Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023

Στον Βόλο από σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

 Στην Ελλάδα βρίσκεται από το απόγευμα της Πέμπτης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος ο οποίος από σήμερα το απόγευμα θα επισκεφθεί, 21 χρόνια μετά, την πόλη του Βόλου. Ο Παναγιώτατος αφίχθη χθες στη Θεσσαλονίκη όπου το απόγευμα αναγορεύτηκε κατά τη διάρκεια της τελετής αποφοίτησης σε επίτιμο καθηγητή περιβαλλοντικής επιστήμης του Perrotis College της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. 















Στον χαιρετισμό του ο Οικουμενικός Πατριάρχης κατά την τελετή αποφοίτησης αναφέρθηκε στις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και στον τρόπο με τον οποίο η Ορθοδοξία προσεγγίζει το παγκόσμιο οικολογικό πρόβλημα, ενώ υπογράμμισε ότι “τα οικολογικά ενδιαφέροντα της Ορθοδόξου Εκκλησίας, δεν είναι περιστασιακή αντίδραση στην τρέχουσα κρίση. Το οικολογικό πρόβλημα υπήρξε απλώς η αφορμή για να αναδείξει η Εκκλησία αυτή τη σημαντική διάσταση της ζωής και του ήθους της. Ανέκαθεν η Ορθοδοξία ήταν θα λέγαμε, η «πράσινη» Εκκλησία”. 

Στον Βόλο 21 χρόνια μετά

Τον Πρώτο της ανά την Οικουμένη Ορθοδόξου Εκκλησίας, θα υποδεχθούν η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και η πόλη του Βόλου. Ο Παναγιώτατος, προσκεκλημένος του Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, του Περιφερειάρχου Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού και του Δημάρχου Βόλου κ. Αχιλλέα Μπέου, θα βρεθεί στην πόλη το τριήμερο 23-25 Ιουνίου, για δεύτερη φορά, μετά από 21 χρόνια.

Η επίσημη υποδοχή του Παναγιωτάτου θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή 23 Ιουνίου, στις 6.30μ.μ., στην πλατεία του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου. Θα ακολουθήσει η Επίσημη Δοξολογία, κατά την οποία τον κ. Βαρθολομαίο θα προσφωνήσει ο Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος. Θα ακολουθήσει η αντιφώνηση του Παναγιωτάτου

iellada.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου