Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Χειροτονήθηκε ο νέος Μητροπολίτης Ελασσόνας Χαρίτων.

Ο Βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος παρέστη στη χειροτονία του νέου εψηφισμένου Μητροπολίτη Ελασσώνος κ. Χαρίτωνος από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο στον Ιερό Ναό Αγίου Παύλου στην Αθήνα.
Χειροτονήθηκε ο νέος Μητροπολίτης Ελασσόνας Χαρίτων


Ο πρώην Υπουργός συνεχάρη το νέο επίσκοπο και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στην ιερή αποστολή  του, ενώ ευχαρίστησε την ιεραρχία που εισάκουσε την έκκληση των Ελασσονιτών και εξέλεξε θεία χάριτι ως νέο μητροπολίτη, έναν άξιο κληρικό της επαρχίας Ελασσώνος ως διάδοχο του κυρού Βασιλείου.

xariton xeirotonia 2
Προσφωνώντας το νέο ιεράρχη ο κ. Χαρακόπουλος είπε τα εξής:
«Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, χρειαζόμαστε όσο ποτέ άλλοτε άξιους ιεράρχες, όπως ο νέος επίσκοπος Ελασσώνος Χαρίτων, για να στηρίζουν το λαό του Θεού με το μήνυμα της ελπίδας και της αγάπης, που είναι η πεμπτουσία του ευαγγελικού κηρύγματος.
Γι’ αυτό και επιτρέψτε μου στο πρόσωπο του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου να ευχαριστήσω την ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος που έτεινε ευήκοον ους στην παράκληση του θρησκευόμενου λαού της Ελασσώνος και εξέλεξε θεία χάριτι ως νέο μητροπολίτη, έναν άξιο κληρικό της επαρχίας μας, αντάξιο της μνήμης του μακαριστού κυρού Βασιλείου, που τόσο πρόωρα αποχαιρετήσαμε.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων, με το εγνωσμένο εκκλησιαστικό του ήθος τη σεμνότητα που τον διακρίνει και το σεβασμό στην παράδοση και τα πάτρια, είμαι βέβαιος ότι θα είναι άξιος συνεχιστής του έργου του κυρού Βασίλειου. Εύχομαι η διακονία του να αποδειχθεί ιδιαίτερα καρποφόρος.Έτη πολλά Δέσποτα. Άξιος!».
Παρόντες στη χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Ελασσώνος κ. Χαρίτωνος ήταν Αρχιερείς της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκος Ευαγγέλου, η εκπρόσωπος της Περιφέρειας Θεσσαλίας, π. Αντιπεριφερειάρχης, κ. Μαρία Μαμάρα, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ελασσόνας κ. Θεόδωρος Λιάπης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κκ. Γιάννης Σαπουνάς και Τηλέμαχος Γκαμπέτας και πλήθος κόσμου, μεταξύ των οποίων πολλοί Ελασσονίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου