Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023

Ο ηγούμενος της Ξενοφώντος του Αγίου Όρους υπογράφει σημαία των Ουκρανοναζί. ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΝΑΖΙΣΜΟΣ.Θέλουν Αμερικάνικη Βάση και το Άγιον Όρος. ΒΙΝΤΕΟ.

 

Ο ηγούμενος Αλέξιος της Μονής Ξενοφώντος του Αγίου Όρους υπογράφει τη σημαία των ουκρανοναζί της Γαλικίας (45η πυροβολικού του Τερνοπίλ, όπου υπάρχει μνημείο του ναζί Μπαντέρα ) ,οι οποίοι είχαν δική τους μονάδα στα SS του Χίτλερ. Είναι γνωστός για τις θέσεις του κάλεσε επίσης τον σχισματικό Επιφάνιο να επισκεφθεί το Άγιον Όρος ενώ συλλειτούργησε με Ουκρανούς σχισματικούς.


Τέλος Απριλίου-Αρχές Μαίου 2023 Σχισματικοί κληρικοί της Ουκρανίας επισκέφθηκαν το Άγιο Όρος στην Ελλάδα. Στο προσκύνημα συμμετείχαν αντιπροσωπείες από τις περιοχές Ternopil, Chernihiv και Lviv. Ο π.Mykolay Zinkevich, ηγούμενος του Πνευματικού Κέντρου της Αγίας Τριάδας της Ternopil, είπε σχετικά στο Suspilny.

Το ταξίδι διήρκεσε μια εβδομάδα. Οι προσκυνητές επισκέφθηκαν δύο ανδρικά μοναστήρια – του Παντοκράτορα και του Ξενοφώντα. Εκεί προσευχήθηκαν για τον στρατό μας και τη νίκη της Ουκρανίας.
«Επισκεφτήκαμε το ένδοξο μοναστήρι όπου γράφτηκε ο Τόμος για την τοπική μας Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας. Οι προσκυνητές έκαναν τις προσευχές τους στη Μονή Ξενοφώντα, στην εκκλησία του Γεωργίου του Τροπαιοφόρου για ειρήνη στην Ουκρανία, για νίκη και δικαιοσύνη. Ζητήσαμε βοήθεια για τους στρατιώτες μας, τη μεσιτεία της Υπεραγίας Θεοτόκου για όλη την Ουκρανία», δήλωσε ο επίσκοπος Τσερνίχιβ και Νιζίν Αντώνιος.
Τα μέλη της αντιπροσωπείας συναντήθηκαν με τον ηγούμενο της Μονής Ξενοφώντος Αλέξιο. Είπε πώς οι μοναχοί υποστηρίζουν την Ουκρανία..


«Κάθε μέρα προσευχόμαστε για εσάς και οι σκέψεις μας είναι μαζί σας. Θέλουμε ειρήνη στην Πατρίδα σας. Η πατρίδα είναι ιερή.. Ό,τι κάνετε είναι επίσης για το καλό της χώρας σας, για να προστατεύσετε τα σπίτια και τις οικογένειές σας. Ζητάμε η Μητέρα του Θεού να προστατεύει τους στρατιώτες. Είθε το φως του Χριστού να φωτίσει όλους όσους έχουν την ευκαιρία να το σταματήσουν αυτό», λέει ο ηγούμενος της μονής Ξενοφώντος .


Στο τέλος της συνάντησης, ο ηγούμενος Αλέξιος υπέγραψε τη σημαία της 45ης ταξιαρχίας πυροβολικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, την οποία ο στρατός χάρισε στον π.Mykola Zinkevich, προιστάμενο του Nαού της Αγίας Τριάδας της Ternopil.



“Ευχαριστώ για την υποστήριξη. Γνωρίζουμε ότι είστε ένας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές μας. Καταλαβαίνουμε ότι η κύρια αποστολή είναι η προσευχή. Σας ευχαριστούμε για αυτές τις προσευχές», ανταπάντησε στον ηγούμενο Αλέξιο ο προϊστάμενος Αγίας Τριάδας της Τερνοπίλης.

Σώπα όπου να ‘ναι θα σημάνουν τα κανόνια .. ηγούμενε…

dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου