Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018

Η Ζάκυνθος προσκυνά τον Άγιο της Συγχώρεσης (live).Η Ζάκυνθος λιτάνευσε τον Άγιο Διονύσιο || Χρονια Πολλά απανταχού…(ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ).


Η Ζάκυνθος προσκυνά τον Άγιο της Συγχώρεσης (live)

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τιμά η Ζάκυνθος τον Πολιούχο της Άγιο Διονύσιο, τον Άγιο της Συγχώρεσης.

Στις 11 το πρωί  θα γίνει η Λιτάνευση του σεπτού Σκηνώματος του Αγίου Διονυσίου στην πόλη. Την Ιερή Πομπή θα πλαισιώσουν έξω από τον Ναό, άγημα αποδόσεως τιμών της 117 Πτέρυγας Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας, οι Φιλαρμονικές του Δήμου Ζακυνθίων και των περιοχών Αλυκών και Αρτεμισίων, τμήματα Προσκόπων και Οδηγών, αντιπροσωπείες Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων, Λυκείων και Τεχνικών Σχολών.
Την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018, ώρα 8.30 το πρωί θα τελεσθεί η Αρχιερατικό Συλλείτουργο και στη συνέχεια, ώρα 11, η περιφορά του σεπτού Σκηνώματος του Αγίου Διονυσίου μέσα στον Ιερό Ναό και η εναπόθεσή Του στην Ιερά Λάρνακα. Την επισημότητα της εορτής θα αναγγείλει η Φιλαρμονική του Δήμου Ζακυνθίων,παιανίζοντας κατά μήκος της παραλιακής λεωφόρου.
Παρακολουθείστε ζωντανά τις εκδηλώσεις μέσω του IΟΝΙΑΝ TV.


Οι εορτασμοί άρχισαν χθες το πρωί, όταν  υπό τους ήχους των καμπάνων, τα σφυρίγματα των πλοίων και κανονιοβολισμούς «σηκώνεται» το Ιερό Σκήνωμα του Αγίου Διονυσίου από τη Λάρνακα όπου φυλάσσεται και μεταφέρεται μπροστά από την Αγία Τράπεζα όπου και παρέμεινε μέχρι τις 5μμ. Κατόπιν έγινε η Επίσημη Κάθοδος του Μητροπολίτη Ζακύνθου κ.κ. Διονυσίου από την Ιερά Μονή στο Ναό και ακολούθησε Δοξολογία με Περιφορά του σεπτού Σκηνώματος μέσα στον Ναό και στη συνέχεια Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός.
Φέτος συμπληρώνονται 301 χρόνια από την κοίμηση του Αγίου.

Η Ζάκυνθος λιτάνευσε τον Άγιο Διονύσιο || Χρονια Πολλά απανταχού…

Με την καθιερωμένη -αλλά μικρότερης διάρκειας λόγω της βαριάς συννεφιάς- λιτανεία του Σεπτού Λειψάνου του Προστάτη και Πολιούχου της Ζακύνθου, Αγίου Διονυσίου, σε ολόκληρη την πόλη υπό τους ήχους των κανονιοβολισμών, το σφύριγμα των πλοίων και το μελωδικό χτύπημα των καμπαναριών να τη συνοδεύουν κορυφώθηκαν με ευλάβεια και μεγαλοπρέπεια οι εορταστικές εκδηλώσεις. 
Τον Πολιούχο του νησιού τίμησαν με την παρουσία τους, εκτός από τον οικείο Μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Διονύσιο, οι Μητροπολίτες Δωδώνης Χρυσόστομος, Ζάμπιας Ιωάννης, Αξώμης Δανιήλ και οι Επίσκοποι Χριστιαννουπόλεως Προκόπιος και Ωλένης Αθανάσιος.
Στις εορταστικές και θρησκευτικές εκδηλώσεις συμμετείχαν ο Βουλευτής Ζακύνθου και πρώην Υπουργός Σταυρος Κοντονής, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θόδωρος Γαλιατσάτος, οι Αντιπεριφερειάρχες Ζακύνθου Λευτέρης Νιοτόπουλος και Επιχειρηματικότητας Δ. Μπάστας, ο Δήμαρχος Παυλος Κολοκοτσάς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Τσίπηρας, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, πολιτευτές και οι τοπικές στρατιωτικές Αρχές.
 
Τις Ένοπλες Δυνάμεις εκπροσώπησαν Αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας. Τιμές απέδωσαν οι τοπικές Φιλαρμονικές Ζακυνθίων, Αλυκών και άγημα της Πολεμικής Αεροπορίας. επίσης συμμετείχαν τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τα Σώματα Ελλήνων Προσκόπων και Οδηγών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου