Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Η Ρωσία θα απαιτήσει από την Τουρκία να επιστρέψει την χριστιανική Αγία Σοφία.

H Αγια-Σοφία είχε συμπεριληφθεί στην παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO, ανάμεσα σε άλλα μνημεία του ιστορικού κέντρου της Κωνσταντινούπολης το 1985. 


 Η Δούμα υποστήριξε την ιδέα να επιστρέψουν την Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη, στην τουρκική Ορθόδοξη Εκκλησία.Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής της επιτροπής της Δούμας για Ακίνητα, συντονιστής μεταξύ των φατριών της κοινοβουλευτικής ομάδας για την προστασία των χριστιανικών αξιών, Σεργκέι Gavrilov, αναφ'ερει το RIA Novosti. 
"Η ρωσική πλευρά θεωρεί ότι είναι δυνατό να σκεφτούμε ότι είναι στην Τουρκία, στην Κωνσταντινούπολη, το αρχαίο ιερό του χριστιανικού κόσμου -η   Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης (Αγία Σοφία) -. Ο αρχαίος βυζαντινό καθεδρικός ναός, η ιστορία του οποίου συνδέεται με την ιστορία της καθολικής χριστιανικής εκκλησίας Αναμένουμε ότι η τουρκική πλευρά θα κάνει ένα φιλικό βήμα - την επιστροφή  στην Κωνσταντινούπολη,της Αγίας Σοφίας σε Χριστιανική Εκκλησία "- είπε ο Gavrilov. 
Σύμφωνα με τον Gavrilova,οι ρωσο-τουρκικές σχέσεις "Διανύουν μια δοκιμή  αντοχής.» 
Η Αγία Σοφία, η οποία βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη, μετά την κατάληψη της πόλης από τους Οθωμανούς το 1453 μετατράπηκε σε τζαμί. Μόνο όταν το 1935, η Αγία Σοφία έγινε μουσείο απέκτησε   το καθεστώς.Η Αγία-Σοφία είχε συμπεριληφθεί στην παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO, ανάμεσα σε άλλα μνημεία του ιστορικού κέντρου της Κωνσταντινούπολης το 1985.    http://m.novinite.ru/view_news.php?id=19516   ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ M.NOVINITE.RU:Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου