Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2018

Με Πατριαρχικές Εξαρχίες σε Ευρώπη και Ασία απαντά η Μόσχα.

rosiki sinodos
Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης

Σκλήρο πόκερ διεξάγεται μεταξύ Οικουμενικού Πατριαρχείου και Πατριαρχείου Μόσχας, μόλις 10 ημέρες πριν ο νέος Επικεφαλής της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας παραλάβει τον Τόμο.
Σύμφωνα με πληροφορίες η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ρωσίας, απάντησε στις ενέργειες του Οικουμενικού Πατριαρχείου σχετικά με την κατάσταση στην Ουκρανία.

Οι πληροφορίες της Romfea.gr αναφέρουν ότι η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Μόσχας, αποφάσισε να δημιουργήσει Πατριαρχικές Εξαρχίες στην Δυτική Ευρώπη και την Νοτιοανατολική Ασία.
Συγκεκριμένα η Εκκλησία της Ρωσίας θα δημιουργήσει Πατριαρχική Εξαρχία στην Δυτική Ευρώπη με έδρα το Παρίσι, συμπεριλαμβανομένων των ακόλουθων χωρών που θα είναι στην ποιμαντική της ευθύνη: Ανδόρα, Βέλγιο, Μεγάλη Βρετανία και Βόρεια Ιρλανδία, Ιρλανδία, Ιταλία, Λιχτενστάιν, Λουξεμβούργο, Μονακό και Ολλανδία.
Η Δυτικοευρωπαϊκή Εξάρχια της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας θα διευθύνεται από τον Επίσκοπο Ιωάννη (Roshchin), ο οποίος εδώ και πολύ καιρό διακονούσε στις Ηνωμένες Πολιτείες και πρόσφατα διορίστηκε Δευθυντής των πατριαρχικών ενοριών στην Ιταλία.
Το ίδιο πλάνο θα πραγματοποιηθεί και στην Ασία με πολλαπλασιαμό Εκκλησιών, κοινοτήτων και πλειάδα κληρικών για τον καθημερινά αυξανόμενο ρωσόφωνο πληθυσμό σε αυτές τις χώρες.
Να αναφερθεί ότι η Πατριαρχική Εξαρχία στην Ασία θα έχει κέντρο την Σιγκαπούρη, ενώ θα διαποιμάνει τις ακόλουθες χώρες: Βιετνάμ, Ινδονησία, Καμπότζη, Βόρεια Κορέα, Νότια Κορέα, Λάος, Μαλαισία, Μυανμάρ, Φιλιππίνες και Ταϊλάνδη.
Την Εξαρχία στη Νοτιοανατολική Ασία θα διευθύνει ο Αρχιεπίσκοπος Σολτσενογκόρσκι κ. Σέργιος, Επικεφαλής της διοικητικής γραμματείας του Πατριαρχείου Μόσχας.
Σύμφωνα με εκπροσώπους του Πατριαρχείου Μόσχας, οι αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου είναι μια απάντηση στις αντικανονικές αποφάσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Ουκρανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου