Σάββατο 24 Ιουνίου 2023

Ο έρωτας που "έσπασε" τα σύνορα: Λαμπερός γάμος Κρητικού με Τουρκάλα- video.


Κρήτη: Τουρκάλα βαφτίστηκε Χριστιανή και παντρεύτηκε Έλληνα από το Ηράκλειο

Τίποτα δεν μπόρεσε να σταθεί εμπόδιο στον έρωτα του Γιώργο και της Γκαμζέ, του Κρητικού και της γυναίκας από την Τουρκία που ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου στο Ηράκλειο.

Είναι δύο νέοι άνθρωποι που ερωτεύθηκαν και παντρεύτηκαν παρά το γεγονός ότι εκείνος είναι Κρητικός και εκείνη κουρδικής καταγωγής Τουρκάλα.

Στην τρυφερή ιστορία αγάπης τους κανένας από τους συγγενείς τους δεν προέβαλε την παραμικρή αντίδραση στην διά βίου ένωσή τους.

Εκείνη είναι 28 ετών και ο σύζυγος της, Γιώργος, είναι 31 με καταγωγή από τον Σκινιά της Βιάννου.


Γνωρίστηκαν στην καφετέρια που εκείνη δούλευε, στο κέντρο του Ηρακλείου, και είναι μαζί έξι χρόνια! Μάλιστα η αγάπη τους επισφραγίστηκε όταν ήρθε στον κόσμο ο καρπός του έρωτα τους, μία κορούλα μόλις 1,5 ετών!

Ο μπαμπάς της Γκαμζέ έφθασε στην Κρήτη ως πολιτικός πρόσφυγας το 2000 και ένα χρόνο αργότερα ήρθαν στο νησί η μητέρα της, ο αδερφός της και η ίδια ενώ δύο από τα αδέρφια της γεννήθηκαν εδώ, στην Ελλάδα.

Η Γκαμζέ έχει τελειώσει ελληνικό σχολείο και μιλάει άπταιστα τα ελληνικά ενώ έχει σπουδάσει διακόσμηση. Η νεαρή δηλώνει ότι τα μοναδικά ζητήματα που αντιμετώπισαν ήταν γραφειοκρατικής φύσεως. Εκείνη έπρεπε να βαφτιστεί Ορθόδοξη Χριστιανή για να γίνει ο γάμος και η βάφτιση της κορούλας τους.

«Το να βαφτιστώ όμως ήταν κάτι που το ήθελα ούτως ή άλλως και το έκανα με μεγάλη χαρά. Η βάφτιση μου έγινε στη Ψαρή της Βιάννου πριν δύο χρόνια όπου έλαβα το όνομα Μυρσίνη!» αναφέρει με έκδηλο ενθουσιασμό στο Cretalive.

Ο γάμος έγινε στον Ναό του Αγίου Γεωργίου στην Ανώπολη, στις 17/6/2023, με κουμπάρα την Ελένη και νονό του μωρού (σύντεκνο, όπως λέμε και στην Κρήτη) τον Ανδρέα.

Η Μυρσίνη λοιπόν, μέσω του Cretalive, θέλει να μεταφέρει το μήνυμα ότι: «στην αγάπη δεν υπάρχουν σύνορα θρησκεία χρώματα και είναι πάνω από όλα»

Cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου