Τρίτη 23 Μαΐου 2023

Ο Ογκάν στηρίζει Ερντογάν.. έκλεισε. Ο Ερντογάν ως Σουλτάνος θα μπει ανήμερα Άλωσης στην Αγιά Σοφιά.. ΜΠΡΟΣΤΑ είναι τα ΓΕΓΟΝΟΤΑ.

 

Προεδρικές εκλογές στην Τουρκία: Ο Σινάν Ογκάν υποστηρίζει τον Ερντογάν στον δεύτερο γύρο ψηφοφορίας..Έκλεισε ο Ερντογάν είναι Σουλτάνος και μπαίνει την επομένη της νίκης του ανήμερα της Άλωσης στην Αγια Σοφιά που την έκανε τζαμί το ανακοίνωσε. Δεν είναι τυχαίο προφανώς διαμορφώνει μια σημειολογία και κλίμα για να είναι πειστικές οι κινήσεις του και θεάρεστες….

  • «Πιστεύουμε ότι αυτή η απόφαση είναι η καλύτερη για τη χώρα μας και το έθνος μας», είπε ο υποψήφιος που κατέλαβε την τρίτη θέση στις προεδρικές εκλογές την περασμένη εβδομάδα στην Τουρκία, Σινάν Ογκάν, υποψήφιος που ήρθε στην τρίτη θέση στις προεδρικές εκλογές της περασμένης εβδομάδας σύμφωνα με aa.

«Δηλώνω ότι θα στηρίξουμε τον υποψήφιο της Λαϊκής Συμμαχίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών», είπε ο Ογκάν στους δημοσιογράφους τη Δευτέρα.

Καλώντας τους υποστηρικτές του να υποστηρίξουν τον Ερντογάν στον δεύτερο γύρο, πρόσθεσε: «Πραγματοποιήσαμε κάθε είδους διαβουλεύσεις πριν καταλήξουμε σε αυτήν την τελευταία απόφαση (…) που πιστεύουμε ότι είναι η καλύτερη για τη χώρα μας και το έθνος μας».

Στον πρώτο γύρο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πήρε το 49,52% των ψήφων, ενώ ο Κιλιτσντάρογλου ήρθε δεύτερος με 44,88%. Ο Σινάν Ογκάν της συμμαχίας ATA κέρδισε το 5,17% των ψήφων, δίνοντάς του τη φήμη του «βασιλιοποιού».

Όσο για τη δήλωση Βαρουφάκη θα ήταν καλύτερο να είχε μιλήσει για Ουκρανοποίηση της χώρας και όχι Ερντογανοποίηση..μετά το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα..κι αυτό υποδηλώνει τι θ΄ακολουθήσει..

dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου