Κυριακή 2 Απριλίου 2023

Είδαμε σημεία κατά την ταφή – Συγκλονίζουν Αγιορείτες για τον Γέροντα Εφραίμ Σκήτης Αγίου Ανδρέα.

 Όπως είπε στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE ο π Νικήτας, το πρόσωπο του Μακαριστού ήταν σαν να έλαμπε! Σε κάποια στιγμή μου φάνηκε πως χαμογελούσε. Τα τελευταία του λόγια ήταν η αγάπη του για τον Χριστό μας και έδωσε σε όλους μας την ευλογία του.

















Τα τελευταία του λόγια Χριστέ μου σ’ αγαπώ! Μετά από έναν δύσκολο καρκίνο ο οποίος του έχει γεμίσει το σώμα και ενώ όσοι δεν ζούν για τον Χριστό εν Χριστώ λένε η κακιά αρρώστια, ο Άγιος Γέροντας και Δικαίος Εφραίμ της Σκήτης του Αγίου Όρους έλεγε το Θείο δώρο και το επαναλάμβανε πολλές φορές!

 Τις τελευταίες μέρες στην καρέκλα χωρίς να μπορεί να ξαπλώσει από τους πόνους και ούτε το κεφάλι να σηκώσει και τα χέρια, του πήγαμε τα λείψανα του Αγίου Ιωσήφ και το μόνο που μπορούσε να ψιθυρίσει χαμηλόφωνα και ξεψυχισμένα ήταν ευχαριστώ και ευγνωμονώ, πολλές φορές με όσο ελάχιστη δύναμη του παρείχε ο Κύριος!

 Κάποια στιγμή έλεγε κάτι το οποίο δεν το καταλάβαιναν οι συνοδοί του· να πιάσει στιλό δεν είχε δύναμη και του έβαλαν στην αγκαλιά του ένα τάμπλετ να χαράξει με το δάχτυλό τι ήθελε να πεί· και αυτός ενώ βρισκόταν σε τέτοια φρικτή και δεινή κατάσταση και πόνους έγραψε με τρεμάμενα χέρια, Χριστέ μου σ’ αγαπώ!

 Καλή Ανάσταση Γέροντα!

ekklisiaonline.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου