Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Κρυφά μηνύματα και ο κώδικας στην Αγία Γραφή .


Σχόλιο:Mιά καινούρια μανία μας έρχεται από την Αμερική με το βιβλίο μπεστ-σέλλερ <<Κώδικας της Βίβλου>> το οποίο παίζει με την αίρεση της αριθμομανίας και της αντιστοίχησης με γράμματα,με σκοπό την απόδειξη της ύπαρξης εξωγήινου πολιτισμού,ιπτάμενων δίσκων,και πλανητικών εγκαταστάσεων,με αποδείξεις από τον χώρο της Αγίας Γραφής.Η ιδέα συναρπάζει και γίνονται εκπομπές στις ΗΠΑ,όπως αυτή του σόου της Οπρα,που είναι γνωστό και στην Ελλάδα. Ενα μέρος των ιδεών μεταφράσαμε για να γνωρίζουμε για το τι περίπου συμβαίνει,συνοδευόμενα από βίντεο.
Ένα νέο βιβλίο με τίτλο Ο κώδικας της Βίβλου ( Drosnin 1997 ) βγήκε τον περασμένο Ιούνιο και έχει καταλάβει τις λίστες μπεστ-σέλερ από τότε .Είναι γραμμένο από τον δημοσιογράφο Michael Drosnin , ο οποίος ισχυρίζεται ότι η εβραϊκή Βίβλος περιέχει ένα πολύ σύνθετο κώδικα που αποκαλύπτει γεγονότα που έλαβαν χώρα χιλιάδες χρόνια μετά τη συγγραφή της Βίβλου .Ο Drosnin υποστηρίζει ότι ορισμένα γεγονότα είναι προειπωμένα και αργότερα συνέβησαν ακριβώς όπως είχε προβλεφθεί .
Το βιβλίο έχει αναθεωρηθεί σε μεγάλο βαθμό και έχει τονώσει τα άρθρα στο Newsweek και το Time.Ο Ντρόσνιν (Drosnin) έχει επίσης κάνει τους γύρους του κυκλώματος των talk-show , όπως το" Oprah Winfrey Show" , τον Ιούνιο .Η  Warner είπε ότι φέρεται να έχει αγοράσει τα δικαιώματα της ταινίας ( Van Biema 1997 ) .
Τεχνικά ο Drosnin σε μεγάλο βαθμό βασίζεται σε εκείνη του Eliyahu , του Εβραϊκού Πανεπιστημίου του Ισραήλ , ο οποίος δημοσίευσε ένα άρθρο με τίτλο " Επιστολή με ίση απόσταση Ακολουθιών στο βιβλίο της Γένεσης " στο περιοδικό Στατιστικής Επιστήμης ( Ο Witztum , σχίζει , και το Rosenburg 1994 ) .Όπως σχίζει ,ο Drosnin οργανώνει τα 304.805 εβραϊκά γράμματα της Βίβλου σε μια μεγάλη ποικιλία .Τα κενά και τα σημεία στίξης παραλείπονται , και οι λέξεις τρέχουν μαζί η μία μετά την άλλη .Ένας υπολογιστής προσβλέπει και ψάχνει επιλεγμένα ονόματα ή λέξεις με την ενίσχυση σε κάθε νιοστό γράμμα στον πίνακα .Κάποιος μπορεί να πάει προς τα εμπρός ή προς τα πίσω!και για κάθε τιμή της " απόσταση σε βήμα, υπάρχουν "n" διαφορετικά γράμματα εκκίνησης.Ο αγώνας του Drosnin για το " Γιτζάκ Ράμπιν " είχε ένα βήμα αξία "n" ίσο με 4.772 .
Ο Drosnin συνεργάζεται με τους αρχικούς εβραϊκούς χαρακτήρες , οι οποίοι λέγεται ότι έχουν δοθεί από τον Θεό στον Μωυσή ,με ένα χαρακτήρα κάθε φορά , χωρίς κενά ή σημεία στίξης , όπως ακριβώς εμφανίζονται στον " κώδικα ". Ο κώδικας θεωρείται ότι υπάρχει μόνο στην εβραϊκή Βίβλο και όχι σε μεταφράσεις ή οποιαδήποτε άλλα βιβλία .Η έννοια κώδικας , ωστόσο , μπορεί να αποδειχθεί εύκολα με αγγλικούς χαρακτήρες .Ας εξετάσουμε το ακόλουθο στίχο από το King James Version ( KJV ) του Βιβλίου της Γενέσεως :   31:28 And hast not suffered me to kiss my sons and my daughters? thou hast now done foolishly in so doing.


Figure 1Εάν ξεκινήσετε με το R στο «κόρες », και να αποφύγετε τις τρεις επιστολές προς τον O σε " εσύ ", και άλλα τρία στην S σε " εχεις ", και ούτω καθεξής, το κρυμμένο μήνυμα " Roswell " αποκαλύπτεται !Αυτό το μήνυμα έχει μια τιμή από το βήμα 4 , όπως φαίνεται στο Σχήμα 1 .
Όταν ο Drosnin βρίσκει ένα όνομα ή λέξη αγώνα για μια δεδομένη τιμή βήματος n , τότε αυτός αναδιατάσσει τα γράμματα σε ένα τεράστιο πλέγμα ( που ο ίδιος αποκαλεί « σταυρόλεξο » ) .Η μήτρα οι επιστολές είναι μεγάλες , και μέσα σε αυτό το παζλ , τα γράμματα για το " κρυφό μήνυμα " ανεβαίνουν μαζί κατακόρυφα .( Μερικές φορές , μια ελαφρώς διαφορετική διαδικασία χρησιμοποιείται για να κάνει την κρυμμένη λέξη  διαγώνια , κάθε άλλη γραμμή , και ούτω καθεξής . ) Ο αναλυτής ή ο υπολογιστής μπορεί στη συνέχεια να αναζητήσει περισσότερες λέξεις-κλειδιά που σχετίζονται με "τα θέματα" γύρω από τη συγκεκριμένη κρυφή λέξη .Δευτεροβάθμιοι αγώνες μπορεί να τις βάλουν κάθετα, οριζόντια ή διαγώνια .Ο Drosnin βρήκε τη λέξη " Dallas " (που συνδέεται με τις λέξεις-κλειδιά «Ο Πρόεδρος Kένεντυ " ) σε ένα από τα παζλ του, αρχίζοντας από το D , και στη συνέχεια  παίρνει τα επόμενα γράμματα μετακινώντας ένα χώρο πάνω προς τα δεξιά και τρεις θέσεις κάτω αρκετές φορές .Figure 2Ένα παράδειγμα μιας τέτοιας μήτρας για το " Roswell "(Ρόζγουελ) αναφέρει στο KJV Genesis φαίνεται στο Σχήμα 2 . Οι επιστολές της " Roswell " τώρα εμφανίζονται κάθετα στο κέντρο του παζλ .Η πραγματική μήτρα των μοναδικών γραμμάτων είναι μόνο τέσσερις χαρακτήρες  εδώ ( διακεκομμένες στο κουτί ) , αλλά πήρα το θάρρος να δείξω επιπλέον γράμματα στο πλαίσιο .Ένας σύντροφος κρυμμένος, μήνυμα - « UFO » - σημειώνεται μέσα σε σύμβολα στον κύκλο .Αυτό το " UFO " είναι το ίδιο κρυφό μήνυμα με αξία βήμα 12 .Ο  Drosnin αποδέχεται τέτοιου είδους μηνύματα , ακόμη και οι λέξεις που τρέχει οριζόντια ( δηλαδή , τα πραγματικά λόγια της Αγίας Γραφής σε αρμαθιές μαζί ) .Εάν είτε το " Roswell " ή το " UFO " είχε βρεθεί κωδικοποιημένο στην εβραϊκή Βίβλο , Ο Drosnin δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει τις λέξεις από το άμεσο κείμενο ως « αγώνα » ( για παράδειγμα , τις λέξεις " εσύ hast γίνετε τώρα "ανόητα . " )Figure 3Το ασυνήθιστο ζευγάρωμα " Roswell "(Ρόζγουελ) και " UFO "(ΑΤΙΑ) παρουσιάζεται σε γραμμική μορφή στο Σχήμα 3 .Αυτός ο αγώνας είναι τόσο εντυπωσιακός, όπως  περιγράφεται στο βιβλίο του Drosnin  - ακόμα δε υπάρχει κανένας ισχυρισμός ότι ο κώδικας  στο Ευαγγέλιο θα μεταφραστεί , χάρη πάνω στο KJV Genesis .
Ο Drosnin ισχυρίζεται με μαθηματική απόδειξη ότι « κανένας άνθρωπος δεν θα μπορούσε να κωδικοποιήσει την Αγία Γραφή με αυτόν τον τρόπο " ( Drosnin 1997 , 50-51 ) .Λέει , « δεν ξέρω αν είναι ο Θεός », αλλά προσθέτει ότι ο κώδικας αποδεικνύει « ότι δεν είμαστε μόνοι . "Κρυμμένα μηνύματα.


Ορισμένοι πιστεύουν ότι αυτά τα " μηνύματα " στην εβραϊκή Βίβλο δεν είναι απλή σύμπτωση - έχουν τεθεί σκοπίμως από τον Θεό .Αλλά αν κάποιος βρει ένα κρυφό μήνυμα σε ένα βιβλίο , ένα τραγούδι παίζεται προς τα πίσω , αστεία - κοιτάζοντας τα οροπέδια στον  Άρη  , ή κάποιο άλλο αντικείμενο ή πράγμα , δεν αποδεικνύει ότι κάποιος άλλος έχει βάλει εκεί το μήνυμα σκόπιμα ;Ή μήπως το μήνυμα υπάρχει μόνο στα μάτια του θεατή ( και σε εκείνους από τους οπαδούς του) ;Μήπως η αντίληψη του νοήματος αποδεικνύει ότι το μήνυμα δημιουργείται σκόπιμα ;
Τα περισσότερα από τα στοιχεία που παρατίθενται υπέρ της δήθεν νοήμονος κατασκευής στο « Πρόσωπο του Άρη " βασίζεται σε μαθηματικές σχέσεις μεταξύ των διαφόρων δομών του Άρη με τις τοποθεσίες .Για παράδειγμα , ο συγγραφέας ,Richard Hoagland βρίσκει την αναλογία " Cydonian " ( το "πρόσωπο " βρίσκεται στην Κυδωνία,στις πεδιάδες του Άρη ) , e / p , στην εφαπτόμενη του πλάτους του προσώπου με 40.868 μοίρες βόρεια , στις αναλογίες των γωνιών τουD \u0026M;Η Πυραμίδα , και σε πολλά άλλα μέρη Hoagland ( 1992 ) .Αυτό σημαίνει ότι το "πρόσωπο " και η " πόλη " στον Άρη ήταν "σχεδιασμένη" για το σαφή σκοπό της εξάπλωσης ,αυτό είναι το μήνυμα ;Ο Hoagland λέει με έμφαση , " Ναι ! " Ο εσωτερικός σκεπτικιστής μου λέει , " Όχι τόσο γρήγορα ! "Figure 4Στην έρευνά μου σε τέτοια φαινόμενα , έχω βρει πολλές περιπτώσεις στον Άρη σε αναλογίες με τον Hoagland σχετικά με αντικείμενα που γνωρίζουμε ότι δεν έχουν σχεδιαστεί ή κατασκευαστεί από εξωγήινους , όπως η Αμερικανική Capitol ροτόντα ( Σχήμα 4 ) .Μήπως αυτό αποδεικνύει ότι οι Αρειανοί έχτισαν αυτή τη δομή ;Ή είναι αυτό το φαινόμενο που σχετίζεται κυρίως με τον προσδιορισμό και την ικανότητα του ατόμου να ψάχνει για ένα ειδικό μήνυμα ;Κάθε ειδικό μήνυμα ;
Υπάρχουν δεκάδες βιβλία σχετικά με το Νοστράδαμο .Σε μία ( Hewitt και Lorie 1991 ) , οι συγγραφείς βρίσκουν κρυμμένες προβλέψεις περιπλέκοντας τα τετράστιχα του μάντη  ( στα γαλλικά  ) , και στη συνέχεια κάνουν την αποκωδικοποίηση σύμφωνα με ένα εξαιρετικά περίπλοκο και μυστηριώδη τύπο .Το πίσω κάλυμμα εμφανίζει έντονα μια τέτοια πρόβλεψη unscrambled : " 1992 - Τζορτζ Μπους επανεξελέγη . » ( Wrong. ) Οι συγγραφείς -θα πρέπει να είναι γνωστό- ότι είναι πολύ ασφαλέστερο να βρουν κρυμμένες προβλέψεις των γεγονότων που έχουν ήδη συμβεί .
Μερικοί κριτικοί του Drosnin λένε ότι ο δημοσιογράφος κάνει απλά « εξόρυξη δεδομένων ». Ο Μαθηματικός Brendan McKay του Εθνικού Πανεπιστημίου της Αυστραλίας και οι συνεργάτες του αναζήτησαν εβραϊκά κείμενα εκτός από την Αγία Γραφή .Βρήκαν πενήντα εννέα λέξεις που σχετίζονται με την Χανουκά στην εβραϊκή μετάφραση του "Πόλεμος και Ειρήνη" .Αλλά ο McKay δεν νομίζω ότι κάνει αυτό το αξιοσημείωτο κατόρθωμα για όφελος του ή κανενός άλλου .Από τότε , ο McKay ανταποκρίθηκε στην ακόλουθη πρόκληση του Drosnin  στο Newsweek :
< >“When my critics find a message about the assassination of a prime minister encrypted in Moby Dick, I'll believe them” (Begley 1997). Ο McKay βρήκε την δολοφονία με" προβλέψεις " στο" Moby Dick" για την Indira Gandhi(Ιντιρα Γκάντι) ,τον Rene Moawad , τον Λέον Τρότσκι , αναθ. ML King, και τον Robert F. Kennedy-Ρόμπερτ Κένεντυ (βλ. http://cs.anu.edu.au/ ~ bdm / dilugim / moby .html) .Ο Eliyahu, ο ίδιος αρνήθηκε εμμέσως  ότι δούλευε μαζί με τον Ντρόσνιν , και είπε , « δεν υποστηρίζω το βιβλίο ως έχει ή τα συμπεράσματα που αντλεί " ( Van Biema 1997 ) .
Κρυφά Ονόματα στην KJV Γένεση και το Edwards(Εντουαρντς) κατά τον Aguillard.
Πραγματοποίησα πρόσφατα μια μελέτη σχετικά με την εύρεση κρυφών ονομάτων τόσο στο KJV Genesis και το 1987 με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ για  τον Edwards κατά του Aguillard ( μια γνωστή απόφαση για δημιουργισμό , που στο εξής αναφέρεται απλά σαν Edwards ) .Θα χρησιμοποιηθεί το ίδιο σύνολο κανόνων τόσο για την KJV Genesis ( περίπου 150.000 χαρακτήρες) και το Edwards ( περίπου 100.000 χαρακτήρες ) .Έχω φορτωθεί μια λίστα των προεπιλεγμένων ονομάτων και άφησα την αναζήτηση στον υπολογιστή για κάθε μία απ ​​'αυτές , για να ισαπέχουν οι ακολουθίες στην επιστολή με βήμα απόσταση από 2 έως 1.000 , και για κάθε πιθανή επιστολή εκκίνησης .Έψαξα προς τα εμπρός μόνο .
Θα περίμενε κανείς ότι  ειδικά τα βιβλικά μηνύματα είναι κρυμμένα στην εβραϊκή Βίβλο , απλά δεν θα το κάνω στο King James Version , πολύ λιγότερο στο Edwards .Και δεδομένου ότι το εβραϊκό αλφάβητο δεν περιλαμβάνει φωνήεντα , θα πρέπει να είναι πολύ πιο δύσκολο να βρείτε τους χαρακτήρες στα αγγλικά κείμενα , επειδή υπάρχει ένας επιπλέον  χαρακτήρας για κάθε φωνήεν .
Ο έλεγχος του Drosnin έγινε στο εβραϊκό κείμενο του "Πόλεμος και Ειρήνη" .Ο Drosnin ισχυρίζεται ότι , όταν έψαξε για τις λέξεις ( όπως " κομήτης ", " Δίας ", κλπ. ), στην Αγία Γραφή , τους βρήκαν συχνά εκεί, αλλά όχι στον "πόλεμος και  ειρήνη" .
Διάλεξα ένα σύνολο ονομάτων προσεκτικά .Ο κατάλογος περιείχε πέντε ονόματα τεσσάρων γραμμάτων , πέντε από τα πέντε γράμματα , πέντε από  έξι γράμματα, πέντε από  εφτά γράμματα , και πέντε είτε οκτώ ή εννιά γράμματα .Ήμουν πιο παιχνιδιάρης στην επιλογή μου με θέματα και επέλεξα τους παρουσιαστές των talk show , και τους επιστήμονες , και απλά τους λαούς , καθώς και τις πολιτικές ή ιστορικές προσωπικότητες .Βρήκα χιλιάδες κρυφά περιστατικά από αυτά τα ονόματα τόσο στη Γένεση όσο και στο Edwards .Τα αποτελέσματα φαίνονται στον Πίνακα 1 .
Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες κρυμμένα γεγονότα αποτελέσματα, για είκοσι πέντε ονόματα που υποβλήθηκαν , τόσο για την Γένεση και το Edwards .Περισσότερη αντιστοιχία δεν βρέθηκε στην πρώτη, αλλά έχει 50.000 περισσότερα γράμματα για να εργαστείτε.Μια άλλη σημαντική παρατήρηση είναι άμεσα εμφανής στον Πίνακα 1 - σύντομα ονόματα όπως " Leno " ή " Reed " βρέθηκαν πολύ πιο συχνά από ό, τι τα μεγάλα ονόματα , όπως " Gingrich " ή ( " Matsumura " είναι, φυσικά , Molleen Matsumura του " Matsumura . "Εθνικό Κέντρο για την Επιστήμη Εκπαίδευση , στο Berkeley , και το " Romero " είναι Albuquerque μποξέρ Danny Romero ) . " Ο Martin Gardner " βρέθηκε κρυμμένος στο Edwards , όσο αναμενόταν ο Gardner θα μπορούσε να συμβεί στη συζήτησή του  και το έργο του σκίζει και οι συνεργάτες του (gardner 1997 ) .Figure 7Τα αποτελέσματα είναι σαφή και συναρπαστικά , και σίγουρα δεν προκαλούν έκπληξη .Είναι πολύ πιο εύκολο να βρείτε σύντομα ονόματα από τα μεγάλα ονόματα .Μπορεί να υπάρχουν χιλιάδες περιστατικά, το όνομα με τέσσερα γράμματα "Rich ", για παράδειγμα .Αλλά ταιριάζουν " Gingrich " είναι πολύ πιο δύσκολο , δεδομένου ότι λίγες ή καμία από τις χιλιάδες περιπτώσεις προηγείται το"Rich "  με το " Ging " ακριβώς στις σωστές θέσεις  .Αλλά υπάρχουν 2.554 κρυμμένα γεγονότα του " Newt " στο KJV Genesis , έτσι ώστε θα μπορούσε κανείς να φανταστεί ότι ο Πρόεδρος της Βουλής  σίγουρα αναφέρεται με αφθονία .
Υπάρχει , βέβαια , ένας άλλος παράγοντας για την επιτυχία των κρυφών αναζητήσεων λέξεων .Με απλά λόγια , κάποια γράμματα είναι πιο συχνά από ό, τι άλλα .Στα σχήματα 5α και 5β δίνω τις σχετικές συχνότητες για τα γράμματα στη Γένεση και το Edwards .
Υπάρχει , βέβαια , ένας άλλος παράγοντας για την επιτυχία των κρυφών αναζητήσεων λέξεων .Με απλά λόγια , κάποια γράμματα είναι πιο συχνά από ό, τι άλλα .Στα Σχήματα 5α και 5β δίνω τις σχετικές συχνότητες για τα γράμματα στη Γένεση και το Edwards .
Τα διαγράμματα δείχνουν ότι ορισμένα γράμματα ( όπως Α , D , Ε , Η, Θ , Ν, Ο , Ρ , S , και Τ ) εμφανίζονται πιο συχνά από τα άλλα.Προφανώς , οι λέξεις γίνονται με αυτά τα "καυτά " γράμματα ( όπως " Reed ", " Ελάφια ", " Στάλιν " ή " Χίτλερ " ) έχουν μια καλύτερη πιθανότητα να βρεθούν από τις λέξεις που περιέχουν οποιαδήποτε "cool" γράμματα όπως το J ή Q.Το " Rosie " είχε 202 εμφανίσεις στη Γένεση , περισσότερο από το 49 για το " Oprah " - αλλά το" Oprah " περιέχει ένα δροσερό Π. ( επίσης έγινε αναζήτηση για το" Harpo , " το οποίο είναι ακριβώς " Oprah " προς τα πίσω , και βρήκα 62 εμφανίσεις) .Figure 7Όταν έκανα μια ξεχωριστή αναζήτηση για το" Roswell " στο KJV Genesis , βρήκα μόνο ένα κρυφό παιχνίδι για αυτό το λόγο με επτά γράμματα .Αλλά βρήκα 5.812 αποτελέσματα για " UFO ", 187 για το " δίσκο ", 5 για " MOGUL , " για 4.798 " NYU , " 2 για "καιρός ", 1.552 "gear ", 77 για το " crash ", 4 για " εικονική, " 295 για " αλλοδαπός ", και 2 για το « πιατάκι ». δεν μπόρεσα να βρω το " Roswell " στο Edwards στα βήματα με 1.000 ή λιγότερο, αλλά δεν είχα βρει τα περισσότερα από τα άλλα, και σε παρόμοιους αριθμούς .   /http://stargazernation.tumblr.com/   http://www.youtube.com/redirect?q=http%3A%2F%2Fwww.csicop.org%2Fsi%2Fshow%2Fhidden_messages_and_the_bible_code%2F&redir_token=0YamCqDsflr9KzmciicdcqMtGDB8MTQwMjQyMTcxOEAxNDAyMzM1MzE4 ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ STARGAZER NATION:Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου