Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Παρέμβαση Μπερίσα για τη συμφωνία οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών--ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑ'Ι'ΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ Β.ΗΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.

 ΣΧΟΛΙΟ  :  Oι εξελίξεις πλέον είναι καταιγιστικές όπως βλέπουμε στην  Ουκρανία,το Ιράκ,αλλά και στα Ελληνο-Αλβανικά.Μία είδηση από την Αλβανία μας έρχεται όσον αφορά τα θαλάσσια σύνορα Ελλάδας-Αλβανίας,λόγω ορυκτού πλούτου,και μας ήρθε στο μυαλό αυτά που έλεγε ο Γέροντας Πα'ί'σιος σε ανύποπτο χρόνο.Βλέπετε τα ύδατα του Ιονίου εμπλέκονται με την υφαλοκρυπίδα του Αιγαίου ,τον ορυκτό πλούτο και στις δύο μεριές,αλλά και τα κοινά συμφέροντα Τουρκίας-Αλβανίας.Το θέμα είναι πόσο κοντά πλέον βρισκόμαστε ώστε να εκπληρωθούν οι προφητείες.....

Παρέμβαση Μπερίσα για τη συμφωνία οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών

Εκτεθειμένη έναντι της Αθήνας αφήνει την αλβανική κυβέρνηση για το μείζον θέμα της συμφωνίας οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών η δήλωση του πρώην πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα, ότι οι λόγοι που επικαλέστηκε το Ανώτατο Δικαστήριο για την ακύρωση της συμφωνίας ουσιαστικά δεν υφίστανται.

Η υπόθεση της συμφωνίας έχει βρεθεί στο επίκεντρο της σκληρής εσωτερικής αντιπαράθεσης στην Αλβανία, με τον υπουργό Εξωτερικών (του Σοσιαλιστικού Κόμματος) κ. Μπουσάτι να προαναγγέλλει την περασμένη εβδομάδα ποινικές διώξεις εναντίον όσων ενεπλάκησαν (από τη νυν αντιπολίτευση του Δημοκρατικού Κόμματος) στην υπογραφή της συμφωνίας.
Με βάση το Διεθνές Δίκαιο.Εναντίον της συμφωνίας είχε προσφύγει το Σοσιαλιστικό Κόμμα που τότε ήταν στην αντιπολίτευση, αν και είχε θεωρηθεί ότι υπήρχε «δάκτυλος» και της Αγκυρας, που δεν επιθυμεί να υπάρξει προηγούμενο στην περιοχή με συμφωνία οριοθέτησης βάσει του Δικαίου της Θάλασσας.
Ο κ. Μπερίσα (που κάθε άλλο παρά φιλέλληνας μπορεί να θεωρηθεί) μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή χαρακτήρισε «γελοίες» της κινήσεις της κυβέρνησης του Ε. Ράμα και τόνισε ότι η συμφωνία έγινε με βάση το Διεθνές Δίκαιο και τη μέθοδο που χρησιμοποιείται στο σχεδόν 98% των περιπτώσεων, γι' αυτό όπως είπε το Ανώτατο Δικαστήριο δεν εντόπισε λάθη σε αυτήν τη ρύθμιση.
Ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας μάλιστα απέρριψε κατηγορηματικά το επιχείρημα της έλλειψης εξουσιοδότησης από τον πρόεδρο της δημοκρατίας, δηλώνοντας ότι το Σύνταγμα αναγνωρίζει το δικαίωμα εξουσιοδότησης και στον πρόεδρο και στον πρωθυπουργό και ότι υπάρχουν δεκάδες περιπτώσεις που η εξουσιοδότηση έχει δοθεί από τον πρωθυπουργό.
Αν και η Αθήνα παρακολουθεί τις εξελίξεις προσεκτικά, μετά και τις δηλώσεις Μπερίσα θα πρέπει να δοθούν πειστικές απαντήσεις από τα Τίρανα και κυρίως να δοθεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα είτε εφαρμογής της υπάρχουσας συμφωνίας είτε επανυπογραφής της (έστω με οριακές προσαρμογές), ώστε να μη χαθεί η ευνοϊκή συγκυρία, η απόφαση της ΕΕ για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Αλβανία, την οποία υποστηρίζει σθεναρά η Ελλάδα.    http://aftonomi.gr/politiki/item/3949-parembasi-mperisa-gia-ti-symfonia-oriothetisis-thalassion-zonon.html
                           ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 1991.    Είχαμε πάει με τους δύο Βορειοηπειρώτες εργάτες της σχολής στον Γέροντα.Οι άνθρωποι ήταν πολύ πονεμένοι,κουρασμένοι και φοβισμένοι από τους Αλβανούς που συγκροτούσαν συμμορίες και λεηλατούσαν τα ελληνικά χωριά.Φοβόντουσαν και γι'αυτή την ζωή τους.Πολλοί χάνονταν.Τους σκότωναν.Δεν είχαν ελπίδα από πουθενά.Πολλά τους είπε ο Γέροντας,που ήξερε καλά την κατάσταση και την περιοχή μια και είχε μεγαλώσει στην Κόνιτσα.                                 -Είχαμε μία ελπίδα στην Ελλάδα.Τώρα που τάδαμε από κοντά τα πράγματα δεν πιστεύουμε,είπαν στο τέλος σχεδόν απελπισμένοι.Μούριξε ένα βλέμμα ο Γέροντας σαν να σκεφτόταν ότι αυτός θα τα βγάλει στην φόρα,αλλά πιεζόμενος από την ανάγκη είπε:''Μη φοβάσε.Εσάς θα σας ελευθερώσουν κάτι παλαβοί,από μέσα και από έξω.Παλαβοί με την καλή έννοια,δηλαδή παλικάρια.Αυτοί δεν θα καταλαβαίνουν από πολιτικές και θα μπουν μέσα να βοηθήσουν.Οι πολιτικοί θα το χαρούν και αυτοί κατά βάθος,αλλά αυτοί δεσμεύονται και δεν μπορούν να ενεργήσουν.Οι άλλοι θα το δεχτούν.Ε!αφού έγινε τώρα,έγινε θα πουν.Μη φοβάσε.Λειτουργούν και οι πνευματικοί νόμοι.Πόνος είναι αυτός.Μια οικογένεια είμαστε και μας χώρισαν.Σαν να λένε αυτά τα παιδιά να πάνε χώρια από τους υπόλοιπους.Πονάει αυτό!Τόσες φορές την ελευθερώσαμε την Βόρεια Ήπειρο,τόσα αίματα,τόσα κρυοπαγήματα.Δεν θα παν χαμένα όλα αυτά.Και την Κωνσταντινούπολη θα την πάρουμε.Θα μας την δώσουν δηλαδή.Όχι από καλοσύνη ή από δικαιοσύνη.ΟΧΙ.Αλλά θα οικονομήσει ο Θεός νάρθουν έτσι τα συμφέροντα των μεγάλων,ώστε να τους βολεύει νάχουμε εμείς την Πόλη.Και την Καππαδοκία θα την πάρουμε"   Τον κοίταξα με απορία.  --Και την Καππαδοκία Γέροντα;ρώτησα.    ---Ε!Θα είναι τόσο χαλαρά τα πράγματα εκεί και θα μπορεί να πηγαίνει όποιος θέλει,οπότε θα είναι σαν να την έχουμε.     Ο Χίτλερ και ο Μουσολίνι σηκώνουν πάλι κεφάλι.Οι Αμερικανοί σου λέει , τι γίνεται εδώ; Θα μας βοηθήσουν οι Άγγλοι και οι Αμερικανοί. ---Καλά Γέροντα,οι Τούρκοι είναι 10.000.000 στην Πόλη...και να μας την δώσουν,πως θα μπορέσουμε να τους ελέγξουμε; --Θα τους περάσουν απέναντι,από την άλλη μεριά.Ο λογισμός μου λέει[τόνισε το λογισμός]ότι θα το κάνουν έτσι για τα νερά...Να είναι Διεθνή...μετά θα πέσει και χολέρα στην Τουρκία και θα γίνει μεγάλο κακό.Θα πεθάνουν πάρα πολλοί.Το έχει πει και ο Άγιος Αρσένιος αυτό.Είχε γράψει ένα τετράδιο με προφητείες....σου το έχω δείξει; --Ναι,γέροντα. --...μετά είναι και το ένα τρίτο που θα γίνουν χριστιανοί. ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ Ο ΠΑΤΗΡ ΠΑ'Ι'ΣΙΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου