Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019

Πειραιώς Σεραφείμ: «Δικαιώθηκε ο αγώνας μας» (ΒΙΝΤΕΟ).

Δικαιώθηκε ο αγώνας, αναφέρει ο , σχολιάζοντας την απόφαση του ΣτΕ για τα .

«Ήταν ένας μακροχρόνιος αγώνας ο οποίος δικαιώθηκε με τέσσερις αποφάσεις της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), αγώνας της ταπεινότητός μου, της Μητροπόλεως Πειραιώς, αλλά και της Πανελληνίου Ενώσεως Θεολόγων (ΠΕΘ), οι οποίοι δώσαμε αυτόν τον αγώνα με όλη μας την ψυχή, διότι καταστρατηγείτο το Σύνταγμά μας», ανέφερε ο Μητροπολίτης Πειραιώς μιλώντας χθες, στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ, με τον Γιώργο Αυτιά.
Ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε με έμφαση ότι το ΣτΕ είπε το αυτονόητο, δηλαδή ότι οι ορθόδοξοι ελληνόπαιδες «έχουν το έννομο δικαίωμα να απολαμβάνουν θρησκευτικής παιδείας και να καταρτίσουν την θρησκευτική τους συνείδηση», για να έχουν αργότερα (στο Λύκειο) την κριτική σκέψη. «Όπως συμβαίνει αυτή τη στιγμή με τους μουσουλμάνους ελληνόπαιδες, τους καθολικούς ελληνόπαιδες και τους εβραίους ελληνόπαιδες», συμπλήρωσε.
 «Αυτή την ανισότητα που είχαν επιβάλλει τα προγράμματα Θρησκευτικών σπουδών του κ. Φίλη και του κ. Γαβρόγλου πλέον καταργούνται, γιατί είναι αντισυνταγματικά, προσβάλουν το Σύνταγμα και την Ευρωπαϊκή σύμβαση των δικαιωμάτων του ανθρώπου» επεσήμανε, συμπληρώνοντας ότι «υποχρεούται πλέον το Κράτος, όχι να τα αναμορφώσει, αλλά να τα καταργήσει και να συγγράψει νέα προγράμματα».
Δείτε όσα είπε στο βίντεο που ακολουθεί:
 vimaorthodoxias.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου