Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023

Αμβρόσιος σε Ντόρα Μπακογιάννη: Μήπως είσαι όργανο του Διαβόλου;

 

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΣΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE: «Θέλουμε να αγιάσουμε και δεν μας αφήνουν…», λέγει η σοφή λαϊκή παροιμία! Κι’ εμείς θέλουμε να ησυχάσουμε και να κοιτάξουμε την καλλιέργεια του είναί μας για την σωτηρία της ψυχής μας, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΗΝΟΥΝ!

 Διάφορα επώνυμα πρόσωπα, ήτοι Πολιτικοί, Πανεπιστημιακοί, Δημοσιογράφοι, Εκπρόσωποι των Κομμάτων με τις πράξεις των, με τα λόγια των και με τις δηλώσεις των προδίδουν την αμώμητον πίστιν μας και παρά ταύτα ……παραμένουν ανενόχλητοι! Η ΚΑΤΆΣΤΑΣΙΣ καθίσταται ΤΡΑΓΙΚΗ, όταν σκεφθούμε, ότι μεταξύ των άλλων, δυστυχώς, και οι Εκκλησιαστικοί Ηγέτες ΔΕΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ!!!
Η κατάστασις αυτή, λοιπόν, διεγείρει την συνείδησίν μας και μας εξαναγκάζει για μια ακόμη φορά να διακόψουμε την σιωπήν μας και να υψώσουμε φωνήν διαμαρτυρίας! Να πάρουμε δηλ. το όπλο μας και να ρίψουμε και πάλιν μερικές βολές στον αέρα, μήπως και ξυπνήσουν οι αρμόδιοι! Επειδή διανύουμε προεκλογική περίοδο μέχρι αυτή τη στιγμή έχουμε τηρήσει σιωπή! Δυστυχώς όμως σήμερα, έπειτα από κάποιες ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ της Κυρίας Ντόρας Μπακογιάνη για την Θρησκεία ξαναπαίρνουμε τα πνευματικά μας όπλα και ξαναρχίζουμε να ρίχνουμε ντουφεκιές στον αέρα! Εάν κάποιους τούς τραυματίσουν οι σφαίρες μας ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗΝ!

ΣΗΜΕΡΑ, λοιπόν, ΘΑ ΣΧΟΛΙΑΣΟΥΜΕ
ΜΙΑ ΑΣΕΒΕΣΤΑΤΗ ΔΗΛΩΣΗ
ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ!
***
«Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΕΙΝΑΙ
ΕΝΑ ΕΦΕΥΡΗΜΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ,
ΧΩΡΙΣ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΘΕΟ!
Η Ντόρα Μπακογιάννη αποκάλυψε τη νεοεποχίτικη αντίληψή της για την Ορθοδοξία: Ένα εφεύρημα ανθρώπων χωρίς αλήθεια και χωρίς Θεό
«Το διαδίκτυο είναι η πιο σοσιαλιστική εφεύρεση μετά τη θρησκεία του Χριστού». Τάδε έφη Ντόρα Μπακογιάννη, σε συνεδρίαση του Ινστιτούτου Πολιτισμικής Διπλωματίας. Αυτή είναι η υλιστική κοσμοθεωρία της αδερφής του αυριανού πρωθυπουργού, και κατ’ επέκταση του άθεου νεοφιλελευθερισμού που πρεσβεύει η Νέα Δημοκρατία, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων.

Ανακαλύψαμε, λοιπόν, στο Διαδίκτυο μιά σκληρή κριτική και μια διαμαρτυρία του κ. Ελευθερίου Ανδρώνη, δηλ. ένα καταπληκτικό δημοσίευμα, το οποίον και σας παραθέτουμε αυτούσιο.

❈ ΑΛΙΕΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ❈
{ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ – ΕΝ ΜΕΡΕΙ – ΤΟΥ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝΤΟΣ}
19, Ιουνίου, 2023
«Όχι κυρία Ντόρα Μπακογιάννη.»
΄΄O Χριστιανισμός δεν είναι «σοσιαλιστική εφεύρεση.
Είναι αποκάλυψη Θεού
και αιώνια αλήθεια΄΄
Από:

Συντάκτης: Ελευθέριος Ανδρώνης

<<Η Ντόρα Μπακογιάννη αποκάλυψε τη νεοεποχίτικη αντίληψή της για την Ορθοδοξία: “Ένα εφεύρημα ανθρώπων, xωρίς αλήθεια και χωρίς Θεό”>>
«Το διαδίκτυο είναι,
η πιό σοσιαλιστική εφεύρεση,
μετά τη θρησκεία του Χριστού»…..

Τάδε έφη Ντόρα Μπακογιάννη, σε συνεδρίαση του Ινστιτούτου Πολιτισμικής Διπλωματίας. Αυτή είναι η υλιστική κοσμοθεωρία της αδερφής του αυριανού πρωθυπουργού, και κατ’ επέκταση του άθεου νεοφιλελευθερισμού που πρεσβεύει η Νέα Δημοκρατία, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων.

Η γαλάζια «Σοβιετία» έχει υιοθετήσει τις ίδιες απόψεις περί χριστιανικής πίστης, που υποστήριζε ο Σταλινισμός και ο Ναζισμός. Και οι δύο όψεις του φασισμού, ξερίζωσαν από τον χριστιανισμό όλες τις Θεϊκές αλήθειες και τον κατέβασαν στα ανθρώπινα μέτρα της πολιτικής, κατακλέβοντας από τη χριστιανική διδασκαλία όποια στοιχεία ταίριαζαν στα ιδεολογικά οχήματά τους.

Η Ορθοδοξία δεν αντιμετωπίζεται ως αποκάλυψη του Θεού στην ανθρωπότητα, που υπογράφτηκε με το Τίμιο Αίμα του Θεανθρώπου στον Σταυρό και την ένδοξη Ανάστασή του, αλλά ως ένα ανθρώπινο εφεύρημα, δηλαδή ως μία πλάνη και μία απάτη.

Έτσι, ο θρησκευτικός όρκος των βουλευτών στο όνομα της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαίρετης Τριάδος από πολιτικούς που κουβαλούν τέτοια μυαλά, αποτελεί μία κενή εθιμοτυπία, μία κοροϊδία για τα μάτια του κόσμου και μία χλεύη προς τον Θεό. Δεν είναι να απορεί κανείς λοιπόν, γιατί η πολιτική παρέα του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει βαλθεί να τινάξει στον αέρα το Ελληνικό Σύνταγμα και να κλείσει αυτούς τους ιερούς όρκους στο χρονοντούλαπο της λήθης.

Από τη μεριά τους, δεν έχει καμμία αξία ο όρκος, ή ο φερόμενος «σεβασμός», ή η βιτρίνα μιάς δήθεν ευσέβειας, για μία πίστη που οι ίδιοι αντιμετωπίζουν ως «σοσιαλιστικό εφεύρημα». Με την ίδια υλιστική λογική, θα μπορούσαν να καταθέσουν τον όρκο τους στον… Bill Gates, τον Mark Zuckerberg ή οποιονδήποτε high tech – «γκουρού» πρωτοστάτησε στο να ενοποιηθούν οι λαοί μέσω του διαδικτύου και της τεχνολογίας, για να δημιουργηθούν οι συνθήκες μιάς επίπλαστης ευημερίας. Και στην πραγματικότητα, αυτό ακριβώς είναι το πνεύμα της Νέας Εποχής και της θεοποίησης του ανθρώπου. Οι μεγάλοι «προφήτες» της επιστήμης και της τεχνολογίας, ήδη αντιμετωπίζονται ως ημίθεοι, από τα νεοταξικά κράτη.

Θα μπορούσε κάποιος να αντιτείνει στην κυρία Μπακογιάννη, πως για την τεχνολογία και τους «ημίθεούς» της, δεν θυσιάστηκε ποτέ κανείς με τη θέλησή του. Αντιθέτως, η Ορθόδοξη Πίστη έχει να επιδείξει μυριάδες, αναρίθμητους μάρτυρες που έδωσαν οικειοθελώς τη ζωή τους έχοντας την απόλυτη πεποίθηση πως δεν πεθαίνουν για μία «εφεύρεση», αλλά για μία σαρκωμένη αποκάλυψη που εκτείνεται απείρως πιό πέρα από τα ανθρώπινα μέτρα. Κανένας δεν είναι διατεθειμένος να διωχθεί, να βασανιστεί, να πεθάνει για ένα ψέμα.

Καμμία «σοσιαλιστική εφεύρεση» δεν άντεξε το σαρωτικό πέρασμα 21 αιώνων ιστορίας. Αντιθέτως, η Ορθόδοξη Πίστη ως αιώνια αποκάλυψη Θεού που είναι, βγήκε αλώβητη μέσα από διωγμούς, από πολέμους, από εκστρατείες αλλοθρήσκων, από «εκκαθαρίσεις» αθεϊστικών καθεστώτων, από τη μάστιγα των αιρέσεων. Για περισσότερα από δύο χιλιάδες χρόνια, η αλήθεια της Πίστης, αναζωπυρώνεται συνεχώς μέσα από μάρτυρες, από Αγίους, από Πατέρες της Εκκλησίας, από θαύματα, και από τον ίδιο τον Λόγο του Θεού που επιβεβαιώνεται συνεχώς και αποδεικνύεται αιωνίως έγκυρος, ανόθευτος και αληθινός.

Όσο ευχάριστα και να ακούγεται στο αυτί κάποιων η λέξη ΄΄σοσιαλισμός΄΄ ή ο ΄΄μετανθρωπισμός΄΄ ή οποιαδήποτε άλλη κοσμική φιλοσοφία, ακόμα και αν παρείχε όλα τα αγαθά του κόσμου στον άνθρωπο, από τη στιγμή που αφαιρεί τον παράγοντα – Θεός – από τη μέση, είναι καταδικασμένη να σπείρει τη δυστυχία, να αποτύχει παταγωδώς αργά ή γρήγορα, και στο τέλος να πεθάνει, ακολουθώντας τη φύση του μεταπτωτικού ανθρώπου και κάθε θεομάχου της ιστορίας.
*””*””*’*’*””*””*


 

***
Αγαπητοί μου Αδελφοί,
Τέκνα της Εκκλησίας του Χριστού,

Παρακαλώ να μελετήσετε στοχαστικά το παραπάνω κείμενο. Όταν κοσμικοί παράγοντες, όπως ο συντάκτης του ανωτέρω άρθρου κ. Ελευθέρος Ανδρώνης, γράφουν με τόσο σκληρή γλώσσα, γιά να τονίσουν τήν ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΣΕΒΕΙΑ ΗΓΕΤΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ, όπως είναι η Κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, εμείς ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΟΥ-ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ! Θαυμάζουμε τον ηρωϊσμό του κ. Ανδρώνη, ενώ συγχρόνως λυπούμεθα βαθύτατα διά την σιωπήν των Εκκλησιαστικών Ταγών!
Ώστε, λοιπόν, η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΜΑΣ ΕΥΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΝ ΔΙΩΓΜΩ!

<<Η Ντόρα Μπακογιάννη αποκάλυψε τη νεοεποχίτικη αντίληψή της για την Ορθοδοξία: “Ένα εφεύρημα ανθρώπων, xωρίς αλήθεια και χωρίς Θεό”>>

Ο συντάκτης του φοβερού αυτού άρθρου έδωσε στην Κυρία Ντόρα την πρέπουσαν απάντησιν: Είπε τα εξής βαρυσήμαντα:
19, Ιουνίου, 2023
«Όχι κυρία Ντόρα Μπακογιάννη.»
΄΄O Χριστιανισμός δεν είναι «σοσιαλιστική εφεύρεση.
Είναι αποκάλυψη Θεού
και αιώνια αλήθεια΄΄

Και τώρα, Αδελφοί μου, ο διωκόμενος Σωτήρ του κόσμου,
ο Ιησούς Χριστός, ο μόνος Αληθινός Θεός,
ΑΝΑΜΕΝΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΚΗΝ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΙΝ!

Επειδή, ως γνωστόν, ευρισκόμεθα σε προεκλογική περίοδο ΔΕΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΣΗΜΕΡΑ, για να μη παρεξηγηθώ! Πλήν όμως το αδίκημα της Κυρίας Μακογιάννη ΔΕΝ ΕΠΙΔΕΧΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΕΛΑΧΙΣΤΗΝ ΑΝΑΒΟΛΗΝ, διότι Υβρίζεται ο Χριστός μας!
Η ελαχιστότης μου, λοιπόν, απαντά:

Κυρία Μπακογιάννη,
Μήπως σε έχει κυριεύσει ο Διάβολος;
Μήπως είσαι όργανον του Διαβόλου;
Γιατί προδίδεις την Αγίαν Ορθοδοξίαν μας;
«Τις υμάς εβάσκανεν, ω, ανόητοι Γαλάται;»

Σας επαναλαμβάνω τα λόγια του Αγίου Αποστόλου Παύλου προς τούς Γαλάτας.
«Ὦ ἀνόητοι Γαλάται, τίς ὑμᾶς [a]ἐβάσκανεν, οἷς κατ᾽ ὀφθαλμοὺς Ἰησοῦς Χριστὸς προεγράφη ἐσταυρωμένος; 2 τοῦτο μόνον θέλω μαθεῖν ἀφ᾽ ὑμῶν· ἐξ ἔργων νόμου τὸ πνεῦμα ἐλάβετε ἢ ἐξ ἀκοῆς πίστεως; 3 οὕτως ἀνόητοί ἐστε; ἐναρξάμενοι πνεύματι νῦν σαρκὶ ἐπιτελεῖσθε; 4 τοσαῦτα ἐπάθετε εἰκῆ; εἴ γε καὶ εἰκῆ».
( Προς Γαλάτας, κεφ. 3. στ. 1-4).

Και η ερμηνεία:
«Ω ανόητοι Γαλάται, ποιός σας εβάσκανε, ώστε τώρα να μη πείθεσθε και να μη υπακούετε εις την αλήθειαν, σεις εμπρός εις τα μάτια των οποίων, ολοκάθαρα και ξάστερα παρεστάθη και σαν να εζωγραφήθη ο εσταυρωμένος Ιησούς Χριστός;
Τούτο μόνον θέλω να μάθω από σας· το Πνεύμα το Αγιον, τα πολλά και θαυμαστά χαρίσματά του, τα ελάβατε από τας τυπικάς διατάξεις του Μωσαϊκού Νόμου η τα ελάβατε από το κήρυγμα της πίστεως που ακούσατε και εδεχθήκατε;
Είσθε, λοιπόν, τόσον ανόητοι; Αφού αρχίσατε τόσον καλά με την χάριν του Αγίου Πνεύματος, τώρα καταλήγετε εις τας διατάξεις του Νόμου, που έχουν να κάμουν με την σάρκα και όχι με τον αγιασμόν της καρδίας;
Τόσας δωρεάς και ευεργεσίας, που ελάβατε από το Πνεύμα το Αγιον, ματαίως τας έχετε λάβει; Εάν βέβαια ημπορή να λεχθή, ότι τας ελάβατε ματαίως, διότι το βέβαιον είναι ότι, εάν τας περιφρονήσετε, θα γίνουν εις καταδίκην σας».

Κυρία Μπακογιάννη,
Τελικά τί είσθε;
Πολέμιος της Πίστεώς μας;
Εχθρός της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος;
Τυφλή «…τα τ’ ώτα, τον τε νουν, τα τ’ όμματα ει; », Δηλ. «Είσαι τυφλή και στα αυτιά και στο μυαλό και στα μάτια;», όπως έλεγε ο Οιδίποδας στον μάντη Τειρεσία, που προέβλεπε γι’ αυτόν άσχημο μέλλον;

ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΡΩΤΗΜΑ:
Στην Οικογένεια Μητσοτάκη συνυπάρχουν δύο αντίθετοι κόσμοι;
Συγκατοικούν και η ΑΠΙΣΤΙΑ και Η ΠΙΣΤΙΣ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟ;

Διότι, πως γίνεται η Αδελφή Ντόρα, το γένος Μητσοτάκη, να λέγει, ότι:
«Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΦΕΥΡΗΜΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ,
ΧΩΡΙΣ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΘΕΟ»

Ενώ την ίδια ώρα ο Αδελφός Κυριάκος Μητσοτάκης διακηρύσσει, ότι:
«Η Ορθοδοξία και η πίστη μας είναι πολύ μεγαλύτερη
και ήταν πάντα δύναμη ενότητας
και όχι διχασμού του Ελληνικού Λαού!»,

όπως επί λέξει είπε προ ημερών ευρισκόμενος στη Δράμα.

Βεβαίως και οι Δηλώσεις του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη επιδέχονται κάποιο επικριτικό σχολιασμό, τον οποίον όμως εμείς αφήνουμε για μετά τίς εκλογές. Εδώ όμως σήμερα θα παραθέσουμε κάποιες κρίσεις από το Sportime στο Διαδίκτυο, τις οποίες πρέπει να προσέξουν οι αναγνώστες μας:

«Οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη οπωσδήποτε σηκώνουν κάποιες παρατηρήσεις. Αν διατρέξει κάποιος πίσω την τετραετία διακυβέρνησης Μητσοτάκη, είναι ζήτημα αν έχει… καταδεχθεί να προφέρει ακόμα και τη λέξη «Ορθοδοξία». Και αν την έχει πει, είναι μετρημένες φορές στα δάχτυλα του ενός χεριού. Το ότι την χρησιμοποίησε τώρα, είναι από μόνο του ένα πρωτοφανές φαινόμενο, για τα δεδομένα του κ. Μητσοτάκη, που αποκαλύπτει και τον πανικό του. Και όχι μόνο μίλησε για Ορθοδοξία, άλλα είπε και για την «πίστη μας», εμφανίζοντας τον εαυτό του ως… πιστό».

Αγαπητοί μου Αδελφοί,
Τέκνα της Εκκλησίας του Χριστού,
Επαναλαμβάνω:
Ο Χριστός αναμένει και την ιδικήν σας απάντησιν!
Στην εποχή μας ο Χριστός διώκεται! Θα το ανεχθούμε;
Εμείς μέσα από την καρδιά μας γοερώς κραυγάζουμε:
«ΚΥΡΙΕ ΣΩΣΟΝ ΤΟΥΣ ΕΥΣΕΒΕΙΣ» Αμήν.
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

+ Ο πρώην ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

Αίγιον, Τετάρτη, 21 Ίουνίου 2023

ekklisiaonline.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου