Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Η πρεσβεία των ΗΠΑ ετοιμάζεται να εκκενώσει το κτίριο στη Βαγδάτη καθώς πέφτει η Tal Αφάρ και οι Ιρακινές δυνάμεις στη Σαμάρα.


Οι Αυστραλοί και Αμερικανοί, προσωπικό της πρεσβείας στη Βαγδάτη θα εκκενώσουν τα κτίρια λόγω του τρόμου που σαρώνει το Ιράκ μετά την κυκλοφορία των εικόνων που δείχνουν στρατιώτες να συλλαμβάνονται και να σφαγιάζονται .491805-83da583c-f4ce-11e3-ba3b-878da0800edb    
Το Υπουργείο Εξωτερικών και Εμπορίου αναφέρει ότι ένας αριθμός μελών του προσωπικού της πρεσβείας έχει αποσυρθεί από την Βαγδάτη , λόγω της επιδείνωσης της κατάστασης της ασφάλειας .
Οι Ισλαμιστές μαχητές έχουν αναλάβει ένα τεράστιο κομμάτι του εδάφους στο βόρειο Ιράκ, σε μια επίθεση που έχει φέρει τις μάχες εντός 80 χλμ. από την πρωτεύουσα .
« Η αυστραλιανή πρεσβεία παραμένει ανοικτή με  μειωμένα επίπεδα στελέχωσης , '' λέει η DFAT στις τελευταίες ταξιδιωτικές συμβουλές .
" Είναι απίθανο να είναι σε θέση να παράσχουν προξενική συνδρομή στο Ιράκ κατά την τρέχουσα χρονική στιγμή . ''
Ο υπουργός Εξωτερικών Julie Bishop , λέει ότι ένας « ουσιαστικός πυρήνας '' του προσωπικού της πρεσβείας θα παραμείνει στη θέση του , αλλά θα πρέπει να περιοριστεί σε ό, τι μπορούν να κάνουν για τους κατ 'εκτίμηση 90+ Αυστραλούς στο Ιράκ .
«Λόγω του πολύ δύσκολου περιβάλλοντος ασφαλείας είναι απίθανο να είναι σε θέση να παρέχουν το επίπεδο της προξενικής συνδρομής που θα μπορούσε να αναμένεται , '' είπε το ABC ραδιόφωνο, σήμερα το πρωί .
ΝΕΥΡΙΚΕΣ ΗΠΑ για τη Βαγδάτη και το ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ.
Η New York Times αναφέρει ότι η πρεσβεία των ΗΠΑ  , επίσης, ετοιμάζεται να εκκενώσει " σημαντικό αριθμό " από τους 5500 άτομα, προσωπικό της στο πρόσωπο του ανηλεή προόδου των ανταρτών .
Η  φρουριακή πρεσβεία στοιχίζει $ 600,000,000 στις όχθες του ποταμού Τίγρη, είναι η καρδιά που χρησιμοποιείται για να είναι γνωστή ως η Πράσινη Ζώνη ,  βαριά οχυρωμένη για να υπερασπιστεί την ένωση στην καρδιά της Βαγδάτης .     http://www.heraldsun.com.au/news/world/the-us-embassy-is-preparing-to-evacuate-baghdad-as-tal-afar-falls-and-iraq-masses-forces-at-samarrah/story-fni0xs61-1226955492200?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+HeraldSunWorld+%28Herald+Sun+%7C+World+News%29  ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ HERALD SUN:Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου