Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018

Συνεχίζεται η έρευνα για τις κλεμμένες εικόνες στην Θεσπρωτία.

 Η αναλυτική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ιωαννίνων, είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη δύο ατόμων, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν δώδεκα κλεμμένες εικόνες και τη συνακόλουθη εξιχνίαση δύο υποθέσεων κλοπών που διαπράχθηκαν σε Ιερούς Ναούς σε περιοχές της Θεσπρωτίας.Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν, στην περιοχή της Πλαταριάς Θεσπρωτίας, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί, ηλικίας 64 και 65 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Ειδικότερα, μετά από διερεύνηση πληροφοριών σχετικά με την παράνομη κατοχή και απόκρυψη κλεμμένων εικόνων, εντοπίστηκαν οι ανωτέρω να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δράση.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο χώρο των αποσκευών του αυτοκινήτου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δώδεκα εικόνες, που όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, είχαν κλαπεί από τους δύο κατηγορούμενους το τελευταίο χρονικό διάστημα και συγκεκριμένα:
  • οκτώ εικόνες, είχαν αφαιρεθεί κατά το χρονικό διάστημα από 11-11-2018 έως 09-12-2018, από το εξωκκλήσι του Αγίου Μηνά στη Φροσύνη Θεσπρωτίας
  • τέσσερις εικόνες, είχαν αφαιρεθεί βραδινές ώρες της 17/18-12-2018, από το εξωκκλήσι του Τιμίου Ιωάννη του Προδρόμου, στην περιοχή Γερακάρη Μαργαριτίου Θεσπρωτίας.
Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο των δραστών, κατασχέθηκε ως μέσο τέλεσης των κλοπών.
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ η έρευνα συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων για την πλήρη διαλεύκανση του εύρους της δράσης τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου