Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018

Ο Αβακόφ προέβλεψε τη "καταστροφή" της Ρωσίας σε περίπτωση "επίθεσης στο έδαφος".Τι προκλήσεις για τη Μαύρη Θάλασσα αναμένουν από το Κίεβο.

ΣΧΟΛΙΟ : Εδώ θα βρείτε τους κανόνες διέλευσης στα Δαρδανέλια και αν κλείσουν τα Στενά λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και τη Μαύρη θάλασσα,τότε τα Ελληνοτουρκικά θα είναι θέμα ημερών αν όχι ωρών.
MOSCOW, 17 Δεκεμβρίου - Νέα του RIA . Ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας Άρσεν Αβακόφ υποσχέθηκε μια επιθετική «καταστροφή» για τη Ρωσία σε περίπτωση «επίθεσης εδάφους» από τη Μόσχα.Ουκρανοί στρατιώτες στη βάση των αεροπορικών δυνάμεων στην περιοχή Zhytomyr πριν από την αναδιάταξη στα ανατολικά της Ουκρανίας
"Είμαστε σε κατάσταση στρατιωτικού δικαίου, αναμένοντας ότι θα συνεχιστούν επιθετικές ενέργειες από τη Ρωσία. Είναι πολύ σημαντικό να είμαστε έτοιμοι για οποιεσδήποτε επιθετικές ενέργειες μπορεί να είναι από την πλευρά του εχθρού", ανέφερε o υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας .
Σε περίπτωση εξωτερικής "απειλής", ο Aβακόφ υποσχέθηκε να κινητοποιήσει όλες τις δυνάμεις της χώρας. Κατά την άποψή του, για το Κίεβο, μια ένοπλη σύγκρουση με έναν γείτονα θα ήταν μια «δύσκολη πρόκληση».
Στην περίπτωση αυτή, ο αξιωματούχος εξέφρασε την ελπίδα ότι η σύγκρουση των δύο στρατών δεν θα συμβεί.Командно-штабные учения ВМС Украины “Шторм – 2018”

Πρόκληση της Ουκρανίας.

Νωρίτερα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ ανέφερε σχετικά με την προετοιμασία από τις ουκρανικές αρχές μιας ένοπλης προκλητικής συμπεριφοράς. Ο επικεφαλής του τμήματος δήλωσε ότι ο Πρόεδρος Πόροσενκο σχεδιάζει την "καταπολέμηση χαμηλής έντασης" στα σύνορα με την Κριμαία στα τέλη Δεκεμβρίου.
Αυτή τη στιγμή, το Κίεβο συζητά τα επόμενα βήματα με τους Δυτικούς επιμελητές και τους διαχειριστές του, δήλωσε ο υπουργός. Σύμφωνα με πληροφορίες της Μόσχας, ο πρόεδρος της Ουκρανίας συνιστάται να πραγματοποιήσει μια πρόκληση σε τέτοιο βαθμό ώστε να μπορεί κανείς να "κραυγάζει συνεχώς στο πεδίο της προπαγάνδας ότι οι Ρώσοι επιτίθενται στην Ουκρανία".
"Η πρόκληση είναι δυσάρεστη, μικροαστική, οι αντίστοιχες υπηρεσίες μας λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αποτρέψουν τέτοιες υπερβολές", δήλωσε ο Λαβρόφ.
Ο υπουργός εξέφρασε επίσης την πεποίθηση ότι το Κίεβο θα συνεχίσει τις προκλήσεις στην περιοχή των στενών του Κερτς.
Με τη σειρά τους, η Κριμαία σημείωσε ότι είναι έτοιμοι για τις προκλήσεις του Πόροσνενκο. Έτσι, ο επικεφαλής του κοινοβουλίου της δημοκρατίας, Βλαντιμίρ Κωνσταντίνοφ, σημείωσε ότι οι ουκρανικές αρχές δεν είναι πλέον σε θέση να κάνουν σοβαρά βήματα.
Το Κίεβο κατηγορεί τη Μόσχα συστηματικά για την προετοιμασία μιας «επίθεσης» και επιθετικών ενεργειών. Έτσι, την Κυριακή, ο Πόροσενκο ανακοίνωσε ότι ο στρατιωτικός νόμος στη χώρα θα μπορούσε να επεκταθεί σε περίπτωση "εισβολής ρωσικών στρατευμάτων" στην Ουκρανία. Στη Ρωσία, αυτές οι δηλώσεις είναι δύσπιστες. Έτσι, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν ενώνει την επιθετική ρητορική του Ποροσένκο με την επικείμενη προεκλογική εκστρατεία στην Ουκρανία.

Τι προκλήσεις για τη Μαύρη Θάλασσα αναμένουν από το Κίεβο.

MOSCOW, 17 Δεκεμβρίου - RIA Novosti, Anton Lisitsyn. Η Ουκρανία καλεί το ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα - Ο Πρόεδρος Petro Poroshenko ζήτησε να στείλει μια αποστολή η βορειοατλαντική συμμαχία. Μετά το περιστατικό στο στενό του Κερτς, το Κίεβο προσπαθεί να επιδεινώσει περαιτέρω την κατάσταση. Γιατί είναι ωφέλιμη για τις ουκρανικές αρχές.
Το CNN ανέφερε ότι ο αμερικανικός στρατός είχε διαμηνύσει στο υπουργείο Εξωτερικών να ενημερώσει την Τουρκία σχετικά με πιθανά σχέδια για την αποστολή πλοίων του Ναυτικού των ΗΠΑ στη Μαύρη Θάλασσα. Σύμφωνα με τους συνομιλητές του καναλιού, αυτό μπορεί να είναι μια αντίδραση στις ενέργειες της Ρωσίας στο στενό του Κερτς.
Στην ίδια την Τουρκία, έχουν εξαπλωθεί πληροφορίες σχετικά με την κατασκευή στη Μαύρη Θάλασσα μιας νέας ναυτικής βάσης, την ένατη στη σειρά. Όπως αναφέρθηκε από τη δημοσίευση του Milliyet, «το έργο είναι ιδιαίτερα σημαντικό υπό το πρίσμα της πρόσφατης ρωσο-ουκρανικής σύγκρουσης στην περιοχή των στενών του Kerch» και την πιθανή αναζωογόνηση του αμερικανικού στόλου.
Στο Κίεβο, δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν να δημιουργούν δυνάμεις στη Θάλασσα του Αζοφ. Ο υπουργός Άμυνας Στέπαν Πολτοράκ δήλωσε ότι τα ουκρανικά πλοία θα περάσουν από το στενό του Κερτς.Και τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι τέσσερις νέες μονάδες μάχης για τον ουκρανικό στόλο είχαν τεθεί στο εργοστάσιο Leninskaya Kuznya στο Κίεβο: δύο θωρακισμένα σκάφη και δύο βάρκες επίθεσης .

Συμβουλές από  έμπειρο ναυτικό.

Το γεγονός ότι η Μαύρη Θάλασσα θα μπορούσε να γίνει αρένα της αντιπαράθεσης συζητήθηκε από ειδικούς πολύ πριν από το συμβάν του Κερτς. Έτσι, τον Οκτώβριο του 2017, ο Αμερικανός ναύαρχος Τζέιμς Σταυρίδης δημοσίευσε ένα άρθρο στο Bloomberg με συστάσεις για τη «συσσώρευση της Ρωσίας» στη Μαύρη Θάλασσα. Ήξερε για τι μιλούσε: νωρίτερα, ο Σταυρίδης διοίκησε την αμερικανική νότια διοίκηση, στη συνέχεια την ευρωπαϊκή διοίκηση των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ και, τέλος, τις συνδυασμένες ένοπλες δυνάμεις του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη. Με μια λέξη, γνώριζε αρκετά καλά το "θέατρο των στρατιωτικών δράσεων".
Ο Σταυρίδης πρότεινε ότι η Ουάσιγκτον "θα συνεργαστεί στενά" με την Τουρκία, η οποία κρατά τα κλειδιά για τη Μαύρη Θάλασσα, ελέγχοντας τα στενά. Οι αμερικανοί ναυτικοί, όπως σημείωσε ο ναύαρχος, θα έπρεπε συχνά να "επιδεικνύουν τη σημαία" στα ανοικτά των ακτών της Ρωσίας. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Βορειοατλαντική Συμμαχία πρέπει να στείλει τακτικά πλοία στα λιμάνια της Ρουμανίας, της Τουρκίας, της Βουλγαρίας, της Γεωργίας και της Ουκρανίας, να διεξάγει κοινές ασκήσεις και εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Ο Σταυρίδης συνέστησε στις δυτικές επιχειρήσεις να μην παραμείνουν στην άκρη και να επενδύσουν στις χώρες του Εύξεινου Πόντου, συνδέοντας τις οικονομίες τους με τις ΗΠΑ και την ΕΕ.
Το 2017, τα πλοία του αμερικανικού στόλου και άλλων χωρών επισκέφθηκαν το λιμάνι της Οδησσού περίπου δέκα φορές για να στηρίξουν τον "σύμμαχο". 

Η Κριμαία είναι δική μας, αλλά ο Βόσπορος και τα Δαρδανέλια δεν είναι.

Το καθεστώς διέλευσης του Βόσπορου και των Δαρδανελλίων είναι διαφορετικό για τα πλοία της Μαύρης Θάλασσας και των κρατών εκτός του Εύξεινου Πόντου. Σε καιρό ειρήνης, η Ρωσία, η Ουκρανία, η Ρουμανία και η Βουλγαρία μπορούν, υπό την προϋπόθεση προηγούμενης ειδοποίησης προς την Άγκυρα, να περάσουν πολεμικά πλοία οποιασδήποτε τάξης μέσω των στενών. Αλλά για τις εξουσίες της Μαύρης Θάλασσας υπάρχουν σημαντικοί περιορισμοί.
Οι δυνατότητες της τουρκικής πλευράς να ελέγχει τη στρατιωτική ναυσιπλοΐα χρησιμοποιώντας τις διατάξεις της Σύμβασης του Μοντρέ είναι μεγάλες, αλλά όχι απεριόριστες, εξηγεί ο αρχηγός στη RIA Novosti, του πρώτου βαθμού του αποθεματικού, Πάβελ Βισνιάκοφ, κατά το παρελθόν - αναπληρωτής προϊστάμενος του προσωπικού του αντι-υποβρύχιου τμήματος για την μάχιμη εκπαίδευση. Από την άλλη πλευρά, οι εμπειρογνώμονες σημειώνουν ότι η Άγκυρα επιδιώκει να επανεξετάσει το καθεστώς του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων ως διεθνών στενών για να τα καταστήσει τα εσωτερικά ύδατα του λιμανιού της Κωνσταντινούπολης.
Για το σκοπό αυτό, η Τουρκία εισάγει μονομερώς ορισμένους κανονισμούς για τη χρήση των στενών. Ειδικότερα, απαιτεί να επιβιβαστεί ο καπετάνιος του. "Τα πλοία και τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού της Ρωσίας δεν έχουν εκπληρώσει ποτέ τις απαιτήσεις των εν λόγω εγγράφων όσον αφορά την υποχρεωτική πλοήγηση", αναφέρει ο Βισνιάκοφ.
Συνολικά, συνεχίζει ο βετεράνος του Πολεμικού Ναυτικού, η ισορροπία δυνάμεων στη Μαύρη Θάλασσα δεν είναι σταθερή. "Τα περιστατικά παρόμοια με τα πρόσφατα στο κανάλι Kerch-Yenikalsky θα επαναληφθούν, αλλά αυτά είναι τσιμπήματα κουνουπιών, τα οποία δεν έχουν καν τακτική αξία", λέει. να οικοδομήσουμε μια ισχυρή ομάδα αεροπορίας και πυραύλων και να κυριαρχήσουμε στην περιοχή ".
Αλλά αυτά τα πλεονεκτήματα δεν είναι απόλυτα, προειδοποιεί ο Vishnyakov. Θεωρεί ότι υπάρχει μεγαλύτερη απειλή κατά τη διάλυση της Συνθήκης για την εξάλειψη των πυραύλων μεσαίας εμβέλειας και βραχύτερης εμβέλειας (INF). Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε πολύ δυσάρεστα γεγονότα, αλλά και τα ξένα ναυτικά πλοία δεν θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο σε αυτό.Η παρουσία τους είναι απλώς μια επίδειξη της σημαίας και της αποφασιστικότητας που αντισταθμίζεται από την παρουσία μιας ομάδας σοβαρών δυνάμεων στην Κριμαία ικανών να τα καταστρέψουν πριν από την πιθανή χρήση πυραυλικών όπλων "- εξηγεί ο Vishnyakov.

Ο λόγος για τις νέες κυρώσεις

Το Κίεβο έχει αναπτύξει μια συγκεκριμένη στρατηγική δράσης για την Αζοφική και τη Μαύρη Θάλασσα, δήλωσε ο πολιτικός στρατηγός, πρώην αναπληρωτής του δημοτικού συμβουλίου της Οδησσού, Ιγκόρ Δημητριέφ. Κατά την άποψή του, οι αποφάσεις της μεταπολιτευτικής κυβέρνησης είναι άχρηστες από στρατιωτική άποψη, αλλά είναι σημαντικές για την πολιτική.
"Οι αρχές της Ουκρανίας επιδεινώνουν τακτικά την κατάσταση με στόχο την αλλαγή της στρατηγικής προοπτικής, η οποία γίνεται με βήμα προς βήμα.Η βάση στο Όκακοβο φαίνεται να είναι επιπόλαιη, αλλά το γεγονός είναι ότι έχουν ήδη καθορίσει τον τόπο εκεί: το σημείο που συνδέεται με τις ΗΠΑ εμφανίστηκε στη Μαύρη Θάλασσα , - ο συνομιλητής εκφράζει την άποψη του RIA Novosti.- Το έργο της Ουκρανίας είναι να διατηρήσει την κατάσταση στη Μαύρη Θάλασσα κάτω από άγχος.Το Κίεβο δεν έχει άλλους πρακτικούς σκοπούς.Αν ήθελαν να διαπραγματευτούν και να χρησιμοποιήσουν τη μαύρη και αζοφική θάλασση με οικονομικά οφέλη, καθώς και όλες οι διαμάχες. Το μόνο κέρδος του Κιέβου είναι η συνεχής ένταση στα σύνορα της Ρωσίας, η δημιουργία μιας σύγκρουσης Η επιδείνωση της κατάστασης δημιουργεί νέες κυρώσεις για να διαταράξει την κατασκευή του Nord Stream - 2.
Ο Ντμίτριεφ ξεχωρίζει ένα πολιτικό επίδομα: ο Πόροσενκο δείχνει στη Δύση ότι είναι άξιος υποψήφιος για δεύτερη θητεία, ενώ παράλληλα επιλύει τα εσωτερικά πολιτικά του καθήκοντα. "Και αν ο Πόροσενκο διατηρήσει την εξουσία, παρέχει τον εαυτό του και προσωπικά οικονομικά οφέλη - τότε δεν μπορείτε να ανησυχείτε, ξέρει πώς", προσθέτει ο εμπειρογνώμονας.
Σύμφωνα με τον Δημήτριφ, το γεγονός ότι το Κίεβο δεν παίζει το δικό του, αλλά το παιχνίδι κάποιου άλλου αποδεικνύεται από την ανάλυση του ουκρανικού Τύπου. "Μετά τον Κερτς, πολλοί στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες στην Ουκρανία δημοσιεύουν εκτιμήσεις διαφόρων βαθμών βλακείας σχετικά με το πώς η Ρωσία πρόκειται να καταλάβει την Ουκρανία .. Τα αναλυτικά υλικά είναι φαινομενικά ανόητα, αλλά δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως σημαντικά. μας επιτρέπουν να ξεχάσουμε την "επιθετική Ρωσία", καταλήγει ο πολιτικός.
https://ria.ru/20181217/1548010129.html
https://ria.ru/20181217/1548149854.html
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ RIA NOVOSTI : corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου