση και λογικά σκεφθείτε / αν θέλετε να ζήσετε και αιώνια να σωθείτε / όλοι μετανοήσατε, στραφείτε προς τα θεία / γιατί ουδεμία άλλη απ' αυτήν υπάρχει σωτηρία.
  Ο πόλεμος που έρχεται ουδέποτε έχει γίνει / τόσο μεγάλος και φρικτός, και δεν θα γένει ειρήνη, εάν δεν εκκαθαρισθεί η ήρα από το στάρι / και τα ζιζάνια να καούν σαν το ξηρό χορτάρι.
ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:     (Υπό ΛΜΔ)
Έτσι βλέπει τα πράγματα ο γ. Ιωσήφ, συνθέτοντας διάφορες προφητείες. Μπορεί να υπάρξουν διαφορές, όπως πχ η Περσία να είναι αρχικά σύμμαχος των Ρώσων, η ήττα των Ρώσων να μην είναι τόσο μεγάλη, εφ' όσον, κατά άλλες προφητείες, δεν θα υπάρξει ουσιαστικά νικητής, ενώ οι αναφορές για τη Βουλγαρία δεν είναι γνωστές σε μας από κάποια έγκυρη προφητεία. Σημειωτέον ότι για τις προφητείες που δεν ανευρίσκονται μέσα στον κανόνα Παλαιάς και Καινής Διαθήκης, χρειάζεται απαραίτητα διασταύρωση από μία ακόμη τουλάχιστον Πατερική πηγή. Αλλά και οι προφητείες της Βίβλου ερμηνεύονται αξιόπιστα μόνο από τους Αγίους.
1.  Παραχωρημένα, δηλ. να συμβούν κατά παραχώρηση Θεού, όχι κατά ευδοκίαν που είναι το πρώτο θέλημα του Θεού, κατά τους θεολόγους, αλλά κατά παραχώρηση, διότι δεν μετανοούν οι άνθρωποι, και δεν μπορεί να γίνει κάτι καλύτερο γι' αυτούς. Σε άλλη έκδοση: «αλλά είναι πεπρωμένα», που όμως είναι παρεξηγήσιμο.
2.  Άρκτος = Ρωσία και σύμμαχοι. Η Τουρκία τότε καίγεται.
3.  Στενά στην πρώτη φάση του πολέμου είναι μάλλον αυτά του Σουέζ.
4.  Αυθωρεί = αυτή την ώρα δηλ. άμεσα. Χρειάζεται προσοχή γιατί οι Έλληνες, όχι μόνο οι Κρήτες είναι αρκετά εμπαθείς στα πολιτικά, και πιάνονται κορόιδα από τις μεγάλες δυνάμεις, για τα συμφέροντα τους.
5.  Στα όρια της Πόλεως για τα Στενά. Εδώ πρόκειται βέβαια για τα στενά (Δαρδανέλια) που δίνουν έξοδο της Πόλης (Κωνσταντινούπολης), αλλά και της Ρωσίας στη Μεσόγειο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου